Ducati Streetfighter V4

A Ducati 2020-as új „csillaga” a Streetfighter V4, amelyet a rajongók világszerte régóta vártak és a „EICMA 2019 legszebb motorkerékpárja” címért folytatott versenyben az egyik esélyes jelölt. A Steetfighter V4 alapja egy Panigale V4, amely lecsupaszítva, magas, széles kormánnyal szerelve érkezik majd.

A 178 kg tömegű, 1103 cm3-es Desmosedici Stradale motor hajtja, és a legújabb generációs elektronikai csomaggal száll ringbe a stílust kedvelő motorosok kegyeiért.

Ducati Streetfighter V4

Az eredmény egy meztelen Ducati, modern technológiával, magabiztos, vonzó megjelenéssel. Olyan motorkerékpár, amely semmit nem rejt el, de a gyakorlatiasságot és a teljes szórakozást is biztosítja a mindennapi utazások során. A minimalista teljes LED-es fényszóró V-alakú nappali menetfényével tökéletesen megragadja a Streetfighter V4 szellemét. Egyrészt emlékeztet a Panigale V4 elejére, másrészt Joker őrült vigyorát idézi, ez a képregény karakter ihlette az új, bolognai meztelen modellt.

Ducati Streetfighter V4

A Streetfighter V4 vázában a Desmosedici Stradale motor áll a középpontban. Az éles vonalak csak részlegesen átláthatóak a minimálisra vágott idomok, tiszta, nélkülözhetetlen egészet képeznek. Az ilyen kialakításhoz nagy teljesítményű motorra van szükség, és a 208 lóerős teljesítmény tökéletesen illeszkedik a külcsínhez. Lenyűgöző csomagot alkottak, ugyanakkor a megfelelő motor sémák közötti választás lehetővé teszi a vezetőnek, hogy magabiztosan tudjon bánni ezzel az erővel. A motor – 178 kg-os saját tömege („S” változat) – a teljesítmény / súly arányt lenyűgöző 1,17-re növeli.

Ducati Streetfighter V4

A teljesítmény tovább javítható az Akrapovic teljes verseny Ducati Performance kipufogócső alkalmazásával, így 220 lóerőre nő a teljesítményt és 6 kg-mal csökken a súly. Ennek a motornak a teljesítményét a Panigale V4-ből közvetlenül átemelt, kifinomult elektronika és a Ducati Corse aerodinamikusai által kifejlesztett „biplane” szárnyak stabilizálják. A fejlesztések hatására 28 kg tömegnek megfelelő leszorítóerőt generálnak 270 km / h sebességnél, csökkentve az első kerék nagy sebességnél előforduló „felúszó” képességét. Ezenkívül növelik a stabilitást még kanyarban fékezéskor is.

Ducati Streetfighter V4

Menet közben ez a viselkedés bizalmat vált ki, továbbá a pályán javítja a teljesítményt, korlátozva az elektronikus vezérlés beavatkozását és lehetővé teszi a késleltetett fékezést. A Streetfighter V4 legújabb generációs elektronikai csomagja egy 6 tengelyes tehetetlenségi mérési platformon alapul, amely azonnal felismeri a motor gördülési, elfordulási és dőlésszögeit. Az elektronika felügyel minden részletre, a vezérlők kezelik az indítást, a gyorsítást, a fékezést, figyelik a tapadást, segítik a kanyarodást. Biztonság, teljesítmény és személyiség: megérkezett az új Ducati Streetfighter V4!

Szöveg: Buny

Kép: Ducati

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes