Az új MT-09SP

Az MT-09 a 10. évfordulóját egy átfogó új karosszériával ünnepli, amely a CP3 ikonikus, nyomatékban gazdag gyorsulásának érzését hivatott erősíteni. Az MT-09 stílusa mindig is a „funkcionális szépség” koncepcióján alapult, a felesleges funkciók kiiktatásával és a „kevesebb több” megközelítéssel. Minden egyes részletet újragondoltunk az MT-09 tiszta agresszivitásának fokozása és a lehető leglebilincselőbb motorozási élmény nyújtása érdekében.

Jó hírünk van azok számára, akik Japán sötét oldalának kifinomult élményét keresik: az új MT-09 SP még magasabb szintre emeli a már önmagában kivételesnek számító MT-09 platformot.

Yamaha MT09SP


Ez a gép még jobb műszaki jellemzőkkel bír, beleértve a továbbfejlesztett felfüggesztést és fékeket, az exkluzív megjelenést és fényezést, valamint a versenypályára kidolgozott technológiát és elektronikát. Az MT-09 2024-es verziója új Yamaha Ride Control (YRC) üzemmódokkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a motorosok számára a 890 cm³-es CP3 motor teljesítményének maximalizálását a motor teljesítményjellemzőinek kiválasztásával és a különböző elektronikus segédeszközök (kipörgésgátló rendszer, csúszásgátló rendszer stb.) támogatási szintjének megváltoztatásával.

Yamaha MT09SP

A motorosok a SPORT, STREET (utcai) és RAIN (eső) üzemmódok közül választhatnak, valamint két további CUSTOM (egyéni) beállítás is rendelkezésükre áll a finomhangolás lehetőségével. Kizárólag az MT-09 SP biztosítja a kiegészítő TRACK (pálya) üzemmódokat, amelyek további négy egyedi vezetési minta beállítását teszik lehetővé bizonyos pályahelyzetekhez, például az adott útviszonynak vagy pályakörülménynek megfelelően. Az egyedi TRACK üzemmódok finomabb, speciálisabb beállításokat tesznek lehetővé, beleértve a két motorfék-kezelési (EBM) beállítás közötti választás lehetőségét és a fékvezérlés (BC) szintjének módosítását. Emellett a motorosok a hátsó ABS-t is finomhangolhatják, hogy tovább javítsák a pályán nyújtott teljesítményt.

Yamaha MT09SP

Az egyes üzemmódok közvetlenül a műszerfal menüjében vagy az okostelefonra elérhető ingyenes MyRide alkalmazással módosíthatók és állíthatók be, mielőtt az MT-09 SP alkalmazná őket, a motorosok pedig az újonnan tervezett kapcsolóvezérlőkkel könnyedén válthatnak az egyes üzemmódok között. A versenymotorozás élményét tovább fokozza az MT-09 SP modellen helyet kapó új, 5 hüvelykes, színes TFT-kijelző exkluzív TRACK témája, amely a köridőmérőhöz hasonló, pályával kapcsolatos információkat jeleníti meg. Az MT-09 SP egyedülálló műszaki jellemzői a lenyűgöző teljesítmény maximalizálását szolgálják az úton és a versenypályán is. Az új Brembo monoblokk „Stylema” féknyergek bevezetése a híres olasz vállalat legújabb technológiájával finomítja a fékteljesítményt.

Yamaha MT09SP

A „Stylema” féknyergek a hagyományos féknyergekhez képest vékonyabb dugattyú- és fékbetétfelülettel rendelkeznek, valamint könnyebbek, merevebbek és jobb fékvezérlést biztosítanak a fékezés során. Ezenkívül a megnövelt fékerő érdekében a fékrendszer nagyobb átmérőjű dugattyúkat használ, így az MT-09 SP motorosai a fékteljesítmény új szintjét tapasztalhatják meg.

Yamaha MT09SP

Az SP-exkluzív prémium első és hátsó felfüggesztés Supersport szintű kezelhetőséget és precizitást biztosít a Hyper Naked kategóriában. A 41 mm-es, aranyszínű DLC (Diamond-like Carbon, gyémánthatású karbon) bevonatú KYB-villa és az Öhlins monoshock magasabb rugóerővel rendelkezik, amely kiemelkedő stabilitást biztosít a lendületesebb, sportosabb motorozás során. Emellett finomabb csillapítási jellemzőkkel is rendelkezik a jobb vezetési kényelem érdekében.

Yamaha MT09SP

A magasabb specifikációjú KYB-villák előfeszítése, húzó- és nyomócsillapítása teljes körűen állítható, így az SP motorosai a különböző vezetési helyzeteknek megfelelően finomhangolhatják a beállításokat. Az MT-09 SP magas színvonalú hátsó felfüggesztési csomagját kiegészítő Öhlins monoshock a húzó- és nyomócsillapítás teljes körű állíthatóságát kínálja, valamint külső rugó-előfeszítéssel is el van látva a gyors és egyszerű beállításhoz.

Yamaha MT09SP

A Yamaha SP modelljei arról híresek, hogy a technológiai fejlődés következő fokát képviselik, és az MT-09 SP az első olyan Hyper Naked motor, amely a Yamaha Smart Key rendszerét használja. A motor az újonnan tervezett főkapcsoló megnyomásával és elfordításával indul, feltéve, hogy az intelligens kulcs egy meghatározott távolságon belül van, például a motoros zsebében.

Yamaha MT09SP

Az új kapcsolóval az tanksapka is reteszelhető, illetve kioldható, ami tovább egyszerűsíti a vezetési élményt: a motor egyetlen kapcsoló elfordításával elindítható, leállítható és megtankolható. Az MT-09 SP az üzemanyagtartályon és a légbeömlőkön az exkluzív ezüst, fekete és Yamaha Racing kék Icon Performance feliratot viseli, hogy még agresszívabb és exkluzívabb megjelenést biztosítson, és megidézze a versenypálya hangulatát. A Szupersport által ihletett színvilág kihangsúlyozza az MT-09 SP sportos jellegét, és kiemelik a szoros technológiai kapcsolatát az R1M-mel, a Yamaha által valaha épített legfejlettebb nagy teljesítményű sorozatgyártású motorkerékpárral.

Yamaha MT09SP

A kiváló minőségű, prémium kivitelezés megtestesítője az elegáns, szál csiszolt alumínium lengőkar, amely kizárólag az MT-09 SP modellen található meg.

Szöveg és kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes