Farkasbőrbe bújtatott farkas – Harley-Davidson Sportster S

Az 1957-ben született legenda, a Sportster sebességrekordokat döntött, off-road versenyeket nyert, pilóták, motorépítők és motorosok generációit inspirálta. A Sportster újjászületett, és a teljesítmény új ígéretét hozza el úgy, ahogyan csak egy Harley-Davidson tudja. A 121 lóerős Revolution Max 1250T V-blokkal szerelt Sportster S egy teljesen új sport-cruiser motorkerékpár, lenyűgöző vezetési élménnyel és a Sportsterek teljesítményének új világával.

Az új modell újraértelmezi a Sportster szériát, új szintre emeli a Sportster család teljesítményét és megjelenését. A Sportster S várhatóan idén ősszel érkezik a Harley-Davidson márkakereskedésekbe, 12 700 euro alapártól.

Harley-Davidson Sportster S


A stílus találkozik a teljesítménnyel
A Sportster S modell formája leültetett és erőteljes. A benzintank és a hátsó vázszerkezet körülöleli és hangsúlyosan kiemeli az erőforrást. A masszív első gumiabroncs a sárvédő nélküli klasszikus bobber stílusra emlékeztet, míg a hátsó rész a felhúzott kipufogókkal és az egyszemélyes nyereggel a legendás Harley-Davidson XR750-et idézi. A fordított teleszkópszárak és a vastag gumiabroncsok pedig egy erőteljes sportmotorra hasonlítanak.
“A Sportster S minden külső eleme és formája egy utalás a motorkerékpár nyers erejére” mondta Brad Richards, a Harley-Davidson stílus és designért felelős vezetője. “Ez egy farkasbőrbe bújtatott farkas”.

Harley-Davidson Sportster S


A blokkot kiemeli a könnyített magnézium fedelek csokoládé barna színe is. A Sortster S modell minden részlete, textúrája, színvilága és kialakítása egy egyedi custom motor stílusát idézi.

Vadonatúj Revolution Max 1250T
Elérkezett a legendás V-Twin motorblokk évszázados történetének új fejezete. A Revolution Max 1250T egy folyadékhűtéses, felülvezérelt, felülszelepelt, változó szeleprendszerrel ellátott hajtáslánc, amely bőséges nyomatékot és azonnal felívelő teljesítménygörbét kínál, mégis maximális irányíthatóságra van hangolva.
A 12 literrel teletankolt Sportster S mindössze 227 kg súlyú. A magasra szerelt kipufogó rozsdamentes acélból készült és úgy tervezték őket, hogy elvezesse a hőt a motoros lábaitól, valamint a hátsó részről.
A technológia fokozza a vezetési élményt
A Sportster S modellbe sok technológiai újítás került. Három előre programozott vezetési mód választható: Sport, Utcai és Eső. Két személyre szabható vezetési mód is konfigurálható a még tökéletesebben illeszkedő vezetési stílussal. A H-D kanyarodási biztonsági rendszerei a még jobb vezetési élmény szolgálják, mindamellett a váratlan helyzetekben is segítik a motorost.
A kerek 4 hüvelykes átmérőjű LCD kijelző minden szükséges információt megjelenít, Bluetooth-kompatibilis, valamint a Harley-Davidson applikációval irányítható a navigáció. A Daymaker Signature LED technológiával ellátott fényszóró ovális, kapszula formájú, melynek stílusa egyedivé és felismerhetővé teszi a Sportster S modell sziluettjét.

Harley-Davidson Sportster S


Optimalizált váz

A blokk a motorkerékpár vázszerkezetének szerves része, így nincs szükség hagyományos értelemben vett tartóvázra, ez pedig jelentősen csökkenti az összsúlyt, amitől az egész gép feszesebben kezelhető. Az alacsony tömegközéppontnak és a szupermerev vázszerkezetnek köszönhetően a teljesítmény testközelből érezhető. A modell teljesen állítható, prémium minőségű első és hátsó futóművet kapott, SHOWA 43mm becsúszószárú fordított teleszkóp elől és SHOWA Piggyback gáztartályos rugóstagot hátra. A hátsó futómű állítható hidraulikus előfeszítést kapott. A könnyű, mart, öt küllős alumínium felnikre a széles Dunlop/Harley-Davidson Series GT503 gumikat szereltek. A prémium Brembo fékek kifogástalan fékerőt és teljesítményt adnak.
Az előretolt lábtartók és az alacsony kormány a Sportster S vezetőjét agresszív pozícióba helyezi. A 751 mm-es ülésmagasság elég alacsony, a kuplung és fékkarok távolságai állíthatóak. Fűthető markolat és ruházat külön vásárolható hozzá. Az elektromos sebességtartás és a mozgásérzékelős riasztó mind alapfelszereltség. Az acél üzemanyagtank 12 literes.

Harley-Davidson Sportster S

Választható színek: Vivid Black (fekete); Stone Washed White Pearl (fehér); Midnight Crimson (bordó)
Kiegészítők:
Középső lábtartó készlet
Áthelyezi a vezető lábtartóit és kiegészítő karjait az eredeti előretolt állásból a váz közepéhez. Ezzel a vezető könnyebben tud manóverezni vagy segít azoknak a motorosoknak, akik nehezebben érik el az eredit lábtartókat.
Hátsó üléskészlet
Egy hátsó ülés utas lábtartókkal és hátsó deréktámasszal (mind egyesével rendelhető). Az ülés és a háttámla természetesen stílusban megegyezik a gyári vezetőüléssel.
Sundowner szóló ülés
Ez az ülés egy átdolgozott párnázatot kapott a hosszabb utak kényelmesebbé tételéhez, valamint vonalvezetése jóval agresszívabb pozíciót biztosít. Az öltések és a vonalvezetések nem hagyják a vizet beszivárogni és megülni a felső részen, hogy szárazabb legyen az indulás.
Gyors rögzítésű kompakt szélterelő
A fekete rögzítő elemek és a sötétített plexi formája nagyon passzol a motor stílusához. A szélvédő az első teleszkópokon gyorszárral rögzíthető és könnyedén, egyszerűen leszerelhető.
Sportster S hátsó táska
A hátsó táska kifejezetten a Sportster® S modell stílusához igazodik és kényelmes tárolási lehetőséget nyújt a motoros cuccaihoz. Érdemes a hátsó dobozt a megfelelő tartószerkezetre felszerelni (külön megvásárolható). A megengedett terhelés 2,5 kg és a tárolási kapacitás 8.2 literről 11.5 literre bővíthető.

Harley-Davidson Sportster S

“A Sportster S egy soron következő új motor a Revolution Max platformon belül, ami új alapköve a Sportster családnak” mondta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnöke, vezérigazgatója. “Az új generációs Sportster megismerhető az erejéről, teljesítményéről, technikai felszerelésekről és a stílusáról. Ugyanakkor megegyezik az alapvető motoros értékeinkkel és stratégiánkkal, hogy minél kívánatosabb motorokat építsünk, követve a Harley-Davidson örökségeit.”

Szöveg és kép: Harley.hu

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes