Környezetvédelmi újítások a Yamahánál

A környezetbarát újrahasznosított polipropilént alkalmaz nyersanyagként számos műanyag alkatrész gyártásához a Yamaha. Ezzel a lépéssel is közelebb kerül a szén-dioxid-semleges nyersanyagok felhasználása felé.

A Yamaha Motornak sikerült kifejlesztenie egy kiváló minőségű és környezetbarát újrahasznosított polipropilén (PP) anyagot, amely felhasználható a motorkerékpárok külső karosszéria elemeinek gyártásához.

Yamaha újrahasznosított polipropilén


A vállalat az új nyersanyag felhasználását a 2023-as hétköznapi használatra szánt robogóin kezdi meg az ázsiai piacokon. Ez a környezetbarát újrahasznosított PP-anyag kizárólag olyan alapanyagokat rejt magában, amelyek nem fogyasztói újra felhasználásból származnak. Ezek az anyagok nyomon követhető gyártási múlttal rendelkeznek, és nincs kockázata annak, hogy környezetre veszélyes anyagokat tartalmazzon, például tisztítószereket és hulladékokat, amelyek a petrolkémiai és fröccsöntőgyártók gyártási folyamatai során keletkeznek.

Yamaha újrahasznosított polipropilén

Gyanta anyagokat gyakran használnak a motorkerékpárok külső karosszériájához, és ezeknek az alkatrészeknek körülbelül a felét PP anyagok teszik ki, így ez a vállalat fő nyersanyaga. A Yamaha Motor már egy ideje foglalkozik újrahasznosított PP nyersanyag fejlesztéssel és keresi a felhasználás lehetőségeit, de ez az újonnan kifejlesztett anyag a hagyományos újrahasznosított anyagokhoz képest még magasabb szintű szilárdságot és minőséget biztosít. Esztétikai megjelenést igénylő területeken is használható. A környezetbarát újrahasznosított PP használatával a gyártó növeli felhasználási arányát a motorkerékpárokon, és fokozatosan bevezeti az anyagot más termékkategóriákban is.

Yamaha újrahasznosított polipropilén

A Yamaha Motor Group 2050-re szóló környezetvédelmi tervével összhangban minden üzleti tevékenységében – beleértve a teljes ellátási láncot is – szén-dioxid-semlegességet kíván elérni. Ennek megvalósítása érdekében a vállalat célul tűzte ki az átállást 100%-ban fenntartható anyagokra, és erőfeszítéseket tesz a zöld és más újrahasznosított anyagok bevezetésére.

Szöveg: Buny

Kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes