Pirelli és a Ducati Superleggera V4

A Pirelli elkészítette az eddigi legerősebb és technikailag legfejlettebb Ducati gyártmányhoz a Diablo Supercorsa SP gumiabroncsokat. A 120/70ZR17 és a 200/60ZR17 méretben készített újdonságot kifejezetten a Superleggera V4 nagy teljesítményéhez és menet tulajdonságaihoz igazították.

A Pirelli mérnökei a Diablo Supercorsa SP speciális és testre szabott verziójával egy olyan kihívásra válaszoltak, amivel a gumiabroncs képes megbirkózni a Superleggera V4 rendkívüli teljesítményével, és kihasználható vele a kétoldalt elhelyezett szárnyak által generált jelentős aerodinamikai terhelés.

Pirelli Diablo Supercorsa SP- Ducati Superleggera V4

A Superleggera V4 Ducati a világ egyetlen utcai motorja, amelynek váza, lengőkarja és kerekei teljes egészében szénszálból készülnek. A 90 ° V4-es motor 234 lóerőt teljesít, és a tömege csak 152 kg. Ezzel a kiemelkedő teljesítmény-súly aránya 1,54 lóerő/ kg-ot mutat. Egy másik fontos szempont az aerodinamika, a két oldalon lévő szárnyaknak és más szénszálas elemeknek köszönhetően a motor 50 kg-os leszorítóerőt képes garantálni, lehetővé téve a jobb stabilitást és gyorsulást.

Pirelli Diablo Supercorsa SP- Ducati Superleggera V4

Mint műszaki partner és exkluzív gumiabroncs-beszállító, a Pirelli szorosan együttműködött a Ducati-val a Superleggera V4 fejlesztése során. Radikális döntéseket kellett hozniuk annak érdekében, hogy rendkívül innovatív gumiabroncsot hozzanak létre, ami teljesíti a Ducati által kitűzött, kihívást jelentő célt. Erre korábban már volt példa, az első Panigale V4-re fejlesztette a gyár a Diablo Supercorsa SP V3-at az első utcai 200/60ZR17 méretű abronccsal.

Pirelli Diablo Supercorsa SP- Ducati Superleggera V4

A mostani Diablo Supercorsa SP a népszerű versenymotorokra készített gumiabroncs harmadik generációja, és a Pirelli elkötelezettségét mutatja a versenysport iránt. A 2004 óta a Szuperbike mezőny hivatalos szállítójaként közreműködő olasz cég ez irányú tapasztalatai sokat segítettek a fejlesztés során. Az első kerékre szerelt gumiabroncs keverék lehetővé teszi a gyors felmelegedést, és az állandó tapadást helyzettől függetlenül. A hátsó gumiabroncs kettős összetételű, és a Szuperbike világbajnokságon használt abroncsok versenykeveréke az egyik összetevő.

Pirelli Diablo Supercorsa SP- Ducati Superleggera V4

A gumiabroncs szerkezete teljesen átalakult, az oldalfalak kissé lekerekítettek, hogy a Superleggera V4 képességei kihasználhatók legyenek. Az oldalfalakon színes Pirelli és Diablo logókat helyeztek el. Az évek során a Diablo Supercorsa SP új referenciapontot hozott létre a versenyreplika-gumiabroncsok számára, és innovatív tulajdonságainak köszönhetően a vadonatúj Ducati Superleggera V4 mellett, számos más motorkerékpár-gyártó is ajánlja motorjaira.

Szöveg: Buny

Kép: Pirelli

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes