DUCATI MULTISTRADA 1200 ENDURO MIVV kipufogóval

A Ducati „off-road” sorozatában szereplő Multistrada jelentős változásokon ment keresztül, ami kicsit komplikálta az utángyártott kipufogócső gyártók életét. Valójában a rendelkezésre álló korlátozott tér miatt meglehetősen nagy problémát jelentett új kipufogó készítése a gyári helyettesítésére. A MIVV nem volt hajlandó belenyugodni ebbe, és ragyogóan leküzdötte az akadályt, amikor egy titán Euro 4 minősítésű Double Gun-t készített a típushoz.


A Multistrada 1200 Enduro motorra első ízben kétoldalas lengőkart szereltek. A technikai „premier” kiegészítéseként hozzáadjuk a motorhoz tartozó oldal táskák alakját, azonnal
világossá válik mennyi hely marad a kipufogó kialakításához.

A MIVV elsőre a Double Gun kipufogócső speciálisan tervezett verziójára gondolt, ami jól illeszkedik a Multistrada 1200 Enduro eredeti kipufogója helyére, a jobb teljesítmény és egy „kézműves műhelyre” emlékeztető kivitelezés teljesen egyedivé teszi a kialakítást. Az Euro 4 minősítésű kipufogó az utcai zaj és károsgáz kibocsátási előírásoknak megfelelő. A DOUBLE GUN rendkívül könnyű, mégis karakteres. Agresszív és zömök, teljesen titánból készült, TIG hegesztéssel.  A Ducati Testastretta DVT blokkal jól harmonizál, erőteljes és lineáris teljesítmény leadás mellett mellett 7000 fordulat / perces fordulatszámnál 2,7 lóerő többletet, és +3,4 Nm nyomaték növekedést mértek 3,200 fordulat / perc mellett a gyári dobhoz képest.

A gyárilag szerelt (2 kg) könnyű kipufogó azonban nem tud versenyezni a Double Gun (500 g) ultrakönnyű titánjával. Azoknak a tulajdonsoknak, akik még könnyebb és kezelhetőbb Multistrada 1200 Enduro-t keresnek, a MIVV kifejlesztett egy „KAT-elimináló csövet”, amely tökéletesen illeszthető a gyári helyére, azonban ennek használata már az utcai emissziós szintek fölötti kibocsátást eredményez. További részletekkel a hazai forgalmazó áll az érdeklődők rendelkezésére.

Szöveg: Buny

Kép:
MIVV

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes