Yamaha Ténéré 700 Explore – 2024

Az első Dakar-ralit megnyerő Yamaha XT modell ihlette eredeti Ténéré a lehetőségek tárházát nyitotta meg 40 évvel ezelőtti bemutatkozásával. A nagy hatótávú üzemanyagtartállyal, nagy nyomatékú motorral és masszív vázzal felszerelt legendás motorkerékpár volt a Yamaha első Adventure gépe, amely motorosok generációit ösztönözte a határok feszegetésére, a világ felfedezésére és olyan ikonikus helyek felfedezésére, amelyek korábban elérhetetlenek voltak.

Az elődje sajátos, masszív vérvonalát és kalandor természetét öröklő Ténéré 700 a vállalat egyik legsikeresebb modelljének bizonyult.

Yamaha Ténéré 700 Explore – 2024


Az eredeti motorkerékpár esszenciáját – azaz a világ megismerését és a nagy utazások széles körű elérhetővé tételét – szem előtt tartva megalkotott, rendkívül népszerű Yamaha Adventure motor nagyon rövid idő alatt hűséges rajongótáborra tett szert.

Yamaha Ténéré 700 Explore – 2024

2024-re a Ténéré sorozat a Ténéré 700 Explore modellel bővül. Ezt az új Adventure modellt úgy tervezték meg, a mostani világjárók legalább annyira élvezhessék az utazást, mint amennyire az úti célra való megérkezést várják, hangsúlyozva a Yamaha elkötelezettségét aziránt, hogy a legváltozatosabb gépválasztékot kínálja a különböző igényeknek megfelelően.
Alacsonyabb, 860 mm-es ülésmagasságával és fokozott kényelmével a Ténéré 700 Explore úgy lett kialakítva, hogy mindenki számára megkönnyítse az új távlatok felfedezését.

Yamaha Ténéré 700 Explore – 2024

Az átdolgozott első és hátsó KYB felfüggesztési rendszerek 20 mm-rel csökkentik a rugóutat az alacsonyabb ülésmagasság, a láb kényelmesebb letétele és az alacsony sebesség melletti jobb irányíthatóság érdekében – a kis mértékben megnövelt első és hátsó rugóállandók pedig még magabiztosabb kezelhetőséget tesznek lehetővé teljes terhelés esetén.
A Ténéré 700 Explore szélvédője magasabb és szélesebb a szokásosnál: 50%-kal nagyobb felülettel rendelkezik, hogy kedvezőtlen időjárási körülmények között is jobb vezetési kényelemet biztosítson.

Yamaha Ténéré 700 Explore – 2024

A CP2-re jellemző beállításokkal ellátott gyorsváltó pedig zökkenőmentes felváltást tesz lehetővé. Mivel az oldaldoboztartók az alapfelszereltség részei, az ügyfelek felár ellenében kérhetik az Yamaha eredeti kemény vagy puha csomagtartóinak felszerelését. A Ténéré 700 Explore dedikált grafikával ellátott Tech Kamo árnyalatban lesz elérhető.

Szöveg és kép: Yamaha

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes