Triumph Tiger Sport 660

A Triumph vadonatúj Tiger Sport 660 a tavaly megjelent Trident 660 sikerét meglovagolva igyekszik új mércét felállítani a teljesítmény, a specifikáció és a költségek tekintetében a középsúlyú kalandsport motorok kategóriájában. Jelentős előnyökkel járhat, hogy a Tiger Sport 660 tervezése során a maximális sokoldalúságot tartották szem előtt. Az ingázástól a hosszabb utakig az új Tiger 660 biztosítja azt a teljesítményt, kezelhetőséget és stílust, amely szükséges ahhoz, hogy a Triumph ebben a szegmensben a túrázásra alkalmas motorok teljesen új generációját vezesse be.

Ez a kategória első háromhengeres motorja és a legerősebbje is. A 660 köbcentiméteres erőforrás a három hengeresek előnyeit adja egy soros kéthengeres motorhoz képest.

Triumph Tiger Sport 660


Alacsony fordulaton nagy nyomatékával, erős közepes fordulatszámú teljesítménnyel és hihetetlen csúcsteljesítménnyel utasítja maga mögé a konkurenciát. A 64 Nm-es csúcsnyomaték 6250 fordulat/percnél érkezik, a 81 LE csúcsteljesítményt 10.250 fordulat/percnél adja le az erőforrás.

Triumph Tiger Sport 660

Ezzel a kategória legerősebb motorját készítették el, amely bármilyen fokozatban nagyszerű gyorsulást garantál. Tökéletes egyensúlyt biztosít a teljesítményben a használható fordulatszám-tartomány aljától a mérőműszer piros tartományáig. A teljesítmény leadást motorvezérlő rendszer irányítja, amely precíz és érzékeny válaszokat ad a gázkar minden mozdulatára.

Triumph Tiger Sport 660

A hat sebességes váltó áttételezését az élmény motorozás és a mindennapi vezethetőség igényeihez igazították. A motor jellegzetes, mély hangja egy rövid, minimalista, rozsdamentes acél hangtompítón keresztül jut el a fülünkig. Az Euro 5-ös szabványnak megfelelő alacsony károsanyag-kibocsátással és kiváló üzemanyag-fogyasztással rendelkező blokk, egy átalakító készlettel hozzáigazítható az európai A2-es vezetői engedély szabta teljesítmény határhoz.

Triumph Tiger Sport 660

Az új Tiger Sport 660 a Triumph védjegyének számító dinamikus, agilis és kényelmes kezelhetőséget biztosítja. Tökéletesen kiegyensúlyozott és könnyen irányítható, precíz kormányzással és könnyű alumínium kúpos kormányával  magabiztosan vezethető.

Triumph Tiger Sport 660

A praktikus és kényelmes, 835 mm magas ülés ergonómiai kialakítás két személy számára is megfelelő. A karcsú váz kialakítása alacsonyabb sebességnél is könnyű manőverezést tesz lehetővé, és álló helyzetben sem lesz gond megtartani. A rugózásra gondosan figyeltek a fejlesztés során, hogy biztosítsák a Triumph más típusoknál már megismert összes előnyét. Ennek megfelelően sportos menetek során adjon jó visszajelzést, ugyanakkor utassal hosszabb túrákon is megfelelő kényelmet biztosítson.

Triumph Tiger Sport 660

Elöl a 41 mm-es Showa felfordított villaszárak 150 mm-en csillapítják az egyenetlenségeket. Ehhez tökéletesen illeszkedik a Showa monoshock rendszerű hátsó rugózás, hidraulikus előfeszítési lehetőséggel. Így személyre szabottan utasok, poggyászok figyelembe vételével mindenki kedvére szabályozhatja a rugózás feszességét.

Triumph Tiger Sport 660

Az 5 küllős, 17”-os kerekek öntött alumíniumból készülnek, ezen a Michelin Road 5 abroncsok kiváló úttartást biztosítsanak száraz és nedves körülmények között egyaránt. Kiváló fékerővel rendelkező Nissin két dugattyús nyergek emésztik a mozgási energiát a 310 mm-es első tárcsákon keresztül, amit állítható fékkarral szabályoz a vezető.

Triumph Tiger Sport 660

A praktikum és a sokoldalúság a lista élén áll a középsúlyú kalandsport motort vásárlók számára, ezért az új Tiger Sport 660 minden olyan képességgel rendelkezik, amely az ingázáshoz, a városi közlekedéshez, a hétvégi kiruccanáshoz vagy akár hosszabb utak megtételéhez szükséges.

Triumph Tiger Sport 660

A gyönyörűen kialakított, 17 literes üzemanyagtartály nagy hatótávolságot garantál, míg a karcsú és aerodinamikus szélvédő magassága egyszerűen, egy kézzel állítható, így akár menet közben is változtatható az állása. A túraképességet tovább erősítik a diszkréten beépített táskatartók, amelyek lehetővé teszik a modellhez kapható dobozok könnyű felszerelését, miközben megőrzik a hátsó rész tiszta stílusát, ha csomagok nélkül használjuk a járművet.

Triumph Tiger Sport 660

A nagyobb csomagtérfogat érdekében egy 47 literes felső doboz is elérhető a kiegészítők között, amelybe két zárt sisak is elhelyezhető. A táskák és a felső doboz a motor színével azonos kivitelben is rendelhető.

Triumph Tiger Sport 660

Az új Tiger Sport 660 kategóriájában vezető a technológiai alapok tekintetében is. Több funkciós TFT kijelzőjén keresztül a My Triumph alkalmazással lehetővé válik a navigáció, a GoPro vezérlés, valamint a telefon és a zene funkciók elérése az okostelefonon keresztül. Két vezetési mód, Road és Rain között lehet választani, amelyek módosítják a gázreakciót és a kipörgésgátló beállításokat az időjárási és felhasználási körülményekhez igazodva. A biztonságot ABS és a kikapcsolható kipörgésgátló segíti az alapfelszereltség részeként.

Triumph Tiger Sport 660

A vezetési élmény további javítása érdekében a Tiger Sport 660 csúszó tengelykapcsolóval, valamint állítható kuplung működtető karral segíti a könnyű kezelhetőséget. A maximális hatékonyság és tartósság érdekében a világítás LED technológiára épül. Az új Tiger Sport 660 gyönyörűen egyesíti a praktikum és a kortárs kalandsport-kialakítás minden szükséges jegyét. A magabiztos és jellegzetes megjelenésének része az idomok, a műszerfal és az alatta elhelyezkedő ikerfényszórók kialakítása egészen a hátsó részig.

Triumph Tiger Sport 660

A prémium stílusú részletek közé tartoznak a könnycsepp alakú tükrök, a hűtőburkolatok és a villavédők, valamint a minimalista, rozsdamentes acél hangtompító. A vásárlók három vonzó szín közül választhatnak: kék, fekete, élénk vörös jellegzetes sportos grafikával. Az új Tiger Sport 660 amellett, hogy kategóriaelső a műszaki jellemzők terén, versenyképes az ára, ezen felül még a legalacsonyabb fenntartási költséggel is ennél a modellnél lehet számolni.

Triumph Tiger Sport 660

A 10 000 mérföldes vagy 16 000 kilométeres (vagy 12 hónapos) szervizintervallumot, valamint a 2 év futásteljesítmény korlátozás nélküli garanciát, amely opcionálisan 1 vagy 2 évvel meghosszabbítható, minden leendő vásárló pozitívan fog értékelni. Ez a Triumph legmegbízhatóbb motorplatformját megalapozó kiterjedt tesztelési programnak köszönhető.

Triumph Tiger Sport 660

Az új Tiger Sport 660-hoz több mint negyven eredeti tartozék áll rendelkezésre, hogy még több praktikummal, technológiával, kényelemmel és védelemmel ruházzák fel motorkerékpárjukat a tulajdonosok. A My Triumph Connectivity rendszeren kívül kérhető gyorsváltó, fűtött markolat, ülés alatti USB-töltő, gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer. A csomag szállítási kapacitás növelésére új, integrált dobozok, valamint egy könnyű, öntött alumínium csomagtartó és egy teljesen vízálló hengertáska is helyet kapott a kiegészítők kínálatában.

Triumph Tiger Sport 660

A károk megelőzése érdekében a vázat, a blokkot és a villákat védő kiegészítők mellett, a maximális biztonság eléréséhez riasztó és nyomkövető is bekerült a kínálatba. Minden eredeti Triumph tartozékra ugyanaz a két év futásteljesítmény korlátozás nélküli garancia vonatkozik, mint magára a motorkerékpárra.

Szöveg: Buny

Kép: Triumph

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes