Még van egy kis hátrányom a legjobbakhoz képest, de év végére megfogom őket

A H-Moto Team pilótája, Kovács Bálint ezúttal sem vallott szégyent az IDM 2023-as idényének harmadik versenyhétvégéjén, a csehországi Mostban. Bálint a BMW gyári csapatának, a BCC Alpha Van Zon BMW-nek motorjával ismét két TOP10-es eredményt ért el – az első futamon a 10., míg a második versenyen a 7. helyen végzett a Superbike-kategóriában, és összetettben továbbra is ott van a legjobbak között.

A H-Moto Team versenyzője, Kovács Bálint számára szinte egy perc pihenő sem jut ebben az idényben.

H-Moto Team


Az Endurance-világbajnokság mellett – ahol a szlovák Maco Racing Team versenyzőjeként indul, és a múlt héten teljesítette pályafutása ötödik 24 órás viadalát Spa-ban – a tavalyi Le Mans-i versenyt technikai hiba miatt feladta a csapata – az IDM Superbike kategóriában is rajthoz áll. Ráadásul a német bajnokság egyik legjobb csapatával, a BCC Alpha Van Zon BMW-vel, akiktől gyári szerződést kapott az idei szezonra. A 21 éves motoros ezúttal a csehországi Mostban állt rajthoz, hogy folytassa szereplését az IDM-ben.

H-Moto Team


Bálint ezúttal az időm
érőn a 10. rajtkockát szerezte meg, míg az első futamon a 10., addig a második versenyen a 7. helyen végzett a Superbike-kategóriában, és ezzel összetettben a hatodik pozíciót foglalja el.
A német bajnokság harmadik fordulójára az volt a célom, hogy csökkentsem a különbséget a legszűkebb élmezőnyhöz képest. Ám nem szabad elfeledkeznem arról, hogy a toppilóták évek óta itt versenyeznek, és ez hatalmas előny velem szemben, akinek ez az első éve az IDM-ben.

H-Moto Team

Sajnos ezen a hétvégén ez be is bizonyosodott. Ha sikerülne fokozatosan eltüntetnem a különbséget köztünk, sikerülne a dobogó közelében motoroznom, és akkor az év végére akár a TOP3 is összejönne. Maga a hétvége nem sikerült rosszul, igaz, az első futamon a rossz rajtom miatt éppen csak visszaértem a legjobb tízbe. A második verseny már sokkal jobban sikerült, a tempóm is megvolt, így elégedett lehetek a hetedik hellyel. Mindenesetre most végre jön egy három hetes szünet, rám fér a pihenés – fogalmazott Kovács Bálint.

H-Moto Team


A 21
éves motoros legközelebb július 21-23-a között Schleizben folytatja szereplését az IDM Superbike kategóriájában. A bajnokság állása: 1. Florian Alt 140 pont, 2. Bastien Mackels 85 pont, 3. Hannes Soomer 84 pont, 4. Patrick Hobelsberger 79 pont, 5. Ilya Mikhalchik 75 pont, 6. Kovács Bálint 52 pont.

Szöveg: H-Moto Team
Kép: Henk Teerink, Damon Teerink

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes