Zapp i300

A Zapp Electric Vehicles Limited egy, az Egyesült Királyságban működő, nagy teljesítményű, kétkerekű elektromos járműveket gyártó cég. A vállalkozás több díjat is kapott az idei rangos E-Mobility díjkiosztón, amely a találékonyságot, az innovációt és az elért eredményeket díjazza az e-mobilitás ágazatban.

A díjkiosztón a független bírálóbizottság a Zappot az „Új Emobility/EV márka bevezetése”, „Emobility/EV-mérnökség” és „Újrahasznosítási innováció és fenntarthatósági kezdeményezések” kategóriák összesített győzteseként hirdették ki.

Zapp i300


Emellett megkapta „E-motorcycle and e-bike” díjat az i300-ért, egy nagy teljesítményű városi elektromos kétkerekűért, amely mind a formatervezés, mind a technológia terén új utakat nyit. Jeremy North, a Zapp elnöke így nyilatkozott: „Megtiszteltetés az E-Mobility díj. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy tovább feszegessük a lehetségesnek tartott határokat a tervezés, a technológia és a fenntarthatóság terén.

Zapp i300

Az i300 valami egyedit képvisel az innovatív városi mobilitási piac számára.” Az i300 a hagyományos motorkerékpárokhoz hasonló teljesítményre képes, ötvözi a könnyű használhatóságot a szórakozással. Ennek elérése érdekében a Zapp tervezőcsapata egyedi és innovatív „Z” alakú architektúrát hozott létre. Ez a jellegzetes kialakítás csökkenti az i300 súlyát és súlypontját, hogy maximalizálja az akkumulátor hatótávolságát. Az i300 mindössze 2,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 30 mérföld/órás sebességre, és kulcsfontosságú újítása a hordozható dupla akkumulátoros rendszere.

Zapp i300

Mindegyik akkumulátorcsomag súlya mindössze 6 kg, és körülbelül 40 perc alatt 20%-ról 80%-ra tölthető normál 220/110 V-os fali aljzatokon keresztül. Az akkumulátorcsomagok hordozhatóságának köszönhetően az i300 bárhol és bármikor könnyen feltölthető nyilvános töltőhálózat igénybevétele nélkül. A Zapp elkötelezett a Gen-2 fenntartható tervezés és gyártás mellett, az i300 pedig jól példázza a Zapp küldetését, hogy valóban fenntartható termékeket hozzon létre.

Zapp i300

Az i300 az első a Zapptól várhatóan a piacra kerülő nagy teljesítményű elektromos kétkerekűek sorozatában. A cég elképzelései között szerepel, hogy a DSDTC (drop-ship-direct-to-customer) nevű, kiváló minőségű közvetlen ügyfél (DTC) kiszolgálást is fog működtetni. Az i300-at online megrendelő ügyfelek kényelmesen házhoz szállítattják motorkerékpárjaikat, később otthoni ellenőrzést, szervizelést és támogatást biztosítanak a jármű teljes életciklusa során.

Szöveg: Buny

Kép: Zapp

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes