Dunlop TT100 GP

A TT100 GP Radial abroncs létrejötte a növekvő retro piacnak köszönhető. A Man szigeti TT-n elért rekord 50 éves évfordulójának alkalmából mutatta be a Dunlop az újdonságot. A retro sportos roadster piac egyre bővül olyan motorokkal, mint a BMW R NineT, a Yamaha XSR és a Kawasaki Z900RS. Az új abroncsban a legkorszerűbb megoldásokat ötvözték a régi mintázattal.

Ebben a szegmensben sok tulajdonos választ olyan mintázatú abroncsot, mint a Dunlop RoadSmart III  vagy a legújabb SportSmart TT. Azonban a motorosok autentikus megjelenést keresnek, hogy ezzel is megfeleljenek a motor kinézetének.

Dunlop TT100GP


A Dunlop TT100GP Radial a társaság egyik legsikeresebb gumiabroncsának állít emléket,  ez a márka több győzelemmel rendelkezik, mint bármely más gyártó. Ötven évvel ezelőtt Malcolm Uphill egy Triumph Bonneville nyergében a leggyorsabb körben 100,37 mph sebességgel száguldott Dunlop K81 gumiabroncsokon, így új nevet kapott TT100. A Dunlop TT100GP Radial úgy néz ki, mint a hajdani TT100, keverve a klasszikus futófelület mintáját olyan technológiával, amely engedi kihasználni a modern retro sport motorkerékpárok teljesítményét. A mintázatát kissé javították a merevség és a kanyar pontosság javítása érdekében, de a nagy változások a futófelület alatt vannak. Az első kerékre szerelt gumiabroncs korszerű felépítésű, ami megkönnyíti a motor kezelését, ez fontos lehet a városi közlekedésben.

Dunlop TT100GP

A hátsó gumiabroncs a Dunlop JLB (Jointless belt) konstrukciójával készül. Ez kiküszöböli az öv átfedéseit, jobb kezelhetőséget és stabil érintkezést biztosít az útfelületével. Ez a technológia a Dunlop legújabb hipersport abroncsaitól származik. A retro kinézetű sport motorok ugyanazokkal a motorokkal és felfüggesztéssel rendelkeznek, mint a modern stílusba bújtatott márka társaik, és ugyanúgy igényelik a gumiabroncs megfelelő teljesítményét. A futófelület szilícium-dioxidot tartalmaz, ami növeli alacsonyabb hőmérsékleten a tapadást. Ehhez egy modern Dunlop által fejlesztett polimer kerül a tartósság fokozásához.
Luca Davide Andreoni, a Dunlop Motorcycle Europe marketing igazgatója elmondta: Becsomagoltuk a Dunlop legújabb innovációit egy ikonikus futófelület mintába, hogy a motorosok klasszikus gépein megfelelő teljesítményt nyújtson és retro sport stílust jelenítsen meg. Így a Dunlop TT 100 GP Radial autentikus megjelenést kölcsönöz a modern technológiának.

Dunlop TT100GP

A Dunlop TT100 GP sorozat két első és négy hátsó méretben kapható, így 16 gyártó, 60 különböző motorkerékpár modelljéhez képesek stílusos abroncsot kínálni.

Szöveg: Buny

Kép: Dunlop

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes