Sikeres szezonzárón van túl a 220 Volt H-Moto Team!

Igencsak eredményes hétvégével zárták a 2017-es szezont a 220 Volt H-Moto Team motorosai. A versenyzők ezúttal három helyszínen – Hockenheimben, Assenben és Kakucson – gurultak pályára, egyedül a majdnem egy esztendő után visszatérni szándékozó Kis Viktória kivételével valamennyien kitűnően helyt álltak a versenypályán.

A Suzuki GSX-R Cup keretein belül Kovács Bálint a mezőny legfiatalabb tagjaként mindkét futamot a legjobb öt között zárta, míg az IDM Supersport kategóriájában Györfi Alen első szezonjában a középmezőny élén végzett összetettben.

Az ADAC Junior Cup asseni versenyhétvégéjén Somosi Alexander és Kakuszi Ádám is pontszerzőként zárt, míg a MAMS Kispályás Utánpótlás Bajnokságában több futamgyőzelem mellett számos dobogós helyet szereztek a csapat tehetségei.

A 220 Volt H-Moto Team korábbi Európa-bajnoka, Györfi Alen ezúttal a Hockenheimringen gurult pályára az IDM Supersport kategóriájában, hogy a szezon utolsó megmérettetésén emlékezetes szerepléssel zárja első teljes idényét a német bajnokságban. Alen az időmérőn folyamatosan gyorsulva végül a 8. pozíciót szerezte meg, és noha mindkét versenyen egészen kitűnően rajtolt – a 4. és az 5. helyig jött fel –, ám mindkét esetben végül nyolcadikként intették le. Ezzel összetettben végül a hetedik pozícióban zárt a szezonban megszerzett 95 pontjával.

Nagyon izgalmas hétvégénk volt, hiszen ismét egy számomra ismeretlen pályán versenyezhettem. Sajnos a technika ördöge ismét csatlakozott kicsiny csapatunkhoz, ugyanis az első időmérőn éppen akkor lett váltóhibás a Yamaha, amikor az új abroncsokat tettük volna fel. Mivel a második kvalifikációs tréning esős körülmények között zajlott, így maradt a nyolcadik rajtkocka. A futamokon sem volt szerencsém, igaz, legalább technikai gondom nem volt. A szombati versenyen a jó rajtot követően már a negyedik helyen száguldottam, amikor a megeredő eső miatt leintették a viadalt, majd az újraindítást követően visszaestem, végül nyolcadikként zártam. Vasárnap aztán a történelem megismételte önmagát: jó rajt, majd egy kicsúszás miatt visszaesés, végül egy újabb nyolcadik hely. Ezzel véget ért az első teljes szezonom az IDM-ben, amit kifejezetten élveztem, hiszen rengeteget tanulhattam ebben a rendkívül erős bajnokságban. Az, hogy összetettben a középmezőny elején végeztem, ráadásul dobogóra is felállhattam, elégedettséggel tölthetne el.

De versenyzőként mindig is a jobbra törekszem, és az idei tanulóévet követően bízom abban, hogy jövőre előrébb léphetek. A Dunlop szakemberei is meg voltak elégedve a teljesítménnyel, és már most eldőlt, közösen folytatjuk a megkezdett munkát– jelentette ki Györfi Alen.

Csapattársa, Kovács Bálint is folytathatta a szereplését az IDM Suzuki Cup sorozatában. A fiatal motoros már ismerte a pályát, hiszen tavaly versenyzett itt az ADAC Junior Cup sorozatban, ennek ellenére mindenkit meglepett időmérős remeklésével, ahol a mezőny messze legfiatalabb tagjaként a negyedik helyre kvalifikálta magát. Bálint aztán a futamokon is remekelt, és a szombati 4., valamint a vasárnapi 5. helyével egyértelműen bizonyította, a sorozat legjobbjaival is képes lesz felvenni a versenyt 2018-ban.

Úgy gondolom, ez a hétvége méltó befejezése volt az idei évnek. Edzésről edzésre tudtam gyorsulni, újabb tapasztalatokat gyűjtöttem az ezres motorral, ami nagyon jól jöhet jövőre. Noha volt egy kis a lemaradásom az elsőkhöz képest, ennek ellenére fél másodpercen belüli konstans köröket mentem tizenhat körön keresztül, aminek nagyon örülök.

Jövő hétfőn a Pannoniaringen lesz a magyar bajnokság és kupa utolsó fordulója, ahol tesztelési szándékból elindulok, hiszen több beállítást is ki szeretnénk még próbálni a Suzukin” –mondta Kovács Bálint.

Sajnos, a Suzuki GSX-R Cup futamain egyedüli magyarként vehetett részt Bálint, ugyanis az egy év szünet után végre visszatérésre készülő Kis Viktória végül nem állhatott rajthoz. Az ok elég prózai és legalább annyira dühítő: a német csapat – akinek a szerepléshez szükséges pénzt már hetekkel korábban átutalták – nem biztosítottak Wicca számra se motort, se alkatrészeket, se abroncsokat.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetségei, az ADAC Junior Cup-ban induló Somosi Alexander és Kakuszi Ádám ezúttal a Brit Superbike Bajnokság sztárjai mellett gurulhattak pályára Assenben. Alexander szinte tökéletes versenyt teljesített, hiszen szombaton idei legjobb helyezését érte el – ötödik lett –, míg vasárnap nyolcadikként zárt, és összetettben úgy végzett 51 pontjával a 11. helyen, hogy a többiekkel ellentétben két versenyhétvégét kénytelen volt kihagyni.

Nagyon sajnálom, hogy véget ért az idei évad, mert az asseni futamok nagyon jól sikerültek, és annak ellenére értem el a legjobb helyezésemet, hogy előtte majd két hónapig nem volt lehetőségem motorozni.

Nagyon különbözött a két futam, hiszen szombaton szakadó esőben, míg vasárnap száraz körülmények között versenyezhettünk. Komoly sorozatban állhattam rajthoz, és úgy gondolom, mindenben fejlődni tudtam önmagamhoz képest, és abban bízom, hogy jövőre folytatni tudom ezt, képes leszek tovább gyorsulni – fogalmazott Somosi Alexander.

Kakuszi Ádám is bizakodva várta a szezonzárót, alaposan felkészült a hétvégére, és ennek meg is lett az eredménye. Mindkét futamon pontszerzőként zárt – szombaton a 12., míg vasárnap a 13. pozícióban intették le –, ami azt jelentette, hogy élete első nagypályás szezonját összetettben a 14. helyen zárta megszerzett 31 pontjával.

A hétvégén valamennyi felmenetelkor sikerült javítanom az időmön. Szombaton az esőben nem kockáztattam, de így is többször kerültem veszélyes helyzetbe. Vasárnap ismét tudtam gyorsulni, így végül mindkétszer pontszerzőként zártam. Az egész szezon nagyon tetszett, várom már a jövő évet” – állította Kakuszi Ádám.

A legkisebbek ezúttal Kakucson gurultak pályára, és ezzel ők is befejezték idei szereplésüket. A PW50-sek mezőnyében Kecskés Tomi megőrizte idei veretlenségét – megint megnyerte mindkét futamot, míg a Szilágyi-testvérek közül Milán mindkétszer negyedik, Krisztián mindkét futamon ötödik, míg Szilárd Zalán mindkétszer hatodik lett. A Mini GP Open kategóriában Varga Tibi mindkét versenyt követően dobogóra állhatott, hiszen előbb a harmadik, majd a második helyen végzett, míg a Motard IMR 90 Junior kategóriában mindkét futamot megnyerte, így összetettben első lett. Utóbbi kategóriában állt rajthoz Kecskés Tomi és a tavaly a PW50 Speciálban bajnoki címet szerző Vincze Hanna is: előbbi mindkétszer második, utóbbi pedig mindkétszer harmadik lett. A szezonzáróra felépült Kovács Zoli is, akit a Mini GP Stock kategóriában kétszer is másodikként intett le a kockás zászló.

Szöveg és kép: 220 Volt H-Moto Team

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes