QUEEN TROPHY 2019

A második alkalommal megrendezett túra tele volt meglepetésekkel a 420 km-es Umbria, Abruzzo és Marche érintésével zajló rendezvényen.  A Queen Trophy kaland túrán a 102 induló Olaszország legszebb tájain barangolt, annak ellenére, hogy az időjárás nem volt kegyes. A szervezők előre jelezték, csak megfelelően felkészített géppel vágjanak neki a vállalkozó szelleműek a távnak.

A Queen Trophy nemcsak a természeti szépségek, jó ételek és a borhoz fűződő hagyományokat kedvelők túrája, hanem a kalandvágyó motorosoké is, akik földrengés által sújtott helyeken is megfordultak.

Queen Trophy 2019

A 420 km-es útvonal 70% -a terepen zajlott, ezt 80 felkészült motoros teljesítette, míg a többiek a könnyített szakaszon teljesítették a távot.
Pénteken melegen üdvözölték Bevagnában, a Palazzo dei Consoli csodálatos fedett piacán az érkezőket, szombat délelőtt a Borgo di Vallo di Nera felé vezető történelmi utcák és lépcsők között indult útnak a mezőny.

Queen Trophy 2019

A hegyek közé érve, fenséges tölgyek, bükkösök és fenyők erdejét szelték át. Borbona-tól Abruzzo felé, az évszázados fák között, csúszós terepen haladtak Cagnano Amiterno-i Agriturismo Cupello felfrissülést ígérő pontjához. Az etap második része a “Római úton” indult, a 750 és 1350 m közötti magasságban haladó, nagyobb kihívást jelentő szakasz után egy kis pihenés következett Cittareale-ban. Ezt követően változatos, gyönyörű földúton lehetett haladni Cascia felé.

Queen Trophy 2019

Norcia környékén egy sziklával kellett szembenéznie a túrázóknak, majd egy szép szakaszon lehetett kígyózni egy sűrű tölgyerdőben. A vacsora  Casale degli Amici-ben zárta az első napot. Vasárnap reggel enyhe csapadék és az egyre katasztrofálisabb időjárás előrejelzése sem riasztotta el a résztvevőket.

Queen Trophy 2019

Aki nem süllyedt el és kitalált a ködből, az élvezhette is ezt a napot. Miután felértek a Riofreddo fölötti fenséges hegyekbe, elvarázsolt vízeséssel találták magukat szembe. A Valcaldara meredek emelkedését új földút követi a hegyek közepén, a zöld ezer variációjával és egyszer csak Verchiano-ban találták magukat. A búcsú ebéddel köszönték meg mindenkinek a részvételt, és meghívtak mindenkit a 2020-ban megrendezésre kerülő túrára.

Queen Trophy 2019

A Queen Trophy 2019-es túrájával Francesco Colombo emléke előtt kívántak tisztelegni, ő a Tucano Urbano egyik alapítója volt.
Az idei futamot két olyan motoros „királynő” vezette fel, mint Silvia Giannetti, Dakariana, aki ma “Social Tours”  követként dolgozik, adományt gyűjt rászorulóknak.

Queen Trophy 2019

A másik hölgy, Miriam Orlandi magányos utazó volt, aki az “Io parto” weboldalon mutatja be felfedezéseit.
Diego Sgorbati, a Tucano Urbano képviseletében és Riccardo Taroni  kihasználták a Queen Trophy adta alkalmat, hogy bemutassák a “Discovery Enduro-RedMoto” csapatot, amely készen áll a Gibraltár 2019-es versenyre Afrika Twin CRF 1000 Rally motorjával.

Queen Trophy 2019

Örömmel támogatok cégvezetőként, és motorosként egy olyan eseményt, amely minden bizonnyal egyedülálló kaland az útvonal menti táj szépségében és kihívásaiban. – mondta Diego Sgorbati.
A Queen Trophy-hoz kapcsolódóan szintén fontos volt a Pepe Bevagna fő projektjének finanszírozására szolgáló pénzeszközök összegyűjtése. A 7 évnél idősebb gyermekek motorkerékpáros iskolájáról van szó, ennek a csodálatos kezdeményezésnek köszönhetően most Jurij Lombardo vezeti két verseny után az olasz kadétbajnokságot az enduro szakágban.

Queen Trophy 2019


Pepe Bevagna szándéka a gyerekek  nevelése, de a Queen Trophy hétvégén résztvevők létszáma fontos eredmény, amire nagyon büszke lehet – mondta Cesare Pompei, a MotoClub elnöke.
Szöveg: Buny

Kép: Queen Trophy

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes