A tökéletes Rally Raid kaland minden Ténéré tulajdonosnak!

A 2019-ben piacra dobott Yamaha Ténéré 700 a szabadság és a kaland izgalmas új világát nyitotta meg több mint 40 000 európai versenyző számára. Nagy nyomatékú CP2 motorjával, agilis kezelhetőségével és komoly, nagy hatótávolságú képességeivel a Ténéré 700 gyakorlatilag bármilyen terepen a Yamaha által valaha gyártott legsokoldalúbb motorkerékpár.

A Ténéré ugyanolyan masszív vérvonalú, mint az eredeti Yamaha XT motorok, amelyek megnyerték a legelső Dakar-ralit, és több mint 40 éve a világ legkeményebb versenyén a dobogóért küzdenek. A Ténéré felszabadítja a versenyzők kalandvágyát, és mindenki számára lehetővé teszi, hogy felfedezze, mi vár rá a horizonton túl.

Yamaha Ténéré Rally Raid


Amellett, hogy a Ténéré a könnyűsúlyú világkörüli gépet kereső versenyzők számára maga a valódi kalandmotor, 2022-ben bebizonyította, hogy kiemelkedő raliteljesítményt nyújt. A Ténéré World Raid Team legendás versenyzője, Alessandro Botturi megnyerte a Tunisia Desert Challenge sivatagi versenyt. Csapattársa, Pol Tarrès történelmet írt terepen azzal, hogy Yamaha Ténéré 700-as motorjával minden más 2 hengeres gépnél messzebbre jutott az Erzberg Rodeón.
A Touring, a Rally és az Enduro világában a Ténéré egyedülálló módon kétségtelenül a Yamaha által valaha épített legkiemelkedőbb Adventure modell.  Most egy új távlat előtt állunk, nagyon rövid karnyújtásnyira a tényleges Rally Racingtől, közelebb hozva az ügyfeleket a Ténéré szó valódi jelentéséhez. A Yamaha teljesen új, magával ragadó Ténéré Spirit Experience programot hozott létre, amely még több lehetőséget nyit meg a Ténéré motorosok számára, akik vágynak a további kalandokra, és elkötelezettek a Riders for Health kezdeményezés iránt.

Yamaha Ténéré Rally Raid

A Yamaha elkötelezett amellett, hogy minden versenyző lehetőséget kapjon arra, hogy teljes mértékben élvezhesse Ténéré motorját a legkülönbözőbb vezetési helyzetekben. 2023-ban a Yamaha bemutatja az exkluzív új Ténéré Spirit Experience programot, amelyben a Ténéré tulajdonosok csatlakozhatnak a világ leghíresebb Rally Raid eseményeihez a hivatalos Yamaha World Raid csapattal.
Összesen 20 Yamaha ügyfelet és motorkerékpárjaikat szállítjuk a választott Rally Raidre, ahol a tényleges útvonalat és a versenyzőkkel párhuzamos útvonalat is követjük, és minden este a versenycsapattal szállunk meg a táborhelyen. Sok versenyző számára ez egy életre szóló élmény lesz, amely örökké élni fog az emlékezetükben, mások számára pedig fellobbanthatja a vágyat, hogy a jövőben a Rally Raidben versenyezzenek.
A korábbi enduro bajnok és a Dakar Racing Team menedzsere, Marc Bourgeois által a Yamaha nevében az MBSM cégen keresztül működtetett Ténéré Spirit Experience részvételi lehetősége nyitva áll minden Yamaha Ténéré tulajdonos előtt, aki szeretné a következő szintre emelni a kalandot, és valódi ízelítőt kapni a Rally Raidből, a verseny intenzív nyomása nélkül, miközben megtapasztalhatja a tájak által nyújtott szépséget is.

Yamaha Ténéré Rally Raid

A Ténéré Spirit Experience egy mindent magában foglaló csomag, amelyet úgy terveztek, hogy lefedje a felkészülés, a repülések, a motor szállítása és az ügyfél által választott Rally Raid versenyen való részvétel minden részét. Az esemény előtt minden versenyző eldöntheti, hogy ellátogat-e egy Ténéré Központba, hogy részt vegyen egy motoros vagy navigációs készségeket fejlesztő képzésen. Az MBSM minden egyébről gondoskodik az elejétől a végéig, beleértve a napi esemény előtti eligazításokat, a logisztikát, a technikai segítségnyújtást, a GPS-nyomkövető felszerelését, a reggelit és a vacsorát, valamint a kempinget.
Az ügyfelek a saját motorjukkal vesznek részt a Ténéré Spirit Experience rendezvényeken, de nem kell attól tartaniuk, hogy túl sok módosítást hajtanak végre a motoron. Az MBSM technikusai minden motort speciális kerekekkel és gumiabroncsokkal, valamint navigációs berendezésekkel szerelnek fel az út előtt, valamint néhány esetben a résztvevő Ténéré motorját fel kell szerelni egy extra üzemanyagtartállyal is bizonyos eseményekhez.

Yamaha Ténéré Rally Raid

Marc Bourgois (MBSM) csapata a Ténéré World Raid Team színeiben átveszi a versenyszervezést és az ügyfélprogramot is. Lehetővé teszi a valódi versenyszellem és az ügyfélélmény zökkenőmentes integrációját. A 2023-as Ténéré Spirit Experience négy híres Rally Raid eseményt tartalmaz, kezdve az áprilisi Morocco Desert Challenge sivatagi versennyel, majd májusban a Hellas Rally-val. A nyári szünet után a TSE és a TWRT szeptemberben a Transanatolia versennyel folytatódik, majd októberben a Tunisia Desert Challenge sivatagi versennyel zárul.
A Ténéré Spirit Experience versenyzői megosztják a táborhelyet a Ténéré World Raid csapat versenyzőivel, Alessandro Botturival és Pol Tarrès-szel, akik a kiválasztott eseményeken fognak versenyezni, valamint további élvonalbeli vendégversenyzők is csatlakoznak majd a különböző versenyekhez.

Yamaha Ténéré Rally Raid

A Franciaországban és Marokkóban számos telephellyel rendelkező MBSM Ténéré központokat olyan motorosok számára tervezték, akik további terepképzésben szeretnének részt venni, valamint szeretnék fejleszteni a navigációs készségeiket. Az MBSM-nek két Ténéré központja lesz Franciaországban és Marokkóban. Európa más országaiban is hasonló szervezetek vannak, további információért forduljon a helyi forgalmazókhoz. A Ténéré Spirit Experience programról és az MBSM Ténéré Központokról további információt az MBSM honlapján talál: https://tenere-spirit-experience.com/

Szöveg és kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes