A Metzeler nyerte a 2024-es Senior TT-t

A Man szigeti TT-n aratott győzelemmel a Superstock kategóriában, és Dean Harrison harmadik helyével tette a Metzeler teljessé a sikerét. A történelmi sikert Davey Todd győzelme hozta el a „Senior TT”-ben, miután évek óta a versenysorozataz egyik legizgalmasabb futamán megnyerte a Superstock kategóriát.

Metzeler – Man szigeti TT


A Metzeler Racetec RR abroncsokkal induló versenyzők a Superbike, Supersport, Supertwin és Superstock kategóriákban jól szerepeltek a legendás pályán, ahol a Metzeler hivatalos gumiabroncs beszállító partner. Az eredmények megerősítik a Metzeler Road Race program sikerét, a múlt havi North West 200-on mutatott dominanciát követően. A TT „kéthete” a 37 ¾ mérföldes körpályán, történelmi pillanatokkal és az időjárás által befolyásolt futamokkal marad emlékezetes. Davey Todd megmutatta az országúti versenyzésen elért eredményével az év elején, amikor a North West 200 versenyen dupla Superstock-győzelmet aratott, hogy idén vele számolni kell, a győzelmet aratott másik Metzeler pilóta, Glenn Irwin mellett, aki Superbike kategóriában indult.

Metzeler – Man szigeti TT

A TT-t remek formában kezdte, gyors időket futott már az edzéseken. A fiatal tehetség azonban a versenyhéten mutatta meg igazán, hogy az országúti versenyzés szupersztárjai közé tartozik, amikor a Glencrutchery Road rajtjától a legelső „vállérintéssel” a győzelemért küzdött. A nyitó Supersport versenyen Todd minden idők leggyorsabb körét tette meg egy Ducatival, a hegyi pályán 128,785 mérföldes sebességgel, de csak a második helyen végzett. Magabiztosan kezdte meg a vasárnapi futamot, és a valaha volt egyik legizgalmasabb versenyen négy versenyző cserélt helyet folyamatosan az élen, ami Todd újabb második helyét jelentette. A Superstock futamban aztán Todd valóban csúcsformát ért el, vezetett három körön át, és megszerezte élete első TT-győzelmét.

Metzeler – Man szigeti TT

„Olyan érzés volt, mintha egy súly esne le a hátamról, hogy megszereztem az első győzelmet. Nagyon magabiztosnak éreztem magam a verseny végéig, és az utolsó körben 135 mérföld/órás kört futni nem rossz!” Dean Harrison, aki ebben a szezonban a Honda Racinghez szerződött az új Fireblade-del és CBR600RR-rel, nagy lépéseket tett, hogy felvegye a tempót. Harrison, aki az elmúlt hónapokban szintén a szigetre költözött, tökéletesen időzítette formája felépítését a versenyhéten, és minden Supersport és Superbike versenyen dobogós helyezést ért el Metzeler abroncsokkal. Az esemény után a METZELER UK Racing menedzsere, Jason Griffiths hozzátette: „Davey Todd lenyűgöző győzelme a Seniorban tökéletes befejezése volt a Metzeler támogatásának, amit a 2024-es TT-versenyekre adott. Hosszú és sikeres kapcsolatot ápolunk Philip Neil-lel és a TAS Racing csapatával.

Metzeler – Man szigeti TT

Davey ebben a szezonban csatlakozott a Metzelerhez a TT-n és a North West200-on, és a Metzeler Racetec RR Slick ugyanazon specifikációjával versenyzett mind a négy Superbike és Superstock nemzetközi országúti versenyen.“

Szöveg: Buny

Kép: Metzeler

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes