Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban

2020. október 9-11-ig ismét a Magyar Vasúttörténeti Parkban kerül megrendezésre Közép- és Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása. A budapesti Oldtimer Show 2020-ban 15. jubileumát ünnepli! A fesztivál nyitvatartása 3 órával bővül az előző éviekhez képest: péntek 12:00-19:00 (+1ó), szombat 09:00-19:00 (+2ó), vas. 09:00-18:00-ig. Ebben az időpontban szokott lenni a budapesti Disznótoros Kolbászfesztiválunk, ami a zenés-táncos programok 500 fős limitje miatt most elmarad. Ezt pótolandó, óriási „Kolbászvásár” csatlakozik a nosztalgia járműves fesztiválunkhoz.

100 évnél is idősebb motorok, fakerekű autók, traktorok, buszok, teherautók, veterán katonai járművek, gőzmozdonyok és vasúti kocsik: 500db válogatott oldtimer kerül bemutatásra! Minden típusból csak 1-1 példányt mutatunk be! Ettől más a többi oldtimer rendezvényhez képest a budapesti Oldtimer Show.

Oldtimer Show 2020

Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan nagyszabású nosztalgia rendezvény, amely számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A Vasúttörténeti Park +Víztorony Park 10 hektárosra bővített rendezvényterülete megtelik látványossággal egy hosszított hétvégére. A legfőbb vonzerőt az Orient és a West mozdony-körfűtőházakban elhelyezett kincsek jelentik. A kiállított oldtimer autók és motorok összegyűjtése a szervezőknek 1 éves előkészítő munkájába kerül.

Oldtimer Show 2020

A prioritási listán első helyen a nagyon öreg „antik” besorolású oldtimerek szerepelnek. Ez különbözteti meg alapvetően a többi hazai oldtimer rendezvénytől az Oldtimer Show-t. A nemzetközi elismertségnek köszönhetően 2020-ban még nagyobb számban szerepelnek majd a külföldi gyűjtők antik és oldtimer autói, motorjai Budapesten. Itt lesz kiállítva hazánkban először egy olyan autó, amely a világon egyedülálló! 104 éves Woods a világ első sorozatgyártású hibrid autója!!! A fakerekű óriásautót elektromos-benzinmotoros vegyes hajtással gyártották 1916-ban. Mivel az autó technikailag megbízhatatlan volt, így a tulajdonosa Stanley típusú gőzmotort épített bele 1920-ban.

Oldtimer Show 2020

A Csehországból érkező autó teljesen eredeti és működőképes! Kiss Tamás főszervező szeretné bemutatni a közönségnek a gőzautót működés közben is. Ennek a technikai egyeztetése folyamatban van. A szocialista autók csarnokában verklis adja majd a hangulatot. Más oldtimer rendezvényektől eltérően itt világháború előtti, kevésbé ismert KGST autókat is bemutatunk: Praga, Tatra, Wikov, Magosix, stb… A Keleti-Pályaudvar óriásmakett előtt oldtimer kerékpár kiállítás lesz látható. Budapestről startoló (jövőre) Giro d’Italy kerékpáros verseny alkalmából rendkívüli oldtimer kerékpár kiállításra számíthatnak a kerékpár kedvelők!

Oldtimer Show 2020

A külső területeken csodálhatják meg a látogatók a nagyobb járműveket, közöttük az amerikai autókat, teherautókat, buszokat és a katonai járműveket.
A régi korok divatját
korabeli ruhába öltözött hostessek és más közreműködők is bemutatják. Ebbe a játékba a látogatók is beszállhatnak, hiszen a nosztalgia ruhában érkező vendégek mind ajánd gyümölcsbor kóstolót kapnak a szervezőtől. Mindhárom napon a legszebb korabeli ruhába öltözött látogató-pár külön ajándékot is kap a nyílt „Öltözködési Stílus Verseny”-en. A gyermekekre díjmentesen használható játékok várnak: régi termelőeszköz interaktív kiállítás, kézműves foglalkozás, kovácsműhely, íjászat, tűzoltás imitáció tűzoltó ruhába öltözve, arcfestés, bungee gumiasztalok és játszótér.

Oldtimer Show 2020

Az állatsimogatónkban 30 féle állatka lesz. Az állatokat a gyerekek a saját kezükből etethetik meg a saját maguk morzsolta kukoricával. A Csabai Tájházmúzeumban régi berendezési tárgyak lesznek láthatók, előtte pedig a régi termelőeszközökből lesz kiállítás. A park minden interaktív vasutas programja üzemelni fog ezen a hétvégén: kerti vasút, sínautó, lóvasút, hajtányok, mozdonyforgató és egy igazi gőzmozdonyt is befűtenek. A megszokott Kalandjárók Kiállítás helyén most „USA Oldtimer Autó Kiállítás” lesz. A Víztorony Parkban lesz mindhárom napon a „Tuning és Sportautó Kiállítás” a fiatalok kedvéért. Itt retro tuning autók és Formula versenyautók is lesznek kiállítva.

Oldtimer Show 2020

Ugyanitt lesz megrendezve az OT Találkozó. Erre a programra „lábon” érkeznek majd az előre regisztrált oldtimer autók. Mindhárom napon más oldtimer autók és tuning autók lesznek láthatók a Víztorony Parkban. A kolbászfesztiválunkról ismert 127 éves cséplőgép is bemutatkozik majd az Oldtimer Show-n. Működés közben fogják bemutatni a csépélést az ősrégi géppel a hagyományőrzők. A gasztronómia és a hagyományőrzés nagy teret fog kapni: Kolbászvásár, ahol füstölt kolbászokon kívül mindenféle disznótoros étel lesz kapható.

Oldtimer Show 2020

Gasztro utcában és a Vásártéren kézműves ételeket lehet majd vásárolni: kürtőskalács, sajt, fűszerek, méz, lekvár és egyéb háztáji ételek. A meleg konyhás ételeket a „Disznótoros Kolbászfesztivál” profi vendéglátósai fogják készíteni és azokat szabályozott árakon árusítani a látogatóknak. A nagy parkban lesz a Gőzmozdony kiállítás, a Vasúti kocsi kiállítás, a Terepasztal kiállítás és a Vasútmodell kiállítás. Az autóval érkezőket nagy befogadóképességű, ingyenes parkolók várják a helyszínen. A Vasúttörténeti Park vasúton, busszal, villamossal és kerékpárúton is megközelíthető! A CSALÁDBARÁT rendezvényünkön a WC díjmentesen használható. Jegyek a rendezvény helyszínén vásárolhatók meg nyitvatartási időben, készpénzzel, bankkártyával és SZÉP Kártyákkal.

Oldtimer Show 2020

Elővételben a rendezvény webshopjában lehet megvásárolni a jegyeket: www.oldtimershow.hu Az elővételes jegyek megvásárlására 2020. okt. 04-én (vas.) éjfélig van lehetőség. Újdonság, hogy a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. fesztiváljegy vásárlási applikációja az Oldtimer Show és Kolbászfesztivál-on fog debütálni. A belépőjegyeket mobil applikáció segítségével lehet megvásárolni elővételben és a helyszínen is, ezzel az érintésmentes vásárlást segítve.

Szöveg és kép: oldtimershow.hu

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes