Honda CRF250R és CRF250RX – 2022

A továbbfejlesztett, 2022-es CRF250R és CRF250RX a Honda – megannyi bajnokot tömörítő – terepmotorcsaládjának két legújabb tagja. Műszaki alapjaikat a tavaly tetőtől talpig átdolgozott CRF450R-CRF450RX párostól örökölték, így esetükben is a Razor Sharp Cornering, azaz Pengeéles kanyarvétel névre keresztelt tervezési filozófia érvényesült. Ez azt jelenti, hogy modernebbek, gyorsabbak és tartósabbak lettek, s pilóták még szélesebb táborának jelenthetnek tökéletes választást.

Az elődjénél 3 kg-mal könnyebb, 2022-es CRF250R váza és lengővillája a többszörös MXGP-bajnok CRF450R-ből érkezett, nem mellesleg jelentősen továbbfejlesztették motorját, valamint kilenctárcsás tengelykapcsolót és optimalizált futóműrendszert kapott.

2022 HONDA CRF250RX

Magát az erőforrást a szívó- és a kipufogóoldalon egyaránt átdolgozták, ami annyit tesz, hogy nagyobb levegőszűrőházat, jobban megdöntött befecskendezőfejet, precízebb vezérlést, egyenes kipufogócsatornát és könnyebb, egydobos kipufogórendszert terveztek hozzá a hatékonyabb működés érdekében.

2022 Honda CFR250R

Ráadásként új, kilenctárcsás kuplunggal és kisebb erőkifejtéssel behúzható kuplungkarral szerelték fel, az erőátvitelről pedig a korábbitól eltérő áttételezésű váltó gondoskodik.

2022 HONDA CRF250RX

A munka gyümölcseként 10%-kal nagyobb teljesítmény jelentkezik a felső fordulatszám-tartományban, és hihetetlenül húz a modell a középső régióban, ahol 15% forgatónyomaték-növekedést értek el a Honda mérnökei. Mindezt a Tim Gajsernek 2019-ben és 2020-ban is MXGP-trófeát hozó, jelenleg forgalmazott CRF450R váza öleli körbe, melyet úgy alkottak meg, hogy merevség és geometria szempontjából egyaránt tökéletesen passzoljon a teljesen átszelepelt Showa lengéscsillapítókhoz, ilyen formán még gyorsabbak lehetnek a kanyarvételek és a kezelhetőség is tovább javult.

22YM HONDA CRF250RX

A gondosan formált nyúlványokat vadonatúj, számítógépes áramlástani mérésekkel (ti. Computational Flow Dynamics, CFD) optimalizált idomzat takarja, melynek egy-egy darabból készülő oldalelemeit úgy alakították, hogy még nagyobb legyen a hűtőradiátoron átáramló levegő mennyisége. Emiatt döntöttek a hűtőventilátor áthelyezése és a hűtőrács áttervezése mellett is, számottevően javítva a hűtést és növelve az élettartamot.

2022 HONDA CRF250R

Igen hasznos a könnyebb, rövidebb, 10 mm-rel alacsonyabb ülés is, tudniillik kényelmesebb és szabadabb mozgást enged a pilótának menet közben. A ’22-es CRF250RX ugyanazokkal a módosításokkal fut neki a következő évadnak, mint motokrosszos testvére, de a jobb enduró képességeket szem előtt tartva átírták az ECU programját, továbbá 8 literes, műanyag üzemanyagtartállyal (a CRF250R 6,3 literes titántankja helyett), kovácsolt alumíniumból készülő oldaltámasszal és új, alapáras kézvédőkkel emelték még magasabb műszaki, illetve minőségi szintre.

2022 HONDA CRF250R

Akárcsak a CRF150R, a CRF125F, a CRF110F és a CRF50F, valamint a CRF450R-CRF450RX duó a 2022-es CRF250R és CRF250RX is vadonatúj, pirosban pompázó grafikával hódít, így esztétikailag is a legmagasabb színvonalon áll a Honda két újonca.

Szöveg és kép: Honda

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes