Yamaha XSR125 „Free Spirits”

A Yamaha Motor Europe a Yamaha XSR125 sokoldalúságát és karakterét a „Free Spirits” koncepcióval ünnepli. Míg korábban maguk a motorok és az egyedi építők voltak reflektorfényben, a „Free Spirits” kampány most a projektben együttműködő, inspiráló Yamaha nagykövetekre helyezi a hangsúlyt. Természetesen az XSR125 is kulcsszerepet kap a projektben, hiszen az átalakításoknak köszönhetően ez a modell lesz az, amely tökéletesen illeszkedik majd az adott nagykövet életstílusához és könnyebbé teszi mindennapjait.

Az XSR125 tökéletes választás a projekthez, mivel kiváló műszaki alapokra épült, és a Yamaha legmodernebb motorját és kiváló kezelhetőségű vázát kapta. A legmodernebb technológiát az időtlen stílussal tökéletesen egyesítő modell a Faster Sons család legfiatalabb tagja.

Yamaha XSR125 Free Spirits

És mint a legkisebb testvérek általában, ő is készen áll arra, hogy bizonyítsa rátermettségét és kiválóságát. Esztétikus és retró ihletésű megjelenése kiváló alapot nyújt az átalakításokhoz.
A projekten a tél folyamán és 2022 első felében számos országos Yamaha forgalmazó dolgozik, szoros együttműködésben a helyi Yamaha nagykövetekkel. A nagykövetek maguk irányítják az XSR125 motorjaik egyedi tervezését és átalakítását, és saját igényeik mentén hoznak létre az újfajta Yard Built koncepciónak megfelelő, valós használati értékkel bíró, a mindennapi életüket könnyebbé tevő motorokat. A projektben többek közt Olaszország, Franciaország, Németország, Görögország, Spanyolország és Portugália Yamaha forgalmazói vesznek részt, és számos nagykövettel dolgoznak együtt, köztük zenészekkel, wakeboardosokkal, szörfösökkel és művészekkel.

Yamaha XSR125 Free Spirits

A koncepció keretében az XSR125-öt elsősorban hivatalos Yamaha kiegészítők felhasználásával alakítják át, hogy bemutassák, az egyedi igényeknek megfelelően, milyen könnyen személyre szabható az XSR.
A projekt indításaként bemutatott, első „Free Spirits” XSR125 gépet a Yamaha Motor Greece a vízi sportok szupersztárjával, Nikolas Plytas-szal közösen alkotta meg. A legfontosabb vízisí világjátékokon a legjobb öt között szereplő versenyző kiemelten aktív, nemzetközi követőtáborral rendelkezik a közösségi médiában, és csak a TikTok-on több mint kétmillióan követik vízi kalandjait. Az Athénban lakó, de a tengerparton is sok időt töltő mediterrán vízisíbajnok világos elképzeléssel rendelkezett arról, hogy milyennek kell lennie az egyedileg épített XSR125 modellnek.

Yamaha XSR125 Free Spirits

A tervezési és átalakítási folyamatot vezető Nikolas számára egyértelmű volt, hogy az XSR125-nek fürgének és gyorsnak kell lennie a városi forgalomban, ugyanakkor képesnek kell lennie a vízi sportokhoz szükséges összes felszerelés szállítására. A Motodiktio nevű, helyi motorkészítő műhellyel együttműködve a Yamaha Motor Greece hozzálátott az XSR125 átalakításához, Nikolas elképzelései szerint. A tengerparti terepen és a homokban való jobb kezelhetőség érdekében az első sárvédőt scrambler stílusban megemelték, és a motor nagyobb terepgumikat kapott.

Yamaha XSR125 Free Spirits

Egyedi rögzítőelemek kerültek felszerelésre, amelyek Nikolas szörfdeszkáját és wakeboardját tartják, valamint egy kis csörlő is került a motor hátuljára. A levehető csörlőt a part valamely biztonságos pontjához lehet rögzíteni, és így a görög sportoló a wakeboardon szinte bárhol húzathatja magát a vízen, és szabadon edzhet. A motor elöl és hátul is LED irányjelzőket kapott, és az eredeti Yamaha kiegészítők, például a fényszóróvédőrács és a rendszámtáblatartó is kiemelik egyediségét.

Yamaha XSR125 Free Spirits

A motor megjelenésének kialakítása során Nikolas a régi Dakar XT500-ból merített ihletet, és a tankra az eredeti XT500 stílusában készített XSR125 matrica került. Végezetül Nikolas a Yamaha 80-as évekbeli, legendás kék színét választotta a tankhoz, valódi Faster Sons stílusban, tökéletes összhangot alkotva a „Free Spirits” Yard Built XSR125 szellemével. Nikolas most már boldogan gurulhat szülővárosa, Athén utcáin, illetve kedvenc tengerpartjain az egyed építésű XSR125 „Free Spirit” motorján, amely sokoldalúságának köszönhetően ideális az aktív életmódjához.

Yamaha XSR125 Free Spirits

A következő hónapokban még több, nagyköveteink által ihletett XSR125 „Free Spirits” modellt mutatunk be. Te is szeretnéd az XSR125-öt igazán egyedivé varázsolni? Próbáld ki az online konfigurátort, és építsd meg álmaid motorját.

Szöveg és kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes