Új Yamaha MT-125: a sötétség a következő szint

Az új, csúcstechnológiás, még nagyobb teljesítményt kínáló motorral szerelt, radikális stílusú MT-125 a legjobb beugró a 125 cm³-es osztályba. Kiváló műszaki jellemzőinek köszönhetően – amelyek a nagyobb modellekkel is felveszik a versenyt – az MT-125 révén a fiatalok is beléphetnek a Hyper Naked világába és sötét motorosokká válhatnak. Sportos vázával és kimagasló teljesítményével ez a motorkerékpár olyanok számára is ideális, akik egy stílusos és könnyű motort keresnek mindennapi használatra.

Erős, új, 125 cm³-es motor, VVA rendszerrel
Az új MT-125-ös egy vadonatúj, a 125 cm³-es osztály legmodernebb technológiáit magába foglaló motorblokkot kapott.

Yamaha MT125 – 2020


Az egyik legkiemelkedőbb tulajdonsága az YZF-R125-ből származó változtatható szelepvezérlésű (VVA) rendszer, amely magas fordulatszámon kimagasló teljesítményt, de alacsony fordulatszámon is elegendő nyomatékot biztosít. A VVA egy zseniális rendszer, amely két, saját szelepemelőhimbával rendelkező szívó szelepemelő bütyköt foglal magába. Az alsó bütyök 7400 ford./perces fordulatszámig használatos és feladata, hogy az alacsony-közepes fordulatszám-tartományban egyenletes és erőteljes nyomatékot biztosítson. 7400 ford./perc fordulatszám felett egy kompakt mágnesszelep az alsó bütyök használatát a magas profilú és módosított szelepvezérlésű felső bütyök használatával váltja fel, amely segítségével a motor még nagyobb teljesítmény leadására, és akár a maximális 10000 ford./perces fordulatszám elérésére is képes – ez az előző változathoz képest 1000 ford./perccel nagyobb.

Yamaha MT125 – 2020

A nagyobb fordulatszámplafon mellett az új, VVA rendszerrel ellátott motor a még erőteljesebb gyorsulás érdekében módosított hajtást is kapott – csúcstechnológiás belseje révén pedig könnyedebben és sokkal gazdaságosabban jár.
Segéd- és csúszókuplung
Az MT-125 új segéd- és csúszókuplungja (A&S) egy jelentős újítása a 2020-as modellnek és számos fontos előnyt nyújt a motorosnak. Rendkívül könnyed érzést biztosít a karnál, így csökkenti a vezető által kifejtendő erőt, ezáltal kiemelkedően kényelmessé válik ennek a könnyű Hyper Naked motornak a vezetése a sok megállással és elindulással járó városi közlekedésben. A segéd- és csúszókuplung gyors és könnyed lefele váltást tesz lehetővé, ez pedig segít a váz stabilitásának megőrzésében és nagyobb irányíthatóságot biztosít, amikor a fokozatok között lefele váltogatsz – ez a tulajdonság pedig nedves vagy csúszós útfelületen kiemelkedően fontos.

Yamaha MT125 – 2020

Modern és agresszív új külső
Az MT termékcsaládot dinamikus stílus és letisztult kialakítás jellemzi. Az MT megjelenése folyamatosan fejlődik: 2020-ra az MT-125 egy teljesen új karosszériát kap, amely sokkal könnyedebb és sokkal agresszívebb kinézettel ruházza fel, tökéletesen kiemelve izgalmas és mozgékony karakterét. A Yamaha Hyper Naked modelljei az előretolt súlypontú vázkialakítás révén azonnal felismerhetők, a főbb alkatrészek mind a motorhoz a lehető legközelebb helyezkednek el, büszke és agresszív megjelenést kölcsönözve a járműnek.

Yamaha MT125 – 2020

Az MT-125 egy kisebb méretű, 10 literes üzemanyagtartállyal és igen rövid farokidommal – valamint új fényszórószerelvénnyel – rendelkezik, amelyek tovább erősítik a motorkerékpár rendkívül kompakt sziluettjét.
Új, merész ikerfényszórók
Az MT-125-öt a két új, ferdén elhelyezett helyzetjelző drámai, fenyegető és ragadozószerű tekintettel ruházva fel, amely megerősíti helyét, mint a legdinamikusabb Naked 125-ös. A két helyzetjelző alatt egy kompakt, de erős megvilágítást biztosító LED fényszóró helyezkedik el, amely merész és ellentmondást nem ismerő kinézetet kölcsönöz az MT-125-nek, kihangsúlyozva az igazi MT-hagyományokat, amelyek a motorkerékpár minden porcikáját áthatják.
Sokkal kényelmesebb és könnyebben irányítható
A Yamaha MT modellek mozgékonyságukról és ergonomikus üléshelyzetükről híresek, minden olyan motoros számára egyértelmű választás, aki dinamikus kinézetre, izgalmas teljesítményre és sokoldalúságra vágyik a mindennapokban.

Yamaha MT125 – 2020

A 2020-as MT-125 átdolgozott karosszériájával és üléshelyzetével új szintre emeli a kényelmet és az irányíthatóságot. A kisebb méretű üzemanyagtartály és az új, tökéletesen illeszkedő, egyrészes ülés lehetővé teszi, hogy a vezető fékezéskor és kanyarodáskor szabadon mozgathassa a testsúlyát, így jobb irányításérzetet ad. A lábtartók előrébb, a kormányrúd pedig magasabbra kerültek a kissé felegyenesedett vezetési pozíció érdekében, így a súlyelosztás középre kerül, ami kényelmesebb és mozgékonyabb irányíthatóságot biztosít.
Negatív LCD műszerek
Az új MT-125 LCD műszerfala tovább növeli a prémium minőségű megjelenést és érzetet. A könnyű műszerfalon egy negatív LCD-kijelző található, amelyen a központi digitális sebességmérő, a sávos kijelzésű fordulatszámmérő, két kilométer számláló, a tartalék üzemanyag kilométer számláló, az óra, valamint az aktuális és átlagos fogyasztásmérő, az átlagsebesség-kijelző és az üdvözlő képernyő jelenik meg.

Yamaha MT125 – 2020

Széles, 140 cm-es profilszélességű hátsó abroncs
Elölről nézve az új, agresszív, ikerfényszórós orrnak köszönhetően az MT-125 motorkerékpár igazán lenyűgöző látványt nyújt. Ennek a könnyű Hyper Nakednek a 2020-as változatán egy széles, 140 cm-es profilszélességű hátsó abroncs található, amely nem csak kiváló tapadást biztosít kanyarodáskor, gyorsításkor és fékezéskor, hanem kihangsúlyozza nagymotoros megjelenését és érzetét, az MT családhoz való tartozását. Ennek a motornak minden porcikájára büszke lehetsz.
Kiváló minőségű, 41 mm-es, fordított első teleszkópok
Az MT-125-ös továbbfejlesztett vázkialakítása több nagyobb méretű motorkerékpáréval felveszi a versenyt.

Yamaha MT125 – 2020

A kiváló minőségű, 41 mm-es, fordított első teleszkópok 130 mm-es, jól reagáló felfüggesztésműködést biztosítanak, amely hozzájárul a pontos irányíthatósághoz és a biztos úttartáshoz, a monoshock hátsó felfüggesztés pedig a kimagasló menetkényelemhez járul hozzá.
Új Deltabox váz és alumínium lengőkar
Az 1325 mm-es tengelytávolság – amely 30 mm-rel rövidebb az előző modellhez képest -, a fordított kormánygeometria, az új Deltabox váz és az alumínium lengőkar mind javítják a motorkerékpár tömegeloszlását, ami még sportosabb, mozgékonyabb és izgalmasabb irányíthatóságot biztosít. Az új vázkialakítás ideális egyensúlyt teremt a függőleges, torziós és vízszintes merevség között, amely hozzájárul a kiváló kezelhetőséghez, a szélesebb tengelypont pedig egy új, kiváló minőségű lengőkar használatát teszi lehetővé. Az alumíniumból készült, a merevséget javító speciális merevítőbordákkal ellátott könnyű lengőkar feladata a széles, 140 cm-es profilszélességű hátsó abroncs kezelése, amely hatékony módon továbbítja az új motor kimagasló teljesítményét az útfelületre.

Yamaha MT125 – 2020

Radiálisan felszerelt féknyereg/292 mm-es első tárcsa
Az MT-125 lenyűgöző műszaki jellemzői itt nem érnek véget: a sor a radiálisan felszerelt féknyereggel és a 292 mm-es féktárcsával folytatódik. Az általában a nagyobb modelleken alkalmazott radiális elhelyezés csökkenti a féknyereg elhajlását, ami pontos vezérelhetőséget biztosít alacsonyabb, és kiemelkedő fékhatást nagyobb sebességeknél.
Színek
Az MT-125 modell Ice Fluo, Icon Blue és Midnight Black színekben lesz elérhető.

Szöveg és kép: Yamaha Motor Magyarország

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes