A Yamaha 2025-ös krosszmotorjai

A Yamaha több mint fél évszázada a terepmotoros versenyzés élvonalában van, így a Yamaha illusztris versenyzői múltja önmagáért beszél. Ez idő alatt a Yamaha terepmotorjai számos gyártói címet, versenyzői világbajnokságot és számos futamgyőzelmet szereztek.  Ez a mélyen gyökerező elkötelezettség a versenyzés iránt nem csak azt biztosítja, hogy a Yamaha terepjáró gépjei csúcsminőségű teljesítményt és megbízhatóságot nyújtsanak, hanem azt is, hogy megtestesítsék a versenyszellemet és a győzelemre való könyörtelen törekvést.

A 2025-ös terepverseny-motorkerékpár termékcsalád a világ legnehezebb versenypályáinak csúcstechnológiáját és a versenyzés során szerzett tapasztalatokat felhasználva a Yamaha elkötelezettségét bizonyítja, hogy a lehetséges határait feszegetve páratlan agilitást, erőt és irányíthatóságot biztosítson a versenyzőknek, amely közvetlenül a bajnokságok győztes múltjából származik.

Yamaha YZ450F – 2025


A versenyzésben semmi sem áll meg, a mérnökök folyamatosan a fejlődésre törekszenek. 2025-re a Yamaha versenygyőztes modelljeit aprólékosan továbbfejlesztették, hogy a versenyelőnyüket a pályán való időnyerés szempontjából kritikus területeken kulcsfontosságú fejlesztésekkel növeljék, miközben javítsák a versenyzői élményt.
A Yamaha Off Road Competition motorkerékpárjai minden motoros igényeit kielégítik, a tapasztalt profiktól kezdve az amatőrökön át a fiatal motorosokig, akik először tapasztalják meg az offroad motorozást, és az YZ450F-től a legendás PW50-ig mindenki számára tartogatnak valamit.
A versenymotorok végső küldetése egyszerű: Versenyeket nyerni.

Yamaha YZ250LCSV – 2025

Az YZ450F pedig pontosan ez: a legjobb versenygép. Az YZ450F-et a sikert szem előtt tartva tervezték a győzelemre. De itt még nincs vége, hiszen arra is összpontosítunk, hogy izgalmas és élvezetes vezetési élményt nyújtsunk. Az YZ450F alapjait a „győztes formula” alkalmazása képezi, amely felismeri, hogy a versenyzők saját tempójukban fejlődnek, ami növeli a motivációjukat, és végső soron jobb eredményekhez vezet. Ezért motorosközpontú fejlesztési megközelítést alkalmaztunk.
A 2025-ös YZ450F új hátsó felfüggesztési rudazattal rendelkezik, amely javítja a stabilitást a legkülönbözőbb vezetési körülmények között. Ez, az átdolgozott hátsó felfüggesztés beállításaival együtt, hozzájárul a jobb tapadás érzéséhez a kanyarelhagyásnál, és az ugrásoknál sokkal stabilabb érzést biztosít.

Yamaha YZ250LCSV – 2025

A hátsó változtatásokhoz igazodva az első felfüggesztés beállításait is frissítették, beleértve a rugó hosszának meghosszabbítását a belső előfeszítési nyomás növelése érdekében, a rétegelt szelepek megváltoztatását a jelenlegi kör alakúról háromszög alakúra, valamint a beömlő olajfuratok méretének növelését az olajáramlás beállítása érdekében. Ez nyugodtabb elejét eredményezi, és növeli a motor általános manőverezhetőségét. Az első felfüggesztés módosításai is átdolgozásra kerültek, hogy a motorosnak egyenletesebb csillapítási érzetet biztosítsanak vegyes terepviszonyok és vezetési helyzetek esetén, különösen fékezés és kanyarodás közben.
Az új első motortartókat úgy tervezték, hogy javítsák az alváz általános egyensúlyát, miközben megfelelnek a felfüggesztésen végrehajtott változtatásoknak, megváltoztatják az alváz merevségét, hogy kevésbé legyenek érzékenyek a külső erőkre, végső soron javítva a stabilitást.

Yamaha YZ250LC – 2025

Az YZ450F híres megbízhatóságának további fokozása érdekében kemény, folyamatos használat mellett a tengelykapcsoló hűtési hatékonysága javult: a kuplungtárcsákat olajjal ellátó furatok száma háromszorosára, hatról 18-ra nőtt. A vezetési élményt is finomították: az újonnan tervezett ülés egyetlen felületi anyagréteggel rendelkezik, zökkenőmentes kialakítással, eltávolítva az illesztéseket és a hegesztéseket, míg az új alumínium lábtartókonzolok nagyobb egységérzetet biztosítanak a géppel az alváz szilárdabb tartása révén. Az újonnan tervezett kormányrúd-kapcsolódoboz bordázott formájú, hogy a motorosok kesztyűben nehogy rossz gombot nyomjanak meg. A 2025 YZ450F a motoros jobb hüvelykujjára nehezedő nyomás csökkentése érdekében új típusú gázmarkolat-készlettel rendelkezik.
A FIM új, 2025-re vonatkozó zajvédelmi előírásainak megfelelően az YZ450F zajszintjét egy új kipufogórendszer csökkenti.

Yamaha YZ250FSV – 2025

Az üzemanyag-ellátás és a gyújtásvezérlés optimalizálásával pedig javult az irányíthatóság és a gázadagolás, pontosabb vezetési karaktert biztosítva. Ezek mindegyike az 1 segítségével állítható, így a motoros személyre szabhatja a gép beállításait, és a motor és a felfüggesztés beállításait is módosíthatja egyéni igényei szerint. Új grafika teszi teljessé a 2025-ös megjelenést, míg azok, akik MXGP hőseiket szeretnék utánozni, választhatják a Monster Energy Yamaha Racing Edition kiadást, amelyet a hivatalos Yamaha MXGP csapat színei ihlettek. A 2025-ös YZ450F júliustól kapható.
A kontrollálható erő, az agilis kezelhetőség és a Yamaha tartósságának tökéletes kombinációját kereső motorosok kedvenceként az YZ250F jelentős frissítést kapott 2024-re, beleértve az YZ450F-ből származó vadonatúj vázat, valamint az átdolgozott geometriát és az újra pozícionált fejcsövet, amely lejjebb helyezi a súlypontot, hogy agilisabb kanyarodást és gyors irányváltásokat tegyen lehetővé.

Yamaha YZ250F – 2025

Az MX2-es osztályban tavaly nem kevesebb, mint 15 győzelmet aratott Jago Geerts, az YZ250F bizonyított versenyző. Ezt tovább finomítják 2025-re: az új hátsó felfüggesztés és a megfelelő felfüggesztési beállítások mind hátul, mind elöl javítják a tapadást a kanyarkijáratnál, új szintre emelve az YZ250F híres agilis kezelhetőségét a pályán. Az YZ450F-hez hasonlóan a kipufogórendszert is újratervezték, hogy alacsonyabb zajszintet produkáljon a FIM 2025-ös zajvédelmi előírásainak megfelelően. Ezenkívül a teljesítményjellemzőket finomították, hogy sima és szabályozható választ biztosítsanak az alsó tartományban, valamint a lineáris középtartományban.
A Power Tuner alkalmazás lehetővé teszi az YZ250F teljesítménykarakterisztikájának finomhangolását a személyre szabott vezetési élmény érdekében. A kapcsolóberendezést és a fojtószelepházat továbbfejlesztették, hogy javítsák a motoros élményét, minimalizálva annak kockázatát, hogy kesztyű viselése közben rossz gombot nyomjon meg, miközben új grafika teszi teljessé az Icon Blue megjelenését.

Yamaha YZ125LCSV – 2025

2023-ban az YZ250F a Yamaha negyedik egymást követő MX2-es gyártói bajnoki címét szerezte meg, és a Monster Energy Yamaha Racing Edition visszatérésével a versenyzők a Yamaha bajnokságban győztes MX2-es színekben élvezhetik ezt a bajnoki teljesítményt.  A 2025-ös YZ450F augusztustól kapható.
A Yamaha több mint 50 éve épít kétütemű motocross motorkerékpárokat, és 2025-re a legendás YZ250 és YZ125 további finomításokat kap, hogy fokozza az ilyen ikonikus gépekkel való motorozás izgalmas élményét. A páratlan kétütemű élmény egy újabb lépést tesz a dobogó felé a módosított hűtővel és a szerszám nélküli villakompressziós kattintók bevezetésével, így még egyszerűbbé válik a motorozás finomítása.

Yamaha YZ65 – 2025

A frissített grafika és a kormányszivacs új Icon Blue színekben teszi teljessé az új megjelenést, míg az YZ250 és YZ125 Monster Energy Yamaha Racing Editions az MXGP megjelenését a versenyből származó technológiával egészíti ki. Az YZ250 októbertől, az YZ125 pedig szeptembertől lesz elérhető. Az YZ kétütemű modellcsaládot az YZ65 és az YZ85 teszi teljessé, két ifjúsági versenygép, amelyek a nagyobb testvéreikből kifejlesztett technológiát használják. A Yamaha magas színvonalán gyártott, kisebb kapacitású modellek a 2025-re frissített Icon Blue grafikával rendelkeznek.

Yamaha YZ65 – 2025

Az ifjúsági motokrossz modellek júliustól lesznek elérhetők a bemutatótermekben. A Yamaha már régóta elkötelezett a teljes off-road piac igényeinek kielégítése mellett, a modellek a legrátermettebb és legtehetségesebb motorosoktól kezdve a kezdő motorosokig minden korosztály számára készültek. És akkor ott van az ikon: a PW50. Talán a világ egyik leghíresebb motorkerékpárja, a „PeeWee” több mint 40 éve az első számú választás a gyermekek első kétkerekű élményéhez.

Yamaha YZ65 – 2025

A teljesen automata sebességváltóval és kormányrúdra szerelt fékekkel felszerelt, könnyű kétütemű motor a kezdők tökéletes kerékpárja, amelyből eddig több mint 400 000 darabot adtak el. A PW50 új, versenyzés ihlette Icon Blue grafikát kap 2025-re.

Szöveg és kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes