A Piaggio csoport pert nyert

A Piaggio csoport közleményt adott ki, hogy a nemrég meghozott ítéletével, mind a párizsi Tribunal Judiciaire, mind a milánói bíróság megállapította, hogy a Peugeot Motocycles -t (ma egy indiai cég tulajdonában van) megsértett egy európai szabadalmat, a Piaggio MP3 háromkerekű robogó technológiáját használta a Peugeot Metropolis modelleknél.

A történethez hozzátartozik, hogy a Peugeot Motorcycles hosszú éveken át a Piaggio csoport által fejlesztett műszaki megoldásokat használta járműveinél. Sokáig az erőforrások és futómű elemek az olasz gyártótól kerültek beépítésre a francia márkánál.

Piaggio per

A Peugeot egy indiai cég tulajdonába került, és továbbra is gyártják a motorkerékpárokat a Piaggio által fejlesztett futóművel. A szóban forgó szabadalom, amely a Piaggio csoport tulajdonában van, és amelyre a jogerős első fokú ítéletek vonatkoznak (még fellebbezés tárgyát képezi), egy olyan vezérlőrendszerre vonatkozik, amely lehetővé teszi a három kerekű jármű oldalirányú megdöntését, úgy mint egy hagyományos motorkerékpárnál. A jogsértés miatt a Peugeot Motocycles -t Franciaországban 1 500 000 euró összegű kártérítés megfizetésére kötelezték, az egyéb jogi költségek megfizetése mellett. A párizsi bíróság ítélete azt is kimondja, hogy a Peugeot Motocycles Franciaország területén nem gyárthat, reklámozhat, forgalmazhat, importálhat, exportálhat, használhat és/vagy birtokolhat olyan három kerekű robogót, amely a Piaggio csoport (beleértve a Peugeot Metropolis –t is) által szabadalmaztatott vezérlőrendszert használ, valamint pénzbírság kiszabását helyezte kilátásba minden „hamisított” jármű után.

Piaggio per

Milánóban a bíróság megtiltotta a Peugeot Motocycles számára Olaszország területére kiterjedően a Peugeot Metropolis behozatalát, exportját, forgalmazását és reklámozását (offline és online), 6 000 eurós bírsággal sújtva minden eladott jármű után a céget. Az ítélet kihirdetést követő 30 napos határidő letelte után lép életbe ez a szankció. A Peugeot Motocyclesnek 90 napon belül vissza kell vonnia az összes „hamisított” járművet az olaszországi forgalmazásból, a késedelméért járó minden jármű utáni 10.000 eurós bírság megfizetésének előre vetítésével. A pert azért indították, mert a Piaggio jelentős kutatási és fejlesztési beruházásai, amelyek a három kerekű járműtechnológia élvonalába tartoznak, szabadalmi védelmet élveznek, és hozzájárulásuk nélküli használata veszélyezteti a Piaggio MP3 vezető pozícióját a piacon.

Piaggio per

Az olasz gyártó által évek óta folytatott „hamisítás” elleni tevékenységek szélesebb körének részét képezi ez az ügy, beleértve a versenytársak termékeinek és a nemzetközi szabadalmi adatbázisoknak a folyamatos ellenőrzését szintén. Az elmúlt években a Piaggio csoport által indított perekben elismerték termékeik tervezésének és technológiai innovációjának egyedülálló jellegét.

Szöveg: Buny

Kép: Piaggio

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes