Jawa találkozó Csemő 2005

Levelet hozott a Posta

Furfarag barátom levelet kapott, hogy Csemőn idén is megrendezik a Jawa találkozót, és szeretettel várnak minden pártoló tagot.
Kis csoportba gyűltünk és elindultunk a 4-es úton Cegléd felé, hogy megnézzük az idén a Jawasok mivel kényeztetnek minket.

Az érkező motorosokat két táborba osztották.
Mi, akik nem Jawaval érkeztünk egy lezárt utca szakasz jobb oldalán parkoltunk, a márkahűek az utca jobb oldalán.

A salak motortól a Velorexig minden megtalálható volt. Talán Doki négyhengerese vonzott sokakat a templom előtti térre, talán a szépen restaurált oldalkocsis, de azt meg kell állapítani, hogy a tavalyi Lakiteleken rendezett Jawa találkozóhoz képest sokan voltak.
A Jawas résztvevők száma még sem érte el az egyéb motorral érkezőkét. A színpadon a tombola főnyereménye egy Jawa Mustang volt kiállítva.
A patkódobálásnál régi ismerősre leltünk, Laci bá, nagy lendülettel dobálta a rozsdás vasakat, majd egy üres felnit egy bottal terelgetett a nyolcas alakú pályán, mindezt azután, hogy egy asztalon régi motor alkatrészeket kellett felismerni.

A programban szerepelt a Kínában gyártott kerékpárra szerelt Dongó motor bemutatója, illetve próbája. A forgalmazó közel félszázezer magyar pénzért kínálja a motorozás ilyen formáját.
A bemutatóval szemben a regisztrált látogatóknak Gulyás leves volt a menü. Az étkező sátor mellett kerékpárokat csodálhattunk meg, és vásárolhattuk a tombolát is, a kora délután kezdődő sorsolásra. Végül mi nem vettünk részt a felvonuláson, illetve csak később követtük a társaságot Ceglédre, mert a közeli étterem teraszán ebéd után egy kicsit elbeszélgettük az időt.
Amit igazán hiányoltam a Jawa magyarországi képviselője, mert egyetlen új Jawa motorkerékpárt nem láthattunk. Sajnos nem tudtam meg, hogy ez minek a következménye. Remélem nem arról van szó, hogy a forgalmazó, illetve a szervezők nem tudnak egymás létezéséről, mert azt hibának tartanám mindkét fél részéről.

Forgalmazóként jelen vannak a kiállításokon, akkor egy Jawa találkozón szerintem kötelező megjelenni, hogy a márka iránt hű motorosokat megtalálják, és vásárlóvá tegyék a jövőben is.
Szervezőként biztosítani lehetne a jövő évi találkozó nagyobb létszámát, hiszen a helyi televízió tudósítása, illetve az ország más részeiből érkezett motorosok ingyen viszik a híreket az új motorok létezéséről. Ezzel szemben a Yamaha ceglédi kereskedője hirdette magát a rendezvényen, ami nem baj, csak furcsa.
Mennyivel jobb lett volna a Dongó helyett egy Jawa 125 Dandy, Jawa 350 Style vagy Jawa 650 Classic modellt próbálni, és azt sulykolni a találkozó résztvevőinek, hogy a Jawa még mindig él, és próbál helyt állni a konkurenciával szemben.

A szívem örül, hogy a márka hívek összegyűlnek minden évben és beszélgetnek, gurulnak egyet, de fáj is, hogy 70 km távolságot nem győznek le, azért, hogy színesebb legyen a rendezvény.
Amennyiben bármelyik fél úgy érzi, hogy a fentiekkel kapcsolatban hozzáfűzni valója van, szívesen veszem, mert a részleteket nem ismerem. Kiigazítást szívesen tennék, ha tévednék. Kiengesztelésként felajánlom a segítségemet, hogy jövőre mindkét fél elégedett legyen a találkozó után.
Budapest, 2005. augusztus 09.
Szöveg: Buny
Kép: internet

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes