Vespa Világnapok Zánkán

A Vespa Világnapok rendezvényét tizenharmadik alkalommal Zánkán tartották. Ez a Vespa klubok legfontosabb összejövetele, amely minden évben vonzza a márka szerelmeseit a világ minden tájáról. A Balaton partján három nap barátság, kaland és szeretet a világ leghíresebb robogójával, ami az olasz technológia, az elegancia és a stílus igazi jelképe mindenütt a világon.

Több mint 3500 robogó „zümmögött” Zánka utcáin, minden változat és minden korszak Vespa képviselője mellett 5000 “Vespisti” képviselt negyven különböző nemzetet.

Vespa Világnapok 2019

A legtöbben Európából érkeztek, de Hong Kong, Kanada, Izrael, Japán, a Fülöp-szigetek, Ausztrália és Indonézia is képviseltette magát. A Vespa Világnapok évente kerül megrendezésre, a 2006-ban alapított Vespa World Club rendezésében. Az új márka egyesület a Vespa Club d’Europe és a későbbi Fédération Internationale des Vespa klubok utódjaként jött létre. Napjainkban a Vespa Világnapok egy ünnep, ahol az egyedülálló robogó áll a középpontban, amely képes utazó partner és elegáns jármű lenni, de ideális mindennapi közlekedési eszközként is kiváló. Mára valóban nemzetközi márkává vált, ami a fiatalok univerzális értékeit tükrözi a szabadság érzése mellett.

Vespa Világnapok 2019


Acél karosszériával épült  az összes Vespa modell – a legendás első 1946-os 98 köbcentistől kezdve – a jelenlegi Vespa Primavera és Vespa GTS-ig. Ez a konstrukció kiállta az idő próbáját, és a világ minden táján még mindig úton vannak az idősebb példányok is. A Vespa Klubok és más egyesületek azon dolgoznak, hogy az újjáépített, gondozott és kényeztetett Vespák milliói szeretett tárgyakká váljanak, gyakran apáról a fiúra szállva.
A Vespa majdnem hetven éves történelmében nem „csak” úgy szerepel, mint a világ legnépszerűbb és legkelendőbb robogója, az öt kontinensen több mint 18 millió Vespát értékesítettek. Egyben kulturális jelenség is, ami egész nemzedékeket országoktól és kontinensektől függetlenül egyesít közös szenvedélyükben.

Vespa Világnapok 2019

A Vespa rajongók szeretete gyakorlatilag együtt él a robogóval, már 1946-ban, a robogó megszületésének évében megalakult az első Vespa Klub. Jelenleg 49 Nemzeti Vespa Klub csatlakozott a Vespa Világklubhoz, így több ezer rajongót egyesít .
2020-ban két Vespa Világnap lesz, az egyik Guimarãesben, Portugáliában, július 2-tól 5-ig, a másik Indonéziában, július 23-tól 25-ig hozza össze a Vespa „hívőket”.

Szöveg: Buny

Kép: Vespa

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes