Ducati Multistrada – 2021

A Multistrada név már önmagában egy ambiciózus ígéretet testesít meg, a képességet amivel sokoldalúságát hangsúlyozza. Valójában a Multistrada-t azzal a céllal hozták létre, hogy sportos, mégis kényelmes motorkerékpár legyen, amely a szórakozást és a biztonságot képes bármilyen útfelületen biztosítani. 18 év alatt több mint 110 000 darab készült a típusból, és 2003-as bevezetése óta folyamatosan fejlesztették és bővítették felhasználási köreit.

Az első Multistrada sportos motorkerékpár volt, nagy nyomatékkal főleg közúti közlekedéshez alkalmazkodva. 2010-ben bemutattak egy olyan motorkerékpárt, amely számos olyan tulajdonsággal rendelkezett a kényelem, az aerodinamikai védelem és a lényegesen nagyobb teljesítmény tekintetében, ami alkalmas volt a „4 motorkerékpár egyben” jeligét megvalósítani.

Ducati Multistrada -2021


2015-ben bemutatták az első változó szelepvezérlésű motort, a Multistrada negyedik generációja még erősebb motorkerékpár lett, amit könnyebb volt vezetni is. Robusztusabb és ugyanakkor könnyebb, sokoldalúbb és kényelmesebb, de minden vezetési körülménynek megfelelt. Más szóval, a Ducati azt akarta, hogy a Multistrada V4 legyen a legjobb „Multi”. A Multistrada V4 azért „Sport”, mert könnyű és kompakt, 170 LE teljesítményt ad le, a MotoGP elektronikus vezetést segítő rendszerei és mozgékonyságot garantáló váza teszik lehetővé az izgalmas utazásokat. Ez az igazi „túramotor” a 60 000 km-es karbantartási intervallumoknak, a vezetési kényelemnek szentelt különös figyelemnek, a radarrendszereknek, a műszerfalon megjelenített hálózati navigációs rendszernek és a kanyarfényeknek köszönhetően.

Ducati Multistrada -2021

Ez egy „Enduro”, a kiváló off-road képességeknek, az elektronikusan állítható futóműnek, a sima erőátvitelnek és a sebességváltónak köszönhetően. Végül a Multistrada V4 „Urban” karakterét példátlan kezelhetőséggel ruházták fel, ami alacsony sebességnél is a legmagasabb szintű biztonságot sugallja. Mindez megmagyarázza, miért nem volt még soha ilyen egyszerű uralni az összes utat. A Multistrada V4 tervezési munkája technikai jellege szerint rendkívül funkcionális, és szilárd, robusztus, ugyanakkor kifinomult esztétikai eredményhez vezetett. A motortest arányainak és tömörségének kialakítása érdekében a „tengelytávon belül“ dolgoztak, hogy elősegítsék a forma és a funkció tökéletes kombinációját.

Ducati Multistrada -2021

Ez azonnal észrevehető az izmos, de szexi vonalakon, amivel integrálták a 22 literes üzemanyagtartályt, és a keskeny hátsót, amely még így is optimális ülőhelyzetet biztosít egyenetlen terepen is. Az aerodinamikai változtatások célja a vezető számára a lehető legnagyobb kényelem garantálása volt. A motor az igazi, dobogó szíve ennek a motorkerékpárnak: az 1158 köbcentiméter, 170 lóerőt (125 kW) ad le 10 500 fordulatnál, maximális nyomatéka 125 Nm 8750-es fordulatszámon. A Multistrada V4 olajcseréjétt 15000 km-enként kell elvégezni, míg a szelephézagot ellenőrizni és szükség esetén állítani elég 60 000 km-enként. A Multistrada V4 elektronikai csomagja a legkorszerűbb biztonsági, kényelmi, teljesítmény és a csatlakozási lehetőségeket kínákja.

Ducati Multistrada -2021

A kanyar ABS, a Ducati Wheelie Control (DWC), a kipörgésgátló (DTC) működését kanyarban is felügyeli a rendszer, és a Multistrada V4 S esetében a kanyarfényeket (DCL) is kínálnak hozzá. A Multistrada V4 S alapfelszereltségébe tartozik az emelkedőn elindulást segítő vezérlés (VHC) is. Az inercia platform folyamatosan kommunikál a félig aktív Ducati Skyhook Suspension (DSS) automatikus szintező funkcióval rendelkező futómű vezérlőrendszerrel is. Ezek mellett a Ducati újdonsággal is szolgál a motorkerékpárok világában, ez a forradalmi első és hátsó radarrendszer, amely adaptív sebességtartó automatikát (ACC) és vakfolt-érzékelőt (BS) használ.

Ducati Multistrada -2021

A radarok olyan fejlett segítő rendszerek, amelyek rekonstruálják a motorkerékpár környezetét, és a vezető aktív segítésével megkönnyítik a vezetést.
A Multistrada V4 alumínium vázat kapott, 19 hüvelykes első kerékkel és kétoldalas lengőkarral vezeti a hátsó kereket, amely lehetővé teszi a küllős kerekek rögzítését. Rövid tengelytávval (1567 mm), sportos első kerékkel, nagy rugóúttal (170 mm első és 180 mm), 220 mm hasmagassággal és 215 kg száraz tömeggel rendelkezik.

Ducati Multistrada -2021

A hosszú autópálya szakaszok kényelmesebbé tétele érdekében a Ducati mérnökei a tervezési és fejlesztési szakaszban gondos aerodinamikai vizsgálatot végeztek – szélcsatornában is – annak érdekében, hogy a vezetőt és az utast megvédjék, és csökkentsék a szélzajt, valamint elvezessék a motor hőjét a vezető lábától. Az eredmény egy új plexi, amelynek magassága egyetlen ujjal állítható és két oldalsó terelőhöz csatlakoztatható. Részletesen megvizsgálták a kézvédők formáját és a levegőnek leginkább kitett alkatrészeket, valamint a finomított, de mindig jelen lévő és klasszikus Ducati „motorhangot”. A V4 Granturismo hátsó hengerei leállnak, amikor a motorkerékpár meg áll a jelzőlámpáknál várakozás közben.

Ducati Multistrada -2021

Ez a rendszer nemcsak az általános hőérzetet javítja az ülésben, hanem csökkenti az üzemanyag-fogyasztást is. A Multistrada V4 sokféle konfigurációs lehetőséget kínál, hogy megfeleljen az ügyfelek igényeinek. A standard V4 modell a „Ducati Red” (vörös) változatban érhető el, és azoknak ajánlott, akik szeretik a 170 LE-s motort és a 215 kg-os súlyt. A sorozat központi modellje, a V4 S, mind „Aviator Grey”(szürke), mind a „Ducati Red” színben kapható. A Ducati Multistrada V4 S könnyűfém felnikkel és küllőskerékkel is rendelhető. A Ducati kifejlesztett egy új konfigurációs csomagot ehhez a motorkerékpárhoz, amelyet rendelni lehet a motorhoz (Essential, Travel, Radar, Performance, Full).

Ducati Multistrada -2021

A harmadik változat a Multistrada V4 S Sport, amely különösen sportos speciális fényezést és alapfelszereltséget kínál Akrapovič kipufogóval és karbon első sárvédővel.

Szöveg: Buny

Kép: Ducati

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes