Akrapovič az új Suzuki GSX1300R Hayabusán

Az Akrapovič vadonatúj kipufogórendszert fejlesztett a Suzuki GSX1300R Hayabusa legújabb verziójához. A vándorsólyomról elnevezett motorkerékpár neve már ismerősen cseng a nagy köbcentis motorok között, híre már legendás.

A most elkészült Slip-On Titanium kipufogórendszer lézerrel gravírozott Akrapovič logóval és egyedi tervezés alapján készül. Az új alkatrész tökéleteseb bele illik a motor futurisztikus megjelenésű vonalaiba.

Suzuki GSX1300R Hayabusa – Akrapovic

Aerodinamikai kialakítása fontos követelmény volt az Akrapovič kutatás-fejlesztési részlege számára, mivel a Hayabusa az egyik legnagyobb csúcssebességgel rendelkező széria motorkerékpár. A kipufogó ezért nem ronthatja a motor légellenállását. A kipufogódobok és a kiváló minőségű rozsdamentes acél csövek fekete bevonata, könnyű titán külső héja, szénszálas végzárói és hővédői a súly megtakarítás jegyében készültek. Így 31,6% -kal könnyebb, mint az eredeti kipufogó, és tökéletesen illeszkedik a kerékpár nagy sebességű teljesítményéhez és aerodinamikai elvárásaihoz.

Suzuki GSX1300R Hayabusa – Akrapovic

A Slip-On Line Titanium technológiával az Akrapovič mérnökei nagyszerű gázadagolással rendelkező kipufogórendszert készítettek, hogy a motor teljesítményét még inkább kihasználhassák a tulajdonosok. A mérések alapján 1,2 kW (1,6 LE) teljesítményt adtak hozzá 8700 fordulat / perc fordulatszámon, és 1,9 Nm nyomaték növekedést mértek 8400/perc fordulaton, a gyárival mért értékekhez képest. Az egész rendszer élénk, sportos és mély hangzással ad újabb dimenziót az élményhez. A kipufogódobokba szerelt katalizátorok révén az Euro 5 EC/ECE típusjóváhagyást előírő szabványnak is megfelel.

Suzuki GSX1300R Hayabusa – Akrapovic

A kipufogó egyszerű plug-and-play termék, nincs szükség újratervezésre, egyszerűen csak fel kell szerelni. A Slip-On Line Titanium egy olyan teljesítmény növekedést adó kipufogó, amely a világ egyik leggyorsabb motorkerékpárjára készült.

Szöveg: Buny

Kép: Akrapovič

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes