A Metzeler a Man-szigeti TT hivatalos gumiabroncs partnere

A legikonikusabb országúti motorverseny egyetlen hivatalos gumiabroncs partnere 2027-ig a Metzeler lesz. A márka ezzel a TT Races-szel kötött együttműködési szerződéssel öt éves időszakra 2023-tól kötelezte el magát. Paul Phillips, a Motorsport – Man-sziget részéről a most megkötött szerződése kapcsán elmondta, hogy üdvözli az idei verseny hivatalos támogatóinak sorában az abroncs gyártó vállalatot.

Céljuk a hivatalos partnereinkkel való együttműködés, hogy hozzáadott értéket biztosítsanak ez által a TT élményéhez az eseményen résztvevők számára. A Metzeler már szervesen kapcsolódik a TT-hez, és számos csapat számára szállít gumiabroncsot, amit az eredmények is igazolnak.

Metzeler – Man TT


Biztosak benne, hogy ez sikeres partneri együttműködés lesz, amely az elkövetkező években erősödni fog. Francesco Pietrangeli, a Metzeler márka motorkerékpár-marketing igazgatója így értékelte a szerződés létrejöttét: Az Isle of Man TT a világ egyik legrégebbi és legismertebb motorversenye, egyedi és időtlen vonzerő. A Metzeler gumiabroncsok jó ideje részt vesznek a versenyen, és az évek során sok versenyző sikeréhez járultak hozzá azzal, hogy támogatták őket a RACETEC RR abroncsaink elérhetővé tételével. Nagyon örülünk a megállapodásnak amely a Road Racing iránti elkötelezettségünk természetes fejlődését képviseli, és egyben a legjobb is így ünnepelni márkánk születésének 160. évfordulóját.

Metzeler – Man TT

A Tourist Trophy-t 1907 óta rendezik a Snaefell-hegy közúti pályáján, ami 60,720 km hosszan nyúlik el a Man-szigeten. Az évek során ikonikussá vált verseny a hagyomány, a dicsőség, a szenvedély és az adrenalin viadalát jelenti. Az értékek közösek azok számára, akik a Metzeler abroncsokat választják, hiszen ez a márka több, mint másfél évszázados múlttal büszkélkedhet a motorsport sikereiben. A versenyzők által már használt Metzeler RACETEC RR abroncsok fejlesztése ennek köszönhető, a gyár tapasztalata ezen a versenyen olyan adatokra épül, amelyeket nem zárt versenypályán, hanem közúton szereznek. Ez alapján minden olyan helyzettel szembe kell nézni versenyzés közben, amivel minden motoros naponta találkozik a közlekedés során.

Metzeler – Man TT

Éppen ezért az országúti versenyzés mindig a tesztelés és a fejlesztés terepe volt a Metzeler számára. Az utcai versenyek által szerzett tapasztalatnak és tudásnak köszönhetően fejlődött a Metzeler gumiabroncs kínálata, és életet adott olyan sikeres abroncsoknak, mint a sportos SPORTEC M9 RR.

Szöveg: Buny

Kép: Metzeler

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes