Berúgta az IDM ajtaját Görbe Soma, aki az első pole pozíció után az első futamgyőzelmét is megszerezte

Álomszerűen kezdte meg szereplését az IDM Pro Superstock 1000-es kategóriában a H-Moto UNI Győr Team újonc versenyzője, a hétfőn már az érettségi nehézségeivel küzdő Görbe Soma. A 18 éves motoros élete első ezres futamán szinte lesöpörte a teljes mezőnyt: leggyorsabb lett a szabadedzésen, övé lett a pole pozíció, majd a szombati első futamot 12 másodperces előnnyel megnyerte. Folytatás ma délután 16 órától, remélhetőleg a második futamon is hasonló végeredménnyel.

Tavaly rendkívül sikeres esztendőt tudhatott magáénak a H-Moto UNI Győr Team: a nagyon erős német bajnokságban (IDM) Kovács Bálint abszolút újoncként egy gyári BMW nyergében összetettben a 8. helyen végzett a világbajnoki erősségű Superbike kategóriában.

H-Moto UNI Győr Team


2024-ben immár kibővült csapattal vágnak neki az idei IDM szezonnak, hiszen Bálint mellett ott van a Pro Superstock 1000 mezőnyében a Northen Talent Cup sorozat 2020-as szezonjában bajnoki címet szerző Görbe Soma is. Mindketten a Hungarian Motorsport Academy (HUMDA) támogatottjai, azaz kizárólag a felkészülésre és a versenyzésre kell koncentrálniuk.
És ha már ott van a Sachsenringen, hát Görbe Soma azonnal megmutatta a világnak, miért is tartják az egyik legtehetségesebb magyar motorosnak. Többen megmosolyoghatták, amikor az érettségire készülő 18 éves fiatal azt mondta, nyerni szeretne élete első ezres futamán az IDM rendkívül erős mezőnyében.

H-Moto UNI Győr Team

Ám Soma bebizonyította, nagyon is komolyan gondolta ezt: előbb a szabadedzéseken szerepelt remekül – az elsőn még 2. lett, de a másodikat már megnyerte –, megszerezte a pole pozíciót, mégpedig mindkét időmérőt megnyerve –, majd feltéve a koronát eddigi szereplésére, nagy fölénnyel, 12 másodperces előnnyel az első futamot is megnyerte. Már csak az a kérdés, hogy a ma délután 16 órakor kezdődő második futamon is sikerül-e a teljes mezőnyt maga mögé utasítania a Pro Superstock 1000-es kategóriában.
Hihetetlen, ami eddig itt történik velem, hiszen mind pénteken, mind pedig szombaton domináltunk eddig, egyedül az első szabadedzést nem sikerült megnyernem.

H-Moto UNI Győr Team

A versenyen aztán minden összeállt, hibátlan motorozással sikerült nyernem, így a dobogó legfelső fokán állva hallgathattam a magyar himnuszt. Mindenkinek köszönöm a segítséget, igyekszem a második futamon is a legjobbat kihozni magamból” – árulta el Görbe Soma.

Szöveg: H-Moto UNI Győr Team

Kép: Racing Passion Photography – Damon Teerink

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes