Új Harley-Davidson CVO motorok

A Harley-Davidson a Custom Vehicle Operations (CVO) két 2023-as prémium modelljének bevezetésével, az új CVO Street Glide és CVO Road Glide modellekkkel fejlett technológiát, fokozott vezetési kényelmet és dinamikus teljesítményt hoznak a prémium szegmensbe. Az erős új Milwaukee-Eight VVT 121 motorja köré exkluzív új látványtervek alapján a Harley-Davidson Grand American Touring platform különleges változatait láthatjuk.

„A vadonatúj CVO Street Glide és CVO Road Glide modellekkel az a küldetésünk, hogy a Grand American Touring motorozási élmény minden aspektusát megmutassuk. Ezek a modellek új mércét állítanak fel a Harley-Davidson teljesítménye, technológiája és stílusa terén, felgyorsítva a világ legkívánatosabb motorkerékpár-márkájának fejlődését.” – nyilatkozta Jochen Zeitz, a Harley-Davidson elnök-vezérigazgatója az újdonságokkal kapcsolatban.

Harley-Davidson CVO- 2023


Az új CVO Street Glide és CVO Road Glide modellek lenyűgöző új dizájnnal rendelkeznek, amely egyértelműen a korábbi Harley-Davidson Grand American Touring motorkerékpárok megszokott formáiból fejlődött ki. Mindkét modell beépített szellőzővel és LED-es világítással rendelkezik, integrált irányjelzőkkel. A díszített első sárvédő, az új, 6 gallonos üzemanyagtartály jellegzetes oldalával, valamint a táskák, amelyek háromdimenziós formája összhangban van a burkolatokkal és az üzemanyagtartállyal.

Harley-Davidson CVO- 2023

Az új Combo Cast Laced kerekek merész egyéni megjelenést kölcsönöznek fekete, profilos alumíniumöntvény peremmel és fűzött küllőkkel. Mindegyik modell két rendkívül részletes kivitelben lesz elérhető. Az új, 121 köbhüvelykes V-Twin Milwaukee-Eight VVT 121 motor új mércét állít fel a Harley-Davidson Touring motorkerékpároknál, az elérhető legnagyobb gyárilag készülő blokk nyomaték és lökettérfogat tekintetében is egyedülálló, optimalizált, folyadékhűtéses hengerfejekkel és új hűtőrendszerrel rendelkezik. A változó szelepvezérlés (VVT), új szívócsatorna és nagy teljesítményű kipufogórendszer egészíti ki az erőforrást.

Harley-Davidson CVO- 2023

A CVO Street Glide és CVO Road Glide modellek fejlesztése során a tervezés minden szempontját, amely befolyásolhatja az általános teljesítményt és a kényelmet, gondosan mérlegelték. A száraz tömeg jelentősen csökkent – a CVO Street Glide modellnél 31 fonttal, a CVO Road Glide modellnél pedig 35 fonttal – az előző változatokhoz képest. A nagy teljesítményű első és hátsó SHOWA felfüggesztés alkatrészei magabiztos kezelhetőséget tesznek lehetővé, és drámai javulást biztosítanak a kényelem terén a korábbi CVO modellekhez viszonyítva. A hátsó felfüggesztés 50 százalékkal megnövelt úton csillapítja az egyenetlenségeket.

Harley-Davidson CVO- 2023

A prémium Brembo fékek kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a vezető önbizalmának növelése érdekében. A CVO Street Glide és CVO Road Glide modellek most először kínálnak választható menetmódokat – közúti, sport és eső –, amelyek elektronikusan vezérlik az erőátvitel, a motorfék, a kanyar blokkolásgátló rendszer (C-ABS) kombinációit, és a kipörgésgátló rendszer (C-TCS) beállításait. Az aero- és hőkomfortról a vadonatúj, „lebegő” szélvédő kialakítású burkolatok és az állítható légszabályozó lapátok gondoskodnak. A szélcsatornás tesztelés során a sisakon keletkező szélnyomás átlagosan 60 százalékkal csökkent a 2022-es modellekhez képest. A vadonatúj információs és szórakoztató rendszer a Skyline OS rendszerrel működik.

Harley-Davidson CVO- 2023

Az új modellek az infotainment technológia egy teljesen új csomagját kapták meg, amelyet az új Skyline operációs rendszer működtet. A 12,3 hüvelykes színes TFT érintőképernyő helyettesíti az összes analóg műszert és a legtöbb kapcsolót. Ez a prémium kijelző három különböző nézetben testre szabható, és kompatibilis az Apple és az Android készülékekkel. A Wi-Fi kapcsolat lehetővé teszi a vezeték nélküli csatlakozást a vezető eszközéhez, és a rendszerbe beépített Bluetooth a vezeték nélküli headsetek-hez továbbítja a hanfgot. Mindkét modell USB-C csatlakozási ponttal rendelkezik.

Harley-Davidson CVO- 2023

A prémium minőségű, nagy teljesítményű Harley-Davidson audio rendszer Rockford Fosgate Stage II négy hangszórós audiorendszerből, egy új, 500 wattos RMS erősítővel kiegészítve biztosítják a megfelelő hangzást. A CVO Street Glide és CVO Road Glide modellek Milwaukee-ban, a Harley-Davidson Homecoming Fesztivál idején, 2023. július 13-16-án mutatkoznak be az Egyesült Államokban.

Mindkét modell a hivatalos Harley-Davidson márkakereskedésekbe július közepén érkezik.

Szöveg: Buny

Kép: Harley-Davidson

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes