Biker Fest – 2022

Ez az esemény visszahozta a régi összetartozás érzését, hogy a két és négy kerék szerelmesei összejöjjenek Lignano Sabbiadoro-ban négy napra, hogy élvezzék a napsütést és a boldogságot, amit járműveik adnak. Megdöbbentő, hogy 2022 Olaszország legnagyobb és Európa egyik legnagyobb eseménye volt. Az elért eredmények a „fellendülés” évének jelzései.

A rendezvény a becslések szerint több mint 100.000 embert ért el az 5 különböző helyszínen a 4 nap alatt! A „Terrazza A Mare” a Vespa Club Udine szervezésében a „Mods Meet Rockers” rangos veterán robogó és Vespa kiállításának volt a színtere, amely az 50-es évektől közel negyven kiállítási tárggyal örvendeztette meg a látogatókat.

Biker Fest

Vespa, Lambretta és Lui Innocenti, de a közvetlenül Vinicio Fabbro személyes múzeumából hozott autentikus ritkaságok is helyet kaptak itt, valamint néhány olyan robogó, amelyet olyan márkák építettek, mint a Bianchi, a Ducati, a Laverda és a Vittoria. Mindezt közvetlenül a tenger mellett. Nagy sikert aratott a Demo Ride terület, amelyen 3800 tesztkört tettek meg az eseményen jelenlévők, akiknek a próba a Hondával indult csütörtökön, majd a BMW, a Triumph, a Brixton, a Kawasaki, a Moto Guzzi, a Royal Enfield, a Suzuki, Motron, NIU, Garelli, Doohan, Etriko és Horwing is lehetőséget kínált az ismerkedésre. Lehetőség volt kipróbálni az e-Mobility Village Green rendezvényén jelenlévő autók és motorok kínálatát is, így a látogatók péntektől vasárnapig ismerkedhettek az elektromos autókkal. A Stadion területén, a Triumph Distinguished Gentleman’s Ride hivatalos találkozója zajlott, mintegy 100 motoros részvételével.

Biker Fest – Demo Ride

A Pin-Up Contest szombat délután nagy tömeget vonzott a színpad elé, bemutatva az eredeti megjelenését az ötvenes éveknek. Fontos volt még a Globe Trotters 12 csapata, a “Nagy motoros utazók” megosztották történeteiket a közönséggel, bemutatva motorkerékpárjaikat, amelyekkel megélték ezeket a kalandokat. A 19 órakor kezdődő szombati fényparádé több tízezer kétkerekű járműből, köztük motorokból, Vespából és robogókból álló folyamott hozott létre Lignano központjának utcáin.

Ducati Monster Mr. Fighter

Vasárnap délelőtt a Luna Park parkolója megtelt 400 amerikai autóval Olaszországból és egész Európából, amelyek délelőtt 11 órakor indultak el Olaszország egyik legrégebbi és legnagyobb amerikai autóversenyére, a 27. US Car Reunionra. Az Off Road Area egyi pályáján a 4×4-es terepjáróknak (86 jármű), a másikon a Gardens Tractors, a Moped és az Ape Cross vidám bemutatóit lehetett megtekinteni. A MotoClub Morena által szervezett MotoToursra péntek reggeltől sokan jelentkeztek, hogy megtekintsék Friuli Venezia Giulia régió szépségeit. Az esti hangulatról a Rock Music 12 élő koncerttel gondoskodott.

Honda VT 600 – Overdrive


A 36. Nemzetközi Biker Fest alkalmából megtartották a régóta várt kontinentális Custom Bike Show díjátadó ünnepségét. Első alkalommal 1987-ben került megrendezésre több mint 10 000 eurós nyereményalappal, amely mára egy esemény, amely a Championship Custom Bike Show IMC (Olasz Motorkerékpár Bajnokság) döntője, és egyben az AMD által szervezett egyedi motorkerékpárépítés világbajnokságának fordulója. A központi színpadon a „Best in Show” díjat a Bikers Life, a Kustom World, a Cruisin’ és a Special Cafe magazinok igazgatóinak értékelése alapján Mirko Perugininek, a Gallery Motorcycles képviselőjének adták át a „La Modesto” című művéért. “A 40-es évek Harley-Davidson WL versenyének eredeti és jól karbantartott interpretációjáért. Egy V-Rod a legjobb Harley-Davidson a módosított motorok között, a Custom kategóriában a THOM műhely vitte el a pálmát, míg a legjobb Old Style motor az Austrian Ace Motorcycles H-D Shovelheadje lett.

H-D Rocker Naskar

A baggerek között a calabriai ördög garázsának legkidolgozottabb baggere egy Harley Road King volt, míg a Freestyle kategóriában a Free Sound Customs H-D WLA-ja jeleskedett. Emellett még sok más gép is elismerést kapott, például a Ducati Scramblerért (MC Cyles), a legjobb Scrambler egy BMW R850 R (Bottega Bastarda) és a legjobb Cafe Racer díj az MV Cycles által épített Laverda 1200-nak járt. Végül a legjobb Streetfighternek választották a Ducati Monster of Mr Fighter-t. A Stray’s Garage pedig a legjobb vadonatúj egyedi építő díjat kapott. A Lari Motori atelier Triumph “Trinity”-je az AMD világbajnokság különlegessége, a marseille-i RD Custom H-D SR1 motorja és a Meccanicamente által készített “Greta” teljesen egyedi kivitelezése ért helyezést. Fontos még megemlíteni Európa két leghíresebb építőjének részvételét is, Fred Kodlin és Peter Penz jelenléte emelte az esemény nívóját, előbbi két motort is kiállított.

H-D Emy Knievel

Eredmények:

BEST IN SHOW I.M.C.

– H-D WL – GALLERY MOTORCYCLES (BS)

– TRIUMPH “TRINITY” – LARI MOTORI (VR)

– SR1 – RD KUSTOM “JIMMY MESSINA” (FRANCIAORSZÁG)

– GRETA – MECHANICALLY (MI)

H-D Road Glide Classic

STREETFIGHTER

1 – A DUCATI MONSTER – MR FIGHTER (TV)

2 – DUCATI MONSTER – MIRCO CHIARI (FE)

3 – A BUELL XB 12 – AMERICAN DREAM (MB)

MÓDOSÍTOTT H-D

1 – H-D V-ROD – CUSTOM T.H.O.M (MN)

2 – H-D ROCKER – A NASKAR PROJECT (MI)

3 – H-D DYNA – PMS BIKE (MB)

Laverda 1200 – VM Cycles

METRIKUS

1 – DUCATI SCRAMBLER – MC CYCLES (TV)

2 – HONDA VT 600 – OVERDRIVE CUSTOMS (VE)

3 – BMW R18 – AURELIA MOTORRAD (Toszkána)

BAGGER

1 – H-D ROAD KING – DEVIL’S GARAGE (Calabria)

2 – ED H-D ROAD GLIDE – GALLERY MOTORCYCLES (BS)

3 – H-D STREET GLIDE – FAST KUSTOM (FC)

H-D WL

SZABAD STÍLUS

1 – H-D WLA – FREE SOUND CUSTOMS (MASSAROSA)

2 – H-D SPORTSTER – NIKO BIKES (BG)

3 – H-D LAPÁT – RIKU GARAGE (CN)

CAFE RACER

1 – LAVERDA 1200 – VM CYCLES (UD)

2 – BUELL S1 – GDESIGN CUSTOM M. (CO)

3 – TRIUMPH SPEED TRIPLE – METALDREAMS (VE)

H-D WLA Free Sound

SCRAMBLER

1 – BMW R850R – BOTTEGA BASTARDA (FORLÌ’)

2 – H-D “EMY KNIEVEL” – DE BENEDETTI & FIORDI (LI)

3 – HONDA NX 650 – MOTO SPORT FACTORY LAB (TV)

RÉGIMÓDI

1 – H-D SHOVEL – ACE MOTORCLES (AUSZTRIA)

2 – H-D KNUCKLHEAD 46 – PDF MOTORCYCLES (BG)

3 – H-D “INDY RECORD” – DE BENEDETTI & FIORDI (LI)

H-D V-Rod Custom

LEGJOBB ÚJ ÉPÍTŐ

– STRAY (MO) GARAGE

AMD VIP KÁRTYA

– “Indian 1915” elektromos kerékpár – KUSTOM GARAGE BICYCLE (MB)

Szöveg: Buny

Kép: Biker Fest

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes