Suzuki GSX-S1000GT – 2022

A 2022-es Suzuki GSX-S1000GT egy bajnoki lélekkel megáldott motor, ami olyan funkciókat és technológiákat vonultat fel, amelyek minden hosszú távú sportos túrát tökéletessé tehetnek. Egy nagy teljesítményű, mégis kényelmes, amihez jól illik a gyári oldaldoboz, amit a GSX-S1000GT + modellhez alapáron is megkap a vásárló. Emellé kifinomult, avantgárd megjelenés társul, így létrehozza saját kategóriáját a Grand Touring világában.

A legendás és bevált GSX-R motor 999 köbcentis négyütemű, folyadékhűtéses, DOHC vezérlésű, soros négy hengeres erőforrása sima, egyenletes teljesítményt nyújt. A GSX-S1000GT motorja számos újragondolt alkatrésszel biztosítja a legjobb teljesítményt ott, ahol egy túramotoros ezt igényli.

Suzuki GSX-S1000GT – 2022

A motor átdolgozott vezérműtengelyekkel, láncfeszítővel és szeleprugókkal vág neki új küldetésének, de a könnyebb kezelhetőség érdekében áttervezték a tengelykapcsoló- és sebességváltó egyes alkatrészeit is. Még szélesebb és simább nyomatékgörbét biztosít kevesebb csúccsal és völgyekkel, miközben a kibocsátási értékek megfelelnek az Euro 5 normának. A kifinomult teljesítményt a Suzuki Intelligent Ride System (SIRS) technológia kezeli, beleértve az elektronikus sebességtartó automatikát és az öt üzemmódot. Emellett állítható kipörgésgátló és kétirányú gyorsváltó segíti a kontinensen átívelő túrákat vagy a gyors csapatásokat. A SIRS-t frissített Low RPM Assist rendszerrel és Suzuki Easy Start System-mel egészül ki, így könnyebb az elindulás. Az erős alumínium váz és a merevített lengőkar agilis kezelhetőséget és kiváló úttartást ad. A segédváz kialakítása biztonságos rögzítési pontokat hoz létre a nagy kapacitású, 36 literes oldaldobozoknak, miközben kényelmesebb utasülés kialakítását teszi lehetővé.

Suzuki GSX-S1000GT – 2022

A GSX-S1000GT felfüggesztése állítható, fordított KYB villának és könnyű beállíthatósága segíti könnyedén alkalmazkodni a páros motorozás igényeihez. Az első keréken dupla radiálisan elhelyezett, négydugattyús, Brembo féknyergek fékezik a 310 mm-es tárcsákat, kiegészítve a blokkolásgátló rendszerrel. Az új öntött alumínium kormány széles, és úgy alakították ki és helyezték el, hogy kényelmesen el lehessen érni. A kormány speciális gumi tartója csillapítja a vibrációt, míg a lábtartók gumibetétei nyelik el a motoros és utasa csizmájára ható rezgéseket.

Suzuki GSX-S1000GT – 2022

A vezető- és az utasülés sportos kialakítású, ennek ellenére maximális kényelmet nyújtanak hosszú távon, és mindkét ülés csúszásmentes ülőfelületet kapott. A vezetőülés formája tovább növeli a mozgás szabadságát, míg a másik ülés kialakítása maximalizálja az utasok kényelmét és jól illeszkedik az utaskapaszkodó kialakításához. Tágas oldaldobozainak kompakt kialakítása tovább fokozza a motorkerékpár éles, futurisztikus stílusát.

Suzuki GSX-S1000GT – 2022

A 36 literes tárolókapacitásnak köszönhetően az oldalsó dobozban a legtöbb zárt sisak elfér. Opcionális kérhető olyan zárkészlet, amit nyit a gyújtáskulcsa. A GT feltűnő és eredeti arculata egyedi orr résszel kezdődik, amibe beépítettek egy pár vízszintes elrendezésű LED fényszórót. V alakú helyzetjelző lámpája, az új tükör és az oldalra szerelt LED-es irányjelzők egyedi Grand Touringot alkotnak jellegzetes Suzuki megjelenéssel ötvözve. A GSX-S1000GT műszerfala új generációs 6,5 hüvelykes, színes TFT LCD kijelzős, ez az első ilyen méretű Suzuki motorkerékpáron. Ez a kiváló minőségű műszerfal a kormány feletti belső burkolatba van ágyazva, így nagyszerűen látható és jól védett. Az állítható fényerősségű panel karcálló felülettel és tükröződésmentes bevonattal rendelkezik, amely javítja a láthatóságot erős fényben. A TFT-képernyő további funkciója egy rövid, egyedi animáció, amely a gyújtáskulcs elfordításakor jelenik meg.

Suzuki GSX-S1000GT – 2022

A kijelzőről a következő információk olvashatók le: sebesség (digitális), váltólámpa, fordulatszám (analóg formátum), sebességfokozat, üzemanyagszint, hűtőfolyadék hőmérséklete, környezeti levegő hőmérséklete, sebességtartó automatika beállítása, SDMS mód, kipörgésgátló üzemmód, gyorsváltó (ON / OFF), feszültség (voltmérő), óra (12 órás formátum), kilométer számláló, napi számláló, átlagos üzemanyag-fogyasztás (1. és 2. út), pillanatnyi üzemanyag-fogyasztás, hatótáv (üzemanyagonként), okostelefon akkumulátor töltöttsége, okostelefon kapcsolat állapota és az utas kommunikációs állapot (Bluetooth). A TFT kijelzőt úgy fejlesztették ki, hogy a SUZUKI mySPIN alkalmazáson keresztül okostelefon-kapcsolatot biztosítson.

Suzuki GSX-S1000GT – 2022

Az eredetileg autókhoz kifejlesztett megoldás olyan hardvert és szoftvert alkalmaz, amelyet kifejezetten a motorkerékpár-használat követelményeihez igazítottak. A műszerfal bal oldalán található USB-aljzat használatával iOS vagy Android okostelefont csatlakoztatható a panelhez. Az adat kapcsolat létesíthető vezeték nélküli LAN-on és Bluetooth-on keresztül is, azonban az USB-csatlakozó az okostelefon akkumulátorát is tölti. Az Apple App Store-on vagy a Google Playen keresztül elérhető és telepíthető az ingyenes SUZUKI mySPIN alkalmazás. A mySPIN-en keresztül elérhetők a telefonban a névjegyek, a telefon, a térképek, a zene és a naptár funkciók. A hívások a a kiválasztásával is kezdeményezhetők névjegyet a listából. A Suzuki Map révén képes úti célokat keresni és útvonal információkat kapni a motoros menet közben, és a bal oldali kapcsolók segítségével könnyedén navigálhat a képernyőn keresztül. A GT metál kék és elegáns fekete színben kerül a tengerentúli piacokra.

Szöveg: Buny

Kép: Suzuki

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes