Yamaha XSR125 Legacy

Az XSR125 Legacy a 2021-ben bemutatott, rendkívül népszerű XSR125 modellre épül, ugyanazt a 125 köbcentiméteres VVA motort és vázszerkezetet használja. Az XSR125 Legacy megjelenése azonban teljesen más stílust képvisel, karakterét sajátosan egyedi, neo-retró megjelenése határozza meg. A módosítások adják az új modell jellegzetes sziluettjét és egyedi karakterét, ami kihangsúlyozza a kapcsolatot a múlt klasszikus Yamaháival, ugyanakkor világosan követi a Sport Heritage vonalat: „A múlt ihlette, de a jövőnek készült”.

A kezdő, a tapasztalt és a visszatérő motorosok számára is ideális XSR125 Legacy a jövőbe tekintve készült, azoknak akik értékelik az időtlen stílust, de a legmodernebb motor- és futómű-technológiát keresik, a kényelmes és minőségi motorozás érdekében.

Yamaha XSR125 Legacy


Az XSR125 Legacy sajátos jellemzői harmonikus egységet alkotnak, és olyan különleges karakterű gépet hoznak létre, amely biztosan népszerű lesz az időtlen stílust kedvelő motorosok körében. A könnyű, küllős kerekek az 1960-as és 1970-es években, a Yamaha úttörő versenygépein használt konstrukciókat idézik, és fontos szerepük van az új Sport Heritage modell autentikus megjelenésében.
Az XSR125 Legacy klasszikus, küllős kerekein gyönyörűen kidolgozott, aranyszínű, könnyűfém keréktárcsák találhatók, amelyek kiemelik a motor kiváló minőségét és a Yamaha néhány ikonikus, múltbéli modelljével fennálló szoros kapcsolatát.

Yamaha XSR125 Legacy

A teljesen fekete elemek és váz, illetve a küllős, aranyszínű kerekek kombinációja igazán egyedi karaktert és időtlen megjelenést kölcsönöz a 125 köbcentis neo-retró modellnek, amely tökéletesen tükrözi a Faster Sons filozófiát.ó
Az új grafikák egyértelmű párhuzamot vonnak a nagyobb XSR modellekkel, és világossá teszik a szoros kapcsolatot a Sport Heritage vonallal is. Az arany és ezüst színű csíkok kiemelik a lekerekített üzemanyagtartály klasszikus formáját, és az oldalsó panelek minimalista, aranyszínű grafikája tökéletesen illik az aranyszínű kerekekhez.

Yamaha XSR125 Legacy

Az üzemanyagtartály, az oldalidomok és a sárvédők Historic Black színűek, összhangban a fekete Deltabox vázzal, lengőkarral, fordított teleszkópvillával és motorburkolatokkal – az elegáns és visszafogott megjelenés tökéletes az új, 125 köbcentis motor karakteréhez.
Az XSR125 Legacy új, küllős kerekeire nagy teljesítményű Metzeler Karoo abroncsok kerültek, amelyeken érvényesül a Faster Sons pehelysúlyú modelljének szórakoztató jellege és teljesítménye. A bütykös mintázat illik az új Sport Heritage modellhez, és emlékeztet arra, hogy az XSR125 a legkülönbözőbb körülmények között is nagyszerűen helytáll.

Yamaha XSR125 Legacy

Az XSR Sport Heritage modellek híresek az aprólékos, részletekbe menő kidolgozottságukról és a minőségi alkatrészek használatáról, és ez alól az új XSR125 Legacy sem kivétel. A gyönyörűen megmunkált alumínium konzolok és szerelvények mellett, a pehelysúlyú Faster Sons modellen kétrészes, alumínium kipufogó borítás található, a sportos jelleget hangsúlyozva.
Oldalról nézve, az erőteljes vízszintes ívek tévedhetetlenül utalnak az XSR125 Legacy vérvonalára. A küllős kerekek és a felegyenesedett üléspozíció különleges kombinációját, a takarás nélküli mechanikus szerkezetet és sallangmentes külsőt minden – akár kezdő, akár tapasztalt – motoros értékelni fogja, aki pontosan tudja, mit vár el a motorjától.

Yamaha XSR125 Legacy

Az XSR125 Legacy-t a 125 köbcentiméteres kategória egyik legelismertebb és legsikeresebb motorja mozgatja. A hatékony és megbízható, 125 köbcentiméteres, négyszelepes, folyadékhűtéses, egyhengeres, Euro5 szabványnak megfelelő erőforrás ugyanaz a konstrukció, mint amelyik az MT-125 Hyper Naked és R-125 Supersport modellekben is megtalálható. Az A1-es kategóriában megengedett maximális, 11 kW teljesítményű motor minden helyzetben jó teljesítményt nyújt.
Az XSR125 egyik fontos technológiai jellemzője a Yamaha változó szelepvezérlésű (VVA) rendszere, amely lehetővé teszi, hogy alacsony fordulatszámon is nagy nyomaték álljon rendelkezésre, és a motor magas fordulatszámon is kiváló teljesítményt nyújtson.

Yamaha XSR125 Legacy

Ennek köszönhetően az XSR125 Legacy kiválóan teljesít a legkülönbözőbb helyzetekben, a gyors autópályás motorozástól a lassabb országúti túrákig – és a bőséges nyomaték lendületes gyorsulást is biztosít.
Az XSR125 Legacy fekete vázához és motorjához színben is tökéletesen illő, 37 mm-es fordított teleszkópvilla az első osztályú műszaki specifikáció része, ami különösen lenyűgöző a 125 köbcentis neo-retró modell kedvező árának fényében. Akár hegyi kanyarokban, akár városi forgalomban, akár egy hétvégi túrán, ezek az első villák magabiztos úttartást és pontos kezelhetőséget biztosítanak.

Yamaha XSR125 Legacy

A Yamaha legendás Deltabox váza, amelyet eredetileg a Grand Prix versenymotorokhoz fejlesztettek ki, precíz kanyarvételt és magabiztos egyenesfutási stabilitást biztosít, ami lehetővé teszi a 11 kW-os motorban rejlő potenciál maximális kiaknázását. A kompakt, 1330 mm-es tengelytávnak és a 815 mm-es ülésmagasságnak köszönhetően az XSR agilis, jól kezelhető, kényelmes ergonómiájú motor, amely – akár kezdő, akár tapasztalt, akár visszatérő – motorosok széles köre számára lehet ideális választás.
Egy másik terület, ahol az XSR125 Legacy sikerrel ötvözi az időtlen retró stílust a modern technológiával, a csúcstechnológiás világítás.

Yamaha XSR125 Legacy

A klasszikus, kör alakú lámpatestben LED helyzetjelző és erős LED fényszóró található, a kiváló éjszakai látás és láthatóság érdekében – a kompakt hátsó LED lámpa pedig kiemeli a karcsú és sportos hátsó rész könnyű és elegáns profilját. Az XSR125 Legacy Historic Black színben, aranyszínű kerekekkel kerül forgalomba, és 2022. júniustól lesz kapható.

Szöveg és kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes