PIRELLI DIABLO ROSSO IV CORSA

A Pirelli új DIABLO ROSSO IV Corsával jelentkezett, ami nagyteljesítményű hipersport gumiabroncs, és még magasabbra teszi a lécet a DIABLO ROSSO családon belül. Az újdonságot a legigényesebb motorosok számára fejlesztették ki, akik teljes mértékben szeretnék kiaknázni a motorjukban rejlő lehetőségeket.

A DIABLO ROSSO IV Corsa abban az évben született, amikor a Pirelli fennállásának 150. évfordulóját ünnepli, és ezt egy limitált kiadású DIABLO ROSSO IV Corsa abronccsal tiszteleg e mérföldkő előtt, amit az oldalfalán látható 150. évfordulós logója is jelez. Az 1872. január 28-án Milánóban alakult cég diverzifikált gumival kezdte meg tevékenységét, és 1890-ben készítette el első abroncsát kerékpárokhoz.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa


Mindig szenvedélyesen támogatta a versenysportot, az első motorversenyen 1897-ben mutatkozott be, és ma egyedüli beszállítója a Superbike Világbajnokságnak. Ez egy 2004-ben indult együttműködés a rendező és a gyártó között, valamint a legtöbb sikert elért márka az MXGP-ben is. Kinek készült valójában a DIABLO ROSSO IV Corsa? Ideális választás azoknak, akik szeretik a dinamikus vezetési stílust kanyargós utakon, akik olyan abroncsot szeretnének, amely megfelel motorkerékpárjuk sportos teljesítményének, akik szenvedélyesen tuningolnak, akik teljesítménynövelést keresnek és emellett gondoskodnak a beállításról és esztétikáról.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa

Ezek a motorosok kedvelik a villám alakú futófelület-kialakítást, mint ikonikus szimbólumát a sportos teljesítménynek.
A DIABLO ROSSO IV Corsa fő előnyei: nagyobb tapadás száraz körülmények között, köszönhetően a futófelület-kialakításnak, amely nagyobb tapadást garantál az innovatív vegyületek alkalmazásával. Kezelhetőség nagy teljesítménynél és pontos visszajelzés. A tapadás állandósága hosszú időn keresztül, amit a futófelület mintázata boztosít, ezen a barázdák ismétlődése nagy feszültségállóságot biztosít, és a komponensek új elrendezésével optimális termikus egyensúlyt biztosít.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa

A futófelület középső részén a hosszanti hornyok gondoskodnak az iránytartásról és a víz elvezetésről. Ezek kialakítása egyenletes kopást tesz lehetővé, miközben helyzetük növeli a gumiabroncs szerkezeti stabilitását, hogy egyenletes teljesítményt biztosítson folyamatosan. A belső területen a különböző hosszúságú lineáris hornyok kiegyensúlyozzák a gumi rugalmasságát és szerepük van a vízelvezetésben. A DIABLO ROSSO IV Corsa nagy sima felületei a vállaknál kiváló tapadást, pontosságot és stabilitást kínál maximális dőlésszög mellett is.
Az első abroncs három részre van osztva két különböző keverékkel.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa

A középső szalag szilícium-dioxid vegyülettel rendelkezik, ez a futófelület megközelítőleg 45%-át foglalja el szélessége és 25 fokos dőlésszögig ezen fut a motor. Az oldalsó részek lágyabb összetételűek, köszönhetően az innovatív gyanták használatának, amelyek kiváló tapadást biztosítanak és javítják az első abroncs visszajelzését. A hátsó abroncs kétkomponensű a kiváló közúti tapadás érdekében, és harmonikusan illeszkedik az első abroncshoz. A központi részen lévő szilicium keverék gyors felmelegedést és kiváló tapadást tesz lehetővé különböző felületi feltételek mellett is. A vállszövet 100%-a szén vegyület, ami közvetlenül a DIABLO Supercorsa SC versenyeken használatos abroncsairól került át.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa

Ez a vegyület képes teljes dőlésszög mellett is biztosítani a tapadást gyorsítás közben, kezelve az általa generált nyomatékot a legújabb generációs szuperbike-ok esetében is. A DIABLO ROSSO IV Corsa profiljai a versenypályákról származnak, és több sugarú kialakítása javítja az abroncs kezelhetőségét. A középső rész élesebb profillal rendelkezik, hogy megkönnyítse az azonnali döntést és a gyors irányváltást. Az oldalsó területek profilgörbülete kevésbé hangsúlyos, hogy növelje a érintkezési felületet és maximális tapadást garantáljon kanyarodás során. Az első és a hátsó gumik hasonló profil kialakításúak, így biztosítva a tökéletesen kiegyensúlyozott és semleges viselkedést.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa

A szerkezetében nulla fokú acélszalag fut, amely tökéletesen alkalmazkodik a különböző szintű kihívásokhoz alkalmazkodva a legfejlettebb elektronikus vezérlőrendszerekhez. A merevítő technológia merevebb és kisebb sűrűséggel (-20%) oszlik el, mint egy szabványos sportgumiban. Ezzel a megoldással több hely maradt a gumikeveréknek, ami javítja a visszajelzést és a pontosságot, valamint a csillapítási tulajdonságokat. Ez a motoros számára biztonságérzetet és a motorkerékpár jobb irányítását jelenti.

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa


A DIABLO ROSSO IV Corsa termékcsalád a következő méretekben kapható az adott időpontoktól:
Első
110/70 ZR 17 M/C 54W TL – 2022.07.
120/70 ZR 17 M/C (58W) TL – 2022.01
Hátsó
150/60 ZR 17 M/C 66W TL – 2022.07.
180/55 ZR 17 M/C (73W) TL – 2022.01
180/60 ZR 17 M/C (75W) TL 2022.03

Pirelli Diablo Rosso IV Corsa


190/50 ZR 17 M/C (73W) TL 2022.06
190/55 ZR 17 M/C (75W) TL 2022.01
200/55 ZR 17 M/C (78W) TL 2022.04
200/60 ZR 17 M/C (80W) TL 2022.04

Szöveg: Buny

Kép: Pirelli

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes