Ducati Panigale V2 Bayliss

A számozott sorozatban gyártott motorkerékpárt különleges festés jellemzi, amely a Ducati 996 R -re emlékeztet, amellyel Bayliss első világbajnoki címét szerezte 2001 –ben. Most, 2021 -ben, húsz évvel a 2001 -es Superbike -világbajnokság megnyerése után, a Ducati az ausztrál versenyző legendás karrierjére emlékezve, egy különleges, számozott sorozatot mutatott be.

A Bayliss és a Ducati Corse közötti kapcsolat a Superbike Világbajnokságon a motorsport egyik legérdekesebb története. E gyönyörű kaland mérlege 52 győzelem, 94 dobogós hely és három világbajnoki cím (2001, 2006 és 2008), amelyeket három különböző kéthengeres motorkerékpárral vívtak ki, ezek a 996 R, a 999 R és az 1098 R.

Ducati Panigale V2 Bayliss

Troy Bayliss az egyetlen motorversenyző a történelemben, aki ugyanabban a szezonban (2006) nyert versenyeket a MotoGP -n és a Superbike –világbajnokságon egyaránt. Sikerei kitörölhetetlenül bevésették az ausztrál nevét minden Ducati rajongó szívébe. Most a Ducati és a “Baylisstic” közötti sikeres kapcsolat újjáéled ezzel a különleges motorkerékpárral, amelynek nevét közvetlenül a versenyző választotta, aki szintén aktívan részt vett a grafikai koncepció megalkotásában.

Ducati Panigale V2 Bayliss

A Panigale V2 -re épülő “Bayliss 1st Championship 20th Anniversary” változatot különleges festés díszíti, amit a 996 R ihletett. Az eredeti színek felhasználásával az első világbajnoki cím megszerzésének évében használt motor ismét formát ölt. A Ducati piros a motorkerékpár alapszíne, és a zöld és a fehér tisztelgés az „olasz lélek” előtt, míg a legendás # 21, Troy Bayliss rajtszám és a Shell logó erősíti a kapcsolatot a versenymotorral. Troy autogramja látható az üzemanyagtartályon, míg a mart felső kormány kiflire került az egyedi modell számozása.

Ducati Panigale V2 Bayliss

Annak érdekében, hogy a motorkerékpár még hatékonyabb legyen a versenypályán, a Ducati úgy döntött, hogy a Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20. évfordulós kiadását Öhlins alkatrészekkel teszi egyedivé. Az első NX30 villa és a hátsó TTX36 lengéscsillapító garantálja a maximális vezetési stabilitást, és a versenypályán a legjobb teljesítmény elérése lebegett célként a tervezők előtt. Ezzel a beállítással a motorkerékpár pontosabban vezethető, és minden vezetési helyzetben jobb visszajelzést nyújt a vezetőnek.

Ducati Panigale V2 Bayliss

Beállítási lehetőségeinek köszönhetően a kormánycsillapító lehetővé teszi az egyéni alkalmazkodást a vezetési stílushoz és az útvonal jellemzőihez igazítva. Az alap verzióhoz képest a Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20. évfordulós kiadása 3 kg-mal könnyebb a lítium-ion akkumulátor használatának és az együléses kialakítás miatt.  A kiegészítők terén a sport markolatok, a karbonból és titánból készült kipufogó fedél és a vezetőülés, amely két különböző technikai anyag kombinálásával készült, dupla piros varrással. Trója 21 -es száma a nyeregre van hímezve, és a zöld és piros szalagokkal együtt alkotja az olasz zászlót.

Ducati Panigale V2 Bayliss

A motorkerékpár önfújó fék- és kuplungszivattyúkkal is felszerelt, füstszürke tágulási tartályokkal. A Panigale V2 a család belépő modellje. A 955 cm³-es Superquadro kéthengeres, Euro 5 kompatibilis motor hajtja, maximális teljesítménye 155 LE 10 750 fordulat/percnél, a maximális nyomatéka 104 Nm 9 000 fordulaton. A Monocoque vázhoz az elegáns és sportos dizájnt a Panigale V4 ihlette. Az elektronikai csomag tartalmazza a kanyar ABS -t a Bosch -tól, gyorsváltót, kipörgés gátlót, egykerekezést kiküszöbölőt és motorfék szabályozót kapott. Három vezetési üzemmód közül lehet választani (Race, Sport és Street), amelyek a 4,3 “-os színes TFT kijelzőn keresztül módosíthatók.

Ducati Panigale V2 Bayliss

A grafika és a felhasználói felület úgy lett kialakítva, hogy a menü és a beállítások elvégzése egyszerű és könnyen kiválasztható legyen. Troy Bayliss huszadik évfordulós győzelméről a Borgo Panigale -i Ducati Múzeumban is megünneplik a “Troy Story: The Legend of a Champion” című időszaki kiállítással. A kiállítás azokat a kerékpárokat mutatja be, amelyekkel Troy néhány emlékezetes fejezetet írt a motorversenyzés történetébe, a tárlat 2021. szeptember 19 -ig látogatható. A Panigale V2 Bayliss 1st Championship 20. évfordulójára kiadott modellt a tervek szerint 2021. október végén kezdik majd árulni, listaára 21.490 Euro.

Szöveg: Buny
Kép: Ducati

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes