Sikeres teszttel folytatta SBK-s szereplését Gyutai Adrián

Gyutai Adrián csütörtökön folytatta felkészülését az új kategóriában, a Superbike-ban egy BSB-ben szereplő csapat a MAR Kawasaki segítségével. Ezúttal a Hungaroringen tesztelte a Kawasaki ZX 10-et, amelyre a csapat és Adrián partnere, a K-Tech új futóművet, és elektronikai alkatrészeket biztosított.

Újabb lépést tett álmai megvalósítása felé Gyutai Adrián (220 Volt H-Moto Team), aki a brit Superbike-bajnokságban érdekelt MAR Kawasaki csapat és technikai partnere, a K-Tech által felkészített Superbike motorral (Kawasaki ZX 10) tesztelt a Hungaroringen.

A 26 éves paksi motoros, aki eddigi pályafutása során csupán néhány kört tett meg 1000 köbcentis motorral, a Pannoniaringen már versenykörülmények között is kipróbálta magát a királykategóriában – rögtön a pontszerző 12. helyen zárt a 32 fős nemzetközi mezőnyben -, és a mostani gyakorlással folytatódott a közös munka. Amennyiben Adrián megfelel a brit csapat által előírt teszteken és versenyeken, úgy az idei év végén rajthoz álhatna a BSB utolsó versenyén, Brands Hatch-ben, illetve jövőre teljes szezont teljesítsen a brit bajnokságban.

„Nagyon hasznos volt a csütörtöki nap, annak ellenére, hogy a fellépő technikai gondok miatt nem tudtam annyi kört megtenni, amennyit akartam. Kipróbáltam néhány új alkatrészt és néhány eltérő futómű-beállítást, ami bevált. A következő verseny előtt még szükségünk lesz egy tesztre, hiszen nekem is rengeteg tanulnivalóm van. Végre már kezdem komfortosan érezni magam a motoron, és elkezdtem a vezetéstechnikámat a Kawasakihoz igazítani. Pontosan látjuk, hogy mik a feladataink a jövőben, most azokra koncentrálunk, hiszen lépésről lépésre kell megfelelnem a csapat (MAR Kawasaki) és a K-Tech elvárásainak.

Eddig minden rendben van, elégedettek a teljesítményemmel, és már most nagyon várom a következő alkalmat, hogy ismét motorra ülhessek. Nagyon köszönöm minden szponzoromnak – Paks városa, az MVM Paksi Erőmű, a Mohai Ágnes Ásványvíz, a Losonczi Kft, a Motostar, az Euromotor, az Opel Gyulai és az NCT – segítséget, valamint a MAR Kawasaki csapatnak a KTech-nek a belém vetett hitet és az általuk biztosított lehetőséget” – jelentette ki Gyutai Adrián, aki legközelebb augusztus végén teszteli a Kawasakit.

Szöveg és kép: Pole Positions Communications

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes