A Portugáliában épített Dax Furiosa nyerte a 2023-as Honda Customs versenyt

A portugál Tamara Alves (@tamara_aalves)  és a szintén portugál Art On Wheels Garage (@artonwheelsgarage) által megalkotott Dax Furiosa vívta ki az elsőséget az idei Honda Customs motorépítő-versenyen. Az ámulatba ejtő, egyedi minimotor a 15 924 szavazat 34%-át szerezte meg a másik hattal szemben a Honda Customs honlapján.

Ezzel a Furiosa olyan győztes elődök nyomdokába lépett, mint az olasz Motocicli Audaci műhely által átalakított Rebel Maanboard-ja, vagy a portugál Mototrofa Honda-kereskedés CB650R átdolgozása, mely a Fenix nevet kapta, valamint a svájci Brivemo Motos Honda-kereskedés „CB1000R Africa Four”-ja.

Wheels and Waves – Honda Dax Furiosa


A Furiosát a posztapokaliptikus világot megjelenítő mozifilmek inspirálták, s nem csak az összhatás álomszerű, a részletek is magukért beszélnek – a bütykös gumi, a farkasmotívum, a sok graffiti, a drótketrecbe zárt kipufogó és a szakadozott bőr alól kibukkanó skótmintás üléskárpit egyaránt magára vonzza a tekintetet. Igazán elegáns és kecses a Manjushage fantázianévvel illetett Monkey-t @Lanaarts23 és Maximilian Zech motorépítő jegyezi. Zech motorkerékpár-szerelőként dolgozik a Honda frankfurti márkakereskedésében, letisztult paripájuk másodikként, 29%-kal zárta a versenyt.

Wheels and Waves – Honda Monkey Manjushage

A café race stílus inspirálta kormány, a Yoshimura kipufogódob és a hátsó rugóstagok külső tartálya a megjelenésre, valamint a kezelhetőségre is jó hatással vannak, a Lana festette üzemanyagtartály és sárvédő fehér alapon bimbódzó virágjai, állatmotívumai viszont nem csak a szemet, de a lelket is gyönyörködtetik. Innen a motor neve is: a manjushage japánul vörös pókliliomot jelent. A pódium egy „abszolút lázadó”, ezernyi színben pompázó, francia Monkey-val, a Tokyo-val vált teljessé. Ez Grems (@insta_grems) és George Woodman (@georgewoodman64) motorépítő keze munkáját dicséri, s igen jellegzetes, ugyanis vibráló tónusok emelik ki a popkultúra elemeit az absztrakt, aprólékosan kimunkált mintázatokból, melyek a Monkey minden egyes négyzetcentijét beborítják.

Wheels and Waves – Honda Monkey Tokyo

Figyelemfelkeltő mivoltának köszönhetően 12% döntött mellette. Idén nyáron 21 606 ember látogatta meg a Honda Customs honlapot, hogy leadja szavazatát, ami 41%-os növekedést jelent a korábbi évhez képest. Érdekesség, hogy 5 461-en töltötték le a kedvencükről készült fotót, hogy háttérképként szolgáljon mobiltelefonjukon. A 7 motorkerékpárt Franciaországban, a biarritzi Wheels&Waves fesztiválon mutatták be június 21. és 25. között.
Masayuki Hamamatsu, a Honda Motor Europe motoros üzletágának vezetője elmondta: „Fantasztikus volt ifjú művészekkel közösen dolgozni, és ezekkel a páratlan alkotásokkal felhívni a fiatalok figyelmét a motorozás nyújtotta élvezetre és a kétkerekű közlekedés előnyeire. Ez a hét csodálatos gép egyértelműen bebizonyította, hogy a motorkerékpárok továbbra is lenyűgözik az embereket, csupán lehetőséget kell teremteni a találkozásra.

Wheels and Waves Mini customs nyertesek

A Furiosa hihetetlenül menő, abszolút megérdemelte a győzelmet. Minden nevezőnek hálásak vagyunk, hogy részt vett a versenyen, akárcsak annak a több, mint 15 000 szavazónak, aki leadta voksát kedvenc motorjára – zárta sorait.
Aki kíváncsi a hét indulóra és a díjazottakra, feltétlenül keresse fel az – angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelven olvasható – Honda Customs-honlapot a www.hondacustoms.com címen! A weboldal arra is lehetőséget ad, hogy a motorokról készült felvételeket háttérképként letöltsék, illetve a különféle közösségi oldalakon megosszák a látogatók.

Szöveg és kép: Honda Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes