2024-es KTM 450 Rally Replica

Az 1000 kilométeres versenytávon túl sok ismeretlennel a Dakar-rali a rally-raid csúcs versenye, és a világ egyik leghírhedtebb eseménye. Ezért a rally történetének legsikeresebb csapata által fejlesztett, legjobb alkatrészekkel szerelt KTM 450 Rally Replica kitűnő választás a versenyzők számára. A Dakar Rally azon kevés események egyike, ahol az amatőr versenyzők profikkal együtt versenyezhetnek, és bár ez lehetőséget ad a feltörekvő raliversenyzői tehetségeknek, hogy bemutassák képességeiket, ezért a gyári fejlesztésű KTM 450 Rally Replica hasonló kivitelt biztosít ezeknek a versenyzőknek, mint gyári alakulatnál versenyző társaik.

A KTM 450 köbcentiméteres SOHC motorjától, a nyeregben töltött hosszú napokhoz kialakított „kényelmen“ keresztül a Pankl hatfokozatú sebességváltóig a tapasztalat, a kiváló tervezés és az intenzív tartóssági tesztek fejlesztették olyan gyári versenyzőkkel mint, például a Dakar-rali idei győztese, Kevin Benavides.

2024-es KTM 450 Rally Replica


A sikerre építve kevés különbség van a replika és testvérmodellje, a Red Bull KTM Factory Racing KTM 450 RALLY motorja között. A KTM 450 Rally Replica egy komoly gépezet azoknak, akik nemzeti és nemzetközi raliversenyeken vagy kalandversenyeken, például a KTM ADVENTURE RALLY-n versenyeznek. Mason Klein, aki 2020-ban kezdett versenyezni a raliversenyeken, megnyerte a Rally2 osztályt a Rally-Raid Világbajnokságban (2022), majd az idei Dakar-ralin szakaszgyőzelmet szerzett KTM-gépén a 10 legjobb szakaszeredménnyel.

2024-es KTM 450 Rally Replica

Emellett számos sikeres versenyző motorkerékpárja volt, mint például Paolo Lucci és Brad Cox, akik mindketten a Dakar Rally2 kategóriagyőzelemért küzdöttek 2023-ban, és versenyzőtársaikhoz hasonlóan a szezon során számos nemzetközi rallyn indultak. Egy olyan hírhedt versenyen, ahol már a célba érés is óriási eredmény, fontos, hogy ne feledkezzünk meg Dakar bátor harcosairól sem; azok a versenyzők, akik az Original By Motul osztályban (Malle Moto) versenyeznek. Ebben a kategóriában a versenyzők mindenféle mechanikai segítség nélkül versenyeznek, és évente átlagosan a nevezők 70%-a választja a KTM gépeit. A KTM 450 Rally Replica csúcstechnológiás alkatrészekkel büszkélkedhet, amelyeket a sivatag szélsőséges körülményei és köves terepen fejlesztettek. A tervezés középpontjában a minimális súly, az ergonómia és a vezethetőség állt.

2024-es KTM 450 Rally Replica

A WP XACT PRO COMPONENTS felfüggesztés precíz tapadást nyújt, és elnyeli a nagy sebességnél a futóművet ért ütéseket. A 450 köbcentiméteres erőforrás könnyű, de strapabíró, optimalizált teljesítmény-leadással a csúcstechnológiás Keihin Management rendszerrel, amelynek ECU térképeit a raliversenyzés körülményeihez finomították. A Pankl sebességváltó ugyanaz, mint a Red Bull KTM Factory Racing csapatánál használt, csakúgy, mint a kivételes króm-molibdén váz.
A KTM 450 Rally Replica a gyári fejlesztési programunk kiterjesztése, és számtalan versenyző választotta, hogy csak rally versenyeken induljanak, vagy olyan eredményeket érjenek el, amelyek közel állnak a profikhoz.

2024-es KTM 450 Rally Replica

A motorkerékpár versenyzésre kész állapotban kerül a szállításhoz használt ládába, és rendelkezik minden szükséges képeséggel, ami a sikerhez kell. Sok versenyző bízott ebben a motorkerékpárban a céljainak eléréséhez, és a Red Bull KTM Factory Racing Dakar Rally győztes gépével összhangban fejlesztették pontosan ezért. Ez a modell általában gyorsan elfogy, és nagyszerű látni, hogy ilyen sokan küzdenek a ralikon szerte a világon ezzel a géppel. – mondta Stefan Huber, a KTM Rally technikai vezetője.

Szöveg: Buny

Kép: KTM

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes