Honda Gold Wing 1800 – 2018

Egy valójában új motor és váz kialakításával örvendeztette meg a Gold Wing rajongókat a Honda. Mindjárt két változatban dobták piacra, a GL1800 Gold Wing és a „Tour Edition” az utas ülés mögött elhelyezett felső dobozról könnyen felismerhető. Az utóbbit DCT váltóval és légzsákkal is lehet rendelni. A modelltől és a felszereltségtől függően az előző modellhez képest akár 48 kg tömeg különbözetet is mérhetünk.


Már az új koncepció megszületésekor a motort és a futóművet együtt fejlesztették ki annak érdekében, hogy a járművezető egy kompakt és könnyen motorozható járművet vezethessen.

Az alumínium hídváz egy dupla keresztsínes első felfüggesztést kapott, hogy a motor közelebb kerüljön az első kerékhez. Így az első kerék inkább függőleges irányban mozog fel és le. Ez a kialakítás lehetővé teszi a merev és stabil első kerékvezetést, amely a legjobb felfüggesztési jellemzőkkel rendelkezik, csökkentett súrlódás mellett.

 

 

A felfüggesztés és a csillapítás beállítása elektromosan állítható egy gombnyomással az új Gold Wing-en.
A felülvizsgálat ellenére, az új hathengeres motor nem vesztette el a teljesítményét 93 kW (126 lóerő) 5500-as fordulatszámon, maximális forgatónyomatéka 170 Nm percenkénti 4500-as főtengely fordulatnál, és maradt a megszokott kulturált járása is.

 

Az új elektronikus fojtószelep mellett, az elektronika négy vezetési mód választását teszi lehetővé: TOUR, SPORT, ECON és RAIN. A szabályozás kiterjed a kipörgésgátlásra és a kombinált fékrendszerre (CBS) is, amelyet a kiválasztott üzemmódnak megfelelően szabályoz. A felfüggesztés – csillapítás és a Hill Start Assist (hegymeneti elindulást segítő rendszer) növeli a kényelmet. A start-stop rendszer optimális üzemanyag fogyasztást
tesz lehetővé. A hagyományos sebességváltó 6 fokozattal rendelkezik, a DCT kettős tengelykapcsolóval szerelt sebességváltója 7 sebességfokozattal.

 

Az elektronikusan vezérelt DCT-váltó funkcióját és jellemzőit a kiválasztott vezetési mód határozza meg. A DCT-vel ellátott gépeken is van hátramenet, amely segítséget nyújt a jármű mozgatásához.
A Gold Wing 2018-as kiadása a szabadságérzetet teljesen új szintre emeli. A figyelemre méltóan továbbfejlesztett teljesítmény rendkívül nyugodt vezetési élményt nyújt. Az elegáns és aerodinamikailag hatékony idom eltereli a szelet a vezetőről és utasáról.

 


Elektromosan állítható szélvédő és kényelmes ülések kínálnak kényelmes utazást. Az olyan funkciók, mint például az intelligens kulcsrendszer, az Apple CarPlay és a Bluetooth kapcsolat az extra felszerelés egy részét képezi csak.
Nagy figyelmet szenteltek a fejlesztés során a fényezésnek és a minőségi befejezésnek. Az idomok festett részei tiszta, világos lakkozású tónusokkal rendelkeznek, és az üléshuzatokhoz kiváló minőségű anyagokat használtak fel.

 

 

A váz világos felületekkel képez kontrasztot a motor színéhez képest. Elérhető színek: GL1800 : matt ezüst, GL1800 „Tour”: vörös és gyöngy fehér, GL1800 Gold Wing „Tour” DCT-vel és légzsákkal: vörös /
fekete és fekete metál összeállításban.

Szöveg: Buny

Kép: Hon

2018 GL1800 Goldwing

da

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes