VIII. Szocimotoros találkozó Kustánszegen

Lassan hagyomány szocimotoros körökben, hogy évente több találkozót tartanak, és erre az oldal látogatóit szívesen várják. Kis csapatunk is gyakran teszi tiszteletét ezeken a rendezvényeken, de most Győző vállalta két társával közösen a rendezést, és ismét egy jó hétvégét tölthettünk az ismerős társaságban.
Azért az ismerős társaság egy kicsit túlzás, mert ismét sokan voltak, akik először látogattak ilyen rendezvényre. A szoci motorok száma még uralkodó volt, de már egyre több a nagyobb motor. A találkozókon a túra, az esti beszélgetések és a szombat esti paprikás krumpli tölti ki a program nagy részét.

Pénteken délelőtt 10 órakor találkoztunk Higennel az M 0-s diósdi leágazásánál. Vártuk Furfaragot, de családi elfoglaltság miatt csak később tudott indulni, ezért mi nekivágtunk. A 70-es úton Székesfehérvárig, majd a 8-as úton Vasvárig, onnan a 74-esen Zalaegerszegig haladtunk. Zalaegerszeg mellett Pórszombat felé a dombok között található kis település Kustánszeg, ahol délután fél háromkor Győző fogadott minket. A kemping nagyon szép helyen, a falu szélén, egy völgyben fekszik, és két motorral, két éjszakára, két személynek sátorban 4300.- Ft körüli összeget fizettünk.

Lassan esteledett, egyre népesebb lett a tábor, a tábortűz körül ismerkedett a társaság, majd megismerhettük a muszlim.hu oldal születését webmesterünk előadásában.
Éjszaka kellemetlen volt, ahogy Andris motorját bömböltette Czövi, talán ha egyszer ő ébredne erre a hangra jobban meggondolná, hogy mit csinál.
Szombaton hajnalban esett az eső, reggelre ugyan elállt, de úgy tűnt az időjárás nem akarja a napi program teljesítését. A köd lassan felszállt, a társaság összerázódott és a felkészületlenek miatt az Intersparban kezdtük a napot.

Néhány utcával arrébb a Skanzenben képet kaphattunk a helyiek XIX. Századi életéről. A terület másik oldalában az Olajipari Múzeum kapott helyet, fúrótornyokkal, fúrókkal, és kitörésgátlókkal, melyek egy-egy kitörés során sérültek vagy olvadtak meg.
A másfél órás séta után motorra szálltunk és egy fazekas műhelyben tettünk látogatást, ahol a társaság hölgy tagjai kiélhették művészi hajlamaikat.
Innen Pityeszerre vonultunk, ahol egy kicsit megpihentünk, akinek kedve volt itt is megnézhette a múzeumot. A társaság azonban a büfét vette célba és langolót vagy dödölét evett. Összeszedtük magunkat megpihentünk a völgyhídnál, majd az Őrség jelképé vált 1755-ben készült haranglábhoz sétáltunk fel a domb oldalra.

Este mégegyszer meglátogattuk az Interspar áruházat, hogy este ne maradjunk vacsora nélkül.
Mire a táborba értünk már égett a tűz, de a krumpli pucolásból nem sokan vették ki a részüket. Sokak szerint kicsit csípős lett a paprikás krumpli, de akinek így nem izlett, annak azt ajánlom, hogy legközelebb vegye le a terhet Munyiról, és főzzön helyette!
A fiatalság a közeli zenés-táncos szórakozóhely megtekintését tűzte ki célul, az ilyen mulatságra nem túl fogékonyabbak ismét a fedett terasz alatt söröztek és beszélgettek.

Vasárnap reggel mindenki pakolt és málházta a motorját. Még belefért olyan téma megbeszélése, amire a rövid hétvége alatt nem volt mód, majd útnak indult a társaság.
Mi Munyival kettesben róttuk a kilométereket hazáig a szokott 100-110 km/órás sebességgel. Voltak, akik az autópályát választották, hogy gyorsabban hazaérjenek. Tárnok és Érd között esett az eső egy kicsit, de arra nem volt elég, hogy a ruháink megázzanak.
Itthon számot vetettünk, és a hétvégén 725 km-t tettünk meg, az összes költségünk 23.000.- Ft körül alakult, amiben az üzemanyag, étel és szállás is benne van.
Az utolsó néhány szoci találkozó tapasztalatait felhasználva Lacival azt beszéltük meg, hogy az I. Sunburst találkozóra kialakítunk egy kis házirendet, hogy a találkozó résztvevői már előre tudják mire számíthatnak, ha találkozónkat meglátogatják.
Budapest, 2005. szeptember 13.

Szöveg: Buny
Kép: Furfarag

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes