Ducati Panigale V4 SP2 különleges kiadás

A Ducati egy különleges modellel ünnepli meg a Ducati történetének formatervezési ikonját A Panigale V4 SP2 30. Anniversario 916 egy sorszámozott és limitált széria a 916 történetét megelevenítő speciális festéssel és felszereltséggel. A New York-i MoMA-n dizájn ikonként kiállított motorkerékpár, amely történelmet írt a versenyzésben, és még több mint 30 év után is a két keréken gördülő szépség szimbólumának számít.

A Ducati 916 összetéveszthetetlen megjelenése és szupersportos karaktere a Panigale V4 SP2 30. jubileumi kiadásában is megtalálható.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916


A tömör elsőrész, az ívelt vonalak, a fényszórók, a légbeömlők, a V-alakú burkolat, a rombusz alakú tank, a rövid, dinamikus hátsó és természetesen az egyoldalas lengőkar – bármerre nézzen az ember, a 916 öröksége jelen van. Ennek az egyedülálló motorkerékpárnak a tiszteletére a Ducati Style Centerben olyan külcsínt készítettek, amely a Ducati motorsport történetének egyik legszebb versenymotorja előtt tiszteleg. Ez az egyedi megjelenés, amellyel Carl Fogarty 1999-ben megnyerte a Superbike világbajnokságot.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

Az ikonikus Tricolore csíkokat a burkolaton és a fehér mezőket a világbajnok Fogarty „1” számával modernizálták, míg a fekete felső burkolatrész a 916-os szívócsöveit idézi. A 916-oshoz hasonlóan a tank fedelén arany babérkoszorú található, és a tank fekete alsó része azonnal a versenyzéssel kapcsolatos asszociációkat ébreszt. A burkolaton lévő ezüst 916 logó, amely már az 1994-es modellen is megjelent, modern kialakítást kapott, és az arany körvonalnak köszönhetően szinte háromdimenziósnak tűnik.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

A Panigale V4 SP2 30° Anniversario 916 500 darabra korlátozott sorozatban készül. A modell nevét és a jármű számát lézergravírozás örökíti meg a felső villahídon. A versenymotorokhoz hasonlóan a jubileumi modellt is csak együlésesként kínálják. A Panigale 30° Anniversario 916 eredetiséget igazoló tanúsítvánnyal és speciális burkolattal érkezik.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

Az SP2 specifikációt számos egyéb finom részlettel kombinálva egy teljesen egyedi motorkerékpár jött létre. A mart alumíniumból készült versenytank-betöltővel és szellőzőcsatornákkal rendelkezik az első féknyergek hűtésére. A dupla profilú szárnyak, az első sárvédő és a kipufogórendszer hővédelme karbonból készültek.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

Az ötágú duplaküllős kerekek is különleges anyagból készültek, ami a V4 S kovácsolt Marchesini kerekeihez képest 1,4 kg-mal, a Panigale V4 felnikéhez képest pedig akár 3,4 kg-mal könnyebbek. Ez elöl 26%-kal, hátul 46%-kal csökkenti a tehetetlenségi nyomatékot.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

Ez agilisabbá, precízebbé teszi a motorkerékpárt a gyorsítási fázisban és kevésbé fárasztó a vezetése. A fékrendszer kategóriájában a legjobb: a Brembo Stylema R féknyergek és a szellőzőcsatornák kombinációja maximális lassítási teljesítményt és állandó nyomáspontot biztosítanak, még hosszú versenypályás szakaszok teljesítése során is.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

A Brembo MCS főfékhenger egyszerű és intuitív beállítást tesz lehetővé. A kar reakciója könnyedén állítható finomról agresszívre, a távolság állítás pedig lehetővé teszi a fékkar fokozat nélküli beállítását.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

Az STM EVO száraz tengelykapcsoló simább futást biztosít a vezetés minden fázisában zárt gázfogantyú mellett – például kanyarban. A másodlagos rugó cseréjével a mechanikus motorfékező nyomaték mértéke egyedileg állítható. A versenypályán a nyitott kuplungburkolat a tipikus Ducati Superbike hangzást hozza létre.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

A mart alumíniumból készült, állítható lábtartók lehetővé teszik az üléspozíció személyre szabott beállítását, a DQS (Ducati Quick Shifter) pedig minden váltásnál használható. A Ducati Data Analyzer+ folyamatosan rögzíti a motorkerékpár menetállapotát, így könnyebben beállítható, ha versenypályán használjuk.

Ducati Panigale V4SP2 30. Anniversario 916

A motorkerékpárhoz tartozik még egy versenypálya készlet is, amely a mart alumíniumból készült tükörtartó fedeleket, levehető rendszámtartót, a karbonból készült nyitott kuplungburkolatot és a Ducati Data-t tartalmazza.

Szöveg: Buny

Kép: Ducati

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes