X. Szocimotoros találkozó

A Balaton felvidék adott otthont a Szocimotoros.hu oldal által szervezett találkozónak. A szervezők Tapolca és Sümeg között a Hubertus Szabadidő parkban találtak szállást július 21-23-ra eső hétvégén. A csapatunk délután érkezett a kempingnek nem nevezhető helyre, sátrainkat egy domb oldalába tudtuk felállítani, majd úgy döntöttünk, hogy megnézzük a Balaton vízhőmérsékletét. Felüdülés volt az egész napos tikkasztó hőség után. Estére régi ismerősöket üdvözölhettünk újra és a szervezők jóvoltából bográcsos meleg étellel csillapíthatta éhségét a társaság. Először tette tiszteletét a Keeway Klub, akik mindannyian új „szoci” motoron ülnek.
A másnapi ébredést követően kiderült, hogy az épület, ahol többen szobát foglaltak eldugult csatorna lefolyóval hálálta meg ott létünket, ezért oda sem szükségleteink elvégzése céljából, sem mosakodási céllal nem tudunk bemenni. Maradt a főépületben található helyiségek „sokasága”. Elindultunk a környék nevezetességeit megnézni, az első állomás Tapolca volt, ahol a Malom-tó körül kialakított sétányon néztek körül, akik még nem jártak itt. A következő állomás a Szentbékkálai Kőtenger volt, ahová egy igen rossz minőségű földúton lehet eljutni. Engem az enduroval ez nem is zavart!J
Én a sziklamászást kihagytam, helyette egy fa árnyékában beszélgettünk az „élet nagy dolgairól”. A föld utat elhagyva Nagyvázsony felé vettük az irányt, ahol a vár megtekintése volt látogatásunk célja. A várbeli séta után a nagy melegben nem sok kedvünk volt tovább motorozni, a hűs vízbe vágytunk inkább!
Ettől függetlenül a Tihanyi apátság felé haladtunk tovább. A kora délutáni időpont miatt már nagyon melegünk volt, és a parkolóban arról beszélgettünk, hogy ezt kihagynánk, és inkább egy strand keresnénk fel. Ez többek véleményével egyezett, ezért elindultunk strandot keresni. Sajnos így ketté szakadt a csapat, és én nem tartottam a „Jawa” különítménnyel, hanem visszatértünk Lacival a szállásra, majd onnan az előző nap felfedezett strandra gurultunk.
Este tábortűz nem volt, mert a szállásra délután a HIT Gyülekezet ifjúsági tábora vette be magát, elfoglalva minden területet. Az esti bográcsozásra azért sor került, majd a lezárt ház teraszán váltottuk egymást a vacsoránál kis társaságunkkal. Az este folyamán szerettünk volna nyugodtan beszélgetni, de elnyomott minket a „Halleluja”. Tomiék úgy döntöttek, hogy nem maradnak, mert a szobát, amit a másik helyett felajánlottak, nem volt zárható, és „minőségre” sem felelt meg. Felpakoltak és haza mentek. Sajnálom, mert ritkán találkozik az ember a zalai barátaival, az előző esti beszélgetést jó lett volna folytatni. Azért sikerült Furfaragot „leszabályozásig” elvinni még az este folyamán!
Átbeszéltük Győző Kawájának kálváriáját, és arról is beszélgettünk, hogy a saját rendezvényünket majd hogyan fogjuk megszervezni.
Reggel a mellékhelyiséget sem tudtuk használni, mert a főépületet bezárták, és Győző „lármázásának” köszönhetően az utolsó előtti pillanatban kinyitották. A szállásadók azt is kikötötték, hogy másnap tíz óráig hagyjuk el a területet, mert utána bezárják a kaput. Azt hiszem vendéglátásból elégtelent kaptak legtöbbünknél.
Tartva azért magunkat a megadott határidőhöz összepakoltunk és elindultunk haza. Feledni akartuk a kellemetlenségeket, ezért egy kis kerülővel a Balaton déli partjára kanyarodtunk és dél tájban megmártóztunk a vízben. A lehűlés jót tett, mert kibírtuk a parton lévő gyorsétkezdéig, ahol a vízhez kapcsolódva halat ettünk. Aztán kitaláltuk, hogy menet közben még a Velencei Tóban is fürödjünk egyet, így nyújtva meg a napot. Székesfehérvár előtt megálltunk pihenni, és 003-as ügynök átült mögém, kieresztve ezzel „gondjaira” bízott édesapját. Janinak több sem kellett és a következő körforgalomnál eltűnt és csak a tó parton „ért” utol minket. Norbi, aki ekkor a társaságot vezette kicsit aggódott, hogy elhagyta Janit!
Jól esett az esti fürdőzés, bár Timi előző nap rutintalanul odanyomta lábát a Jawa kipufogóhoz, így kötéssel a lábán, csak kintről szemlélte fürdőzésünket.
Sötétedett már, mikor Érd határában elváltunk egymástól, de utólag megállapítottuk többen, hogy ez a Vasárnap kárpótolt az előző két nap kellemetlenségeiért.
Ismét motoroztunk több száz kilométert, jó társaságban lazítottunk a nagy nyári kánikula közepén.

Szöveg: Buny

Kép: Sunburst Galéria

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes