6. VESPA WORLD DAYS

Rendkívüli sikeres volt a Vespa World Days 2012. Több mint háromezer lelkes képviselő gyűlt össze 780 klubból, a világ minden tájáról Londonban, a Vespa robogók éves nemzetközi találkozóján. Csoportok érkeztek a rendezvényre a távoli Kanadából és Argentínából hogy tovább bővítsék a nemzetek számát.

Négy nappal a Vespa találkozó kezdete után elmondhatjuk, hogy a kibővített klub ülésen az olasz robogó rajongók újra kiettek magukért. Több generáció lelkes hívei gyűltek össze minden országból, hogy megszállják a kiállítási központot Greenwich-ben.

A nagy ünnepi vacsorát 2000 fő részvételével tartották meg utolsó este, ahol a Vespa Trophy eredmény hirdetésére is sor került. A világszerte kétezer kereskedő közreműködésével zajló megmérettetésen, a felállított ellenőrzési ponton kapható igazolásokból 1752 darabot gyűjtöttek be a világ 25 országából a nyertesek. A turisztikai versenyt végül egy olasz klub nyerte Sirmione-ból, akik 1610 km-t utaztak Vespáikkal, hogy ott legyenek Londonban. A leghangosabb éljenzés mégis a Kanadából és Argentínából érkezett csoportokat követte. A világ találkozó arra is alkalmat adott, hogy megünnepeljék a 60. születésnapját az Egyesült Királyság első Vespa Clubjának. Az 1946-ban Olaszországból elindult „jelenség”, amely napjainkig folyamatosan növekedésben van, már 40 nemzeti Vespa Klubot számlál, amelyek regisztrálták magukat a Vespa World Club-ba, és a több mint 780 helyi Vespa Klubbal összesen, több mint negyvenezer tagot számlál a Vespások hivatalos tábora. Emellett lehetetlen lenne megszámolni azokat az összejöveteleket, amelyeket spontán szerveznek a rajongók, a világ leghíresebb kétkerekűjének égisze alatt. Csak Olaszországban több mint 100 rendezvényt tartottak a rajongók az elmúlt évben. Vasárnap már a búcsúzással telt el. Vespa lovasok minden korosztálya nyeregbe szállt, és haza indult. Útra kelt a sok különböző motor, amelyeket nemsokára leállítanak otthon, és mindenki magában megígéri, hogy találkoznak újra a következő, 2013-as World Rally-n, amelyet Belgiumban rendeznek majd Hasselt városában. A Vespa World Days 2012-es találkozójáról az interneten is tájékozódhatnak az érdeklődők.. A vespások londoni képeiket és hozzászólásaikat útjukról a brit fővárosba, és a rally helyszíneiről azonnal a www.vespaworlddays.com honlap segítségével jutatták el a távol maradó érdeklődőkhöz.

Szöveg: Buny

Kép: Vespa

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes