BMW F 850 GS Adventure – 2019

Több mint tíz éve a BMW Motorrad F sorozatú GS modellek megjelenésével a középosztályban az utazáshoz és kalandos enduro motorozáshoz létrehoztak egy új kategóriát. Erőssége a hosszú távú túra alkalmasság, sportos dinamikus motorozás és kiváló offroad tulajdonságok, ez az újdonság rövid összefoglalása.

Az újonnan kifejlesztett, 2017 őszén bemutatott BMW F 750 GS és F 850 GS után az új F 850 GS Adventure most tovább bővíti a BMW Motorrad prémium kínálatát ebben a szegmensben.

BMW F 850 GS Adventure

Új, erőteljes és kifinomult két hengeres, soros motor 90 fokos elékeléssel és 270/450 fokos gyújtás szöggel vasalja simára az erőforrás rezgéseit a két kiegyensúlyozó tengely mellett. A teljesítmény 70 kW (95 Le) 8250-es fordulatszámon, a maximális forgatónyomatéka 92 Nm a főtengely 6250-es fordulatszámánál.

BMW F 850 GS Adventure

A kuplungkar működtetési erejének észrevehető csökkenése mellett, a tengelykapcsoló növeli a biztonságot a csúszó mechanizmus segítségével. A hátsó kerékre a hatfokozatú váltón keresztül, a bal oldalon elhelyezett lánc adja át a hajtást. A „Road” és „Rain” motorvezérlési módok mellett ABS és  ASC növelik a biztonságot dinamikus féklámpával kiegészítve. Az F 850 GS Adventure modellhez rendelésre kapható Pro, Dynamic, Enduro és Enduro Pro vezetési módot tartalmazó csomag, emellett feláras a DTC és az ABS Pro rendszer.

BMW F 850 GS Adventure

Új hídváz, optimalizált felfüggesztés és a 23 literes üzemanyagtartály elhelyezése jelent még újdonságot. A kéthengeres motor teherhordó elemként erősíti a vázat, nagyobb torziós merevséget adva a futóműnek. A tank klasszikus helyzetbe, az ülés és a kormány közé került a jobb súlypont érdekében. Az F 850 GS Adventure-ben az üzemanyag -fogyasztást figyelembe véve – a tank űrtertalma 550 km-es hatótávot tesz lehetővé. Az új megjelenés tovább hangsúlyozza az F 850 GS Adventure világjáró képességét.

BMW F 850 GS Adventure

A nagyobb szélvédő két fokozatban állítható, a kézvédők fokozott szél- és időjárás elleni védelmet biztosítanak. Széles enduro lábtartók, állítható fék- és kuplungkar, bukócső és rozsdamentes acél csomagtartó a széria felszerelés része. Az alapváltozat mellett az új F 850 GS Exclusive és Rallye stílusban is elérhető. Egyedi kiegészítőkben nincs hiány, akár különböző ülőmagasságokra, akár két személyes ülésre vagy alumínium dobozokra és tartó rendszerre van igény.

BMW F 850 GS Adventure

A LED-es fényszórók, valamint a LED-es kiegészítő fényszórók, a 6,5 hüvelykes színes TFT kijelzővel ellátott csatlakozóberendezések vagy az intelligens segélyhívó eCall lenyűgöző listája a motorozás élvezetét maximalizálja.

Szöveg: Buny

Kép: BMW

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes