Kovács Zoli triplázott a Junior Eb olaszországi állomásán

A 220 Volt H-Moto Team két ifjú motorosa, Kakuszi Ádám és Kovács Zoli a hétvégén folytatta szereplését a különböző nemzetközi sorozatokban. Zoli elképesztő bravúrt végrehajtva mindhárom futamon győzni tudott a Junior Európa-bajnokság olaszországi állomásán, míg Ádám az egyik legerősebb nemzetközi utánpótlás sorozatban, a német ADAC Junior Cup-ban ismételten pontokat szerzett Brnóban. Kovács Bálint a Hungaroringen állt rajthoz az Országos Bajnokság futamán, ahol a biztató edzések után technikai problémák miatt feladta a versenyt.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetsége, Kovács Zoli számára folytatódott az idei Junior Európa-bajnoki szezon.

A fiatal motoros az előző versenyhétvégén már megmutatta oroszlánkörmeit, hiszen a csehországi Mostban a Junior Eb-futamokon kétszer is dobogóra állhatott – harmadik lett mindkétszer –, ám az
olaszországi versenyen messze túlszárnyalta ezt a teljesítményét. Zoli nemcsak az időmérőt nyerte meg Franciacortában a Mini GP Stock kategóriában, hanem mindhárom futamban is őt intették le elsőként. Ilyen bravúrra nagyon régen volt képes korosztályos magyar versenyző, ami igencsak bizakodásra ad okot a jövőjét illetően.
Nagyon boldog vagyok, hiszen eddigi karrierem legnagyobb sikerét értem el a hétvégén. Már a szabadedzéseken én futottam meg a legjobb köridőt, így bíztam abban, hogy a dobogóra mindenképpen
odaérhetek majd. Az időmérőn tovább javítottam az addigi eredményemet, majd mindhárom futamon a jól sikerült rajt után valamennyi futamot megnyertem. Az első versenyen volt egy kis izgalom, mert piros zászlóval megszakították, de szerencsére ez nem zavart meg, és az újraindítás követően is nyerni tudtam.
Annak pedig külön örülök, hogy a köridőm folyamatosan javult. Már alig várom, hogy újra motorra üljek”
– jelentette ki Kovács Zoli, aki ötször végzett dobogón a Junior Európa-bajnokság utolsó két fordulójában – Mostban kétszer harmadik volt, míg Franciacortában háromszor nyerni tudott -, és ezzel olyan mennyiségű pontot szerzett, hogy összetettben végül a második helyen végzett, így Junior Eb-ezüstérmes lett.
A 220 Volt H-Moto Team másik tehetsége, Kakuszi Ádám a csehországi Brnóban folytatta szereplését az idei ADAC Junior Cup sorozatban. Ádám immár másodszor mutathatta meg a világ legjobb motorosai, a Moto GP menői előtt, hogy mit tud. Újfent nem vallott szégyent, hiszen a 12. helyen végezve újabb értékes pontokat szerzett.


Már nagyon vártam ezt a hétvégét, hiszen nagyon feldobott a tudat, hogy ismét a Moto GP sztárjai, illetve példaképem, Marc Marquez előtt motorozhatok. Ezen a pályán sem mentem még, így az első időmérőn a vonalvezetés megismerése volt a célom. A második kvalifikációs tréningen már öt másodpercet javulva végül a 21. rajthelyet sikerült megszereznem. A versenyen jól sikerült a rajtom, és egy tizenkét fős bollyal motoroztam végig, miközben hatalmas csatákat vívtunk és folyamatosan előzgettük egymást. A rajtpozíciómhoz képest sikerült jelentősen előrébb jönnöm, összetettben a 16., míg a számomra fontos német bajnokságban a 12. helyen zártam. Most nem lesz szünet, hiszen a hétvégén máris folytatódik a sorozat a Red Bull Ringen, ahol szeretnék újra legalább így szerepelni” – fogalmazott Kakuszi Ádám.


Az elmúlt szombaton került sor a Hungaroringen az Országos Bajnokság 4. fordulójára, amelyen a csapatot ezúttal Kovács Bálint képviselte. A 220 Volt H-Moto Team pilótája először próbálhatta ki verseny körülmények között az új ezres Suzuki GSXR modellt, és amíg az edzéseken folyamatosan gyorsulva egyre jobb köridőket ért el – az időmérőn a hatodik pozíciót szerezte meg a rajtrácson –, addig a versenyen sajnos a harmadik körben ki kellett állnia technikai probléma miatt.
Ezen a hétvégén az volt a legfontosabb feladat, hogy minél jobban összeismerkedjek a Suzukival, és minél több kilométert tegyek meg a nyergében.

Nos, ezt sikerült is végrehajtanom, de akkor lennék maradéktalanul elégedett, ha a versenyt is teljesíteni tudtam volna, de ott sajnos előjött egy hiba, ami miatt ki kellett állnom a harmadik körben. Összességében nagyon tetszik a motor, és már most csütörtökön újra körözhetek vele a Hungaroringen” – mondta Kovács Bálint.
A verseny mellett más esemény is várta az érdeklődőket a Hungaroringen. Immár 3. alkalommal került megrendezésre a csapat nyári rendezvénye, a H-MOTO nap. A szépszámú látogatók találkozhattak a csapat versenyzőivel, beszélgethettek, akik nem álltak rajthoz ezen a hétvégén – jelen volt többek között Györfi Alen, Gyutai Adrián és Kis Viktória is –, a gyermekek ráülhettek a kiállított versenymotorokra, a szüleik pedig részt vehettek kvízjátékban és a Suzuki által kiállított motorokat is megcsodálhatták.

Szöveg és kép: 220 Volt H-Moto Team

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes