Vespa Primavera Batik

A Vespa Primavera Batik távoli kultúrák találkozásából született, amelyeket sokszínű és ritka elegancia egyesít. A Vespa Primavera időtlen formáját a batik, a hagyományos indonéz szövet témáival és mintázataival kombinálták, amelyet exkluzív, értékes gyártási folyamatok révén nyernek, és amelyeket az UNESCO az emberiség szellemi kulturális örökségeként ismer el.

A Batik művészetének és technikájának legkorábbi bizonyítékai a 12. századból származnak. Ez a nyomott vagy kézzel díszített anyaghoz mindig méhviaszt használtak.

Vespa Primavera Batik


Eredetileg Jáva szigetéről származik, és kezdetben az arisztokrata osztályok ruházatának díszítésére használták, mielőtt elterjedt volna az indonéz szigetvilágon. Ma a batik továbbra is az indonéz kultúra központi eleme, és mindennap viselik, nem csak hivatalos eseményeken. Az évszázadok során a Batik szimbolikus filozófiát, valamint valódi kifejezési eszközt testesített meg a hagyományos formatervezési minták jóvoltából, amelyek az általuk képviselt alaktól vagy elemektől függően eltérő jelentéssel bírnak.

Vespa Primavera Batik

Mint ilyenek, a Batik fajták a királyi és nemesek számára fenntartott Parang Rusaktól a Sawatig, a hatalom szimbólumáig, a kozmikus energia szimbólumait idéző ​​Semenig és a termékenység jelképévé vált Udan Lirisig terjednek. A batik a 19. században jutott el Európába, híd lett a keleti és a nyugati kultúra között, egzotikusan elegáns mintái olyan stílusokra hatottak, mint a szecesszió, és napjainkban az haute couture világa. A Vespa Primavera Batik felkarolja ennek a filozófiának az egyetemes értékeit, hogy egy különleges kiadásban ölt testet, amely óda az élethez és az örömhöz, az utazáshoz és a felfedezéshez. Alapszíne, a Batik Green a trópusi strandokra csapódó hullámokat idézi.

Vespa Primavera Batik

A szigorúbb vonalak rejtett templomokat idéznek fel, a Batik dekoráció pedig nem kevesebb, mint hét különböző misztikus motívumot egyesít, amelyek Jáva, Szumátra és Bali szigetéről származnak. A Vespát díszítő hét különböző Batik minta témakörei között szerepel a jólét és az élet eredete, az erő és a hosszú élet, az eredet tisztelete, a báj és a karizma, a vezetés és a bölcsesség. Ezek az értékek természetesen a Vespa történelméhez is, mély és hiteles multikulturalizmusához kötődnek. A Vespa Primaverát díszítő Batik dekorációkat Water Transfer Technology segítségével hozták létre, kezdve a „cravattino”-val, az első és jellegzetes frízzel, a lábvédőn lévő kesztyűtartó nyílásának díszítésével és a lábléc mentén.

Vespa Primavera Batik

A világosbarna színű nyereg zöld tónusú varrással természetes hangulatot kölcsönöz, a napsütötte strandok színeit idézve. A hozzáillő felső doboz, amely Batik matricákkal (külön megvásárolható) testre szabható, kibővíti a Vespa Primavera Batik funkcionalitását, növeli a rakteret, és teljessé teszi a Vespa hosszú történetének egyik legörömtelibb változatát.

Szöveg: Buny

Kép: Piaggio

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes