HARLEY-DAVIDSON ICONS KOLLEKCIÓ

A Harley-Davidson egy új, exkluzív motorkerékpár kollekcióval rukkolt elő, amelyet Icons névre keresztelt el. A rendkívül limitált példányszámban készülő különleges motorkerékpárok a klasszikus stílus és a jövő technológiájának ötvözeteként a márka hagyományai előtt kívánnak tisztelegni, valamint az amerikai motoros életérzést testesítik meg. A kollekció első extravagáns modellje, az Electra Glide Revival.

“A forradalmi lépéseink elején megígértük, hogy olyan új szériákat is elkészítünk, amik megfelelnek az új stratégiánk irányzatával és amik tovább biztosítják a Harley-Davidson legendát.” mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson ügyvezető igazgatója, elnöke. “Ebben a tudatban büszkén mutatom be a limitált Icons kollekciót, egy olyan extravagáns szériát, amikben egyszerre láthatjuk a régmúltat és a fényes jövőt.”

Harley-Davidson Icons


Az Icons kollekció évente mindössze egy vagy két modellel bővül. A különleges, limitált motorok egyedi gyártósoron készülnek, egyszeri gyártással, sorszámmal ellátva. A Tulajdonos egy eredetiséget igazoló okmányt is kap hozzá.

A legelső az új kollekcióban
Az Electra Glide Revival, egy retró-klasszikus motorkerékpár azoknak a nosztalgiázóknak, akik stílusosan, jellegzetesen és végtelenül szeretnek motorozni. Világszinten mindössze 1500 darab készül belőle, előre láthatóan április végén érkeznek a Harley-Davidson kereskedésekbe. Listaára 25 381 Euro+Áfa lesz.
A modell kinézetét az 1969-es Electra Glide-tól kapta, azaz az első “denevér-szárnyas” Harley-Davidsontól.
Ez a jellegzetes fejidom az idők során igazi Harley-Davidson ikonná vált.

Harley-Davidson Icons

1969-ben a kiegészítőként kapható fejidom és oldaldoboz csak fehér üvegszálas színben volt kapható, amit az új modellen hagyományosan gyöngyház fehérre fényeztek. A korabeli tank embléma és az Electra Glide felirat az első sárvédőn teljessé teszik a külsőt. Egyféle tri-tone fényezéssel lesz kapható az eredeti 1969-es motorhoz hűen, azaz a két tónusú benzintank Hi-Fi kék és fényes fekete színben a hozzá tartozó fényes fehér díszcsíkkal, Hi-Fi kék sárvédőkkel és oldalidomokkal.
“Nagyon változó időket élünk, minden folyamatosan változik” mondta Brad Richards, a Harley-Davidson vezető dizájnere és stílus felelőse. “Az Electra Glide Revival ezeknek a napi turbulenciáknak az ellentéte, ahol újra megismerhetjük a nagy amerikai túrázók eredeti Harley-Davidson stílusát.”
Az Electra Glide Revival külsejének meghatározó eleme a fekete-fehér borítású, króm csíkos, egyszemélyes ülés, amit egy állítható csillapítású rugó tart, visszahozva az 1960-as évek Harley-Davidson FL modelljeinek hasznos kiegészítőjét és az igazi kényelmet.

Harley-Davidson Icons

A krómozott küllős kerek és a fehér oldalfalú gumiabroncsok mind a nosztalgiát hangsúlyozzák, csakúgy mint a króm csíkok a sárvédőn, az oldaldobozokon, a Ventilator légszűrőházon, az első villán és az oldalsó lámpák körül. Az “old-school” még sosem nézett ki ennyire jól.
Milwaukee Eight 114
Az Electra Glide Revivalban a Milwaukee-Eight 114 V-Twin blokk dolgozik, ami lenyűgöző teljesítményt és klasszikus Harley-Davidson érzést, hangot és külsőt ad.
· Hengerűrtartalom: 1868 köbcentiméter
· Nyomaték: 158 Nm 3250-es fordulatszámon
· Négy szelepes hengerfejek (két kipufogó és két szívő fejenként, azaz 8 összesen), megnövelt légbeömlők a blokk jobb erőleadása érdekében.
· Dupla gyújtógyertyák a jobb levegő/benzin égésért és a maximális teljesítmény leadásért
· 6-sebességes Cruise Drive sebesség váltó, mely alacsony fordulaton tartja a motort autópálya tempónál a jobb fogyasztásért és kényelemért

Harley-Davidson Icons

Harley-Davidson Touring tulajdonságok
Az Electra Glide Revival klasszikus stílusú külseje technológiailag fejlett belsőt takar. Alapja a Harley-Davidson Touring modellek kemény hátú dobozos váza, ami kibírja a dobozokba pakolt súlyt és a motorerőt. Az egész váz külseje erre a hosszú alakra épít. Az egy pontos, hidraulikusan állítható előfeszítésű hátsó lengéscsillapítók biztosítják az optimális rugózást és vezetést. A 49mm-es első villák egyenletes karakterű és lágy rugózásra lettek hangolva. A klasszikus fejidomra szerelt magas plexi egy átengedő nyílás segítségével csökkenti a menetszelet. Az elektromosan állítható sebesség egyenletes haladást és kényelmet ad hosszú utakon, míg a halogén fényszórók ragyogó és erős fénye jó látásviszonyt biztosít.

Harley-Davidson Icons

A Boom! Box GTS fejegyeség színes érintő képernyővel szerelt, amihez két, a fejidomba épített hangszóró párosul, valamint tartalmazza a navigációt akár hang és kéz utasításokkal (ha a megfelelő fejhallgatóval párosítjuk) és Android Auto™ vagy Apple CarPlay párosítással is használható. Ugyancsak a gyári felszerelés része a Harley-Davidson RDRS biztonsági rendszer, ami a motor teljesítményét, a legjobb tapadást, kigyorsítást vagy fékezését segíti, azaz:
o Kanyarodási fékblokkolást gátló rendszer (C-ABS)
o Kanyarodási elektromos fékerő elosztó rendszer (C-ELB)
o Kanyarodási kipörgésgátló rendszer (C-TCS)
o Kigyorsítási kipörgésgátló rendszer (DSCS)
o Visszagurulás gátló rendszer (HHC)

Szöveg és kép: Harley.hu

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes