ÚJ HARLEY-DAVIDSON SPORT GLIDE

Az új Harley-Davidson, az agresszív megjelenésű, gyári custom motor, melyet országúti cirkálásra terveztek. A levehető fejidommal és oldaldobozokkal felszerelt, sokoldalú Sport Glide délcegen suhan a város utcáin, de a hosszabb hétvégi kirándulásokra is ideális választás. A Sport Glide, amely a vadonatúj Harley-Davidson Softail platformra épülő kilencedik modell és egyben a vállalat által 2027-ig bemutatandó 100 nagy hatású motorkerékpár közül a legutóbbi, a technológia és stílus egyedi kombinációját nyújtja.

A Harley-Davidson túramotor családját jellemző klasszikus stílusjegyek megőrzése mellett a Sport Glide vonalvezetése kompakt és modern hatást kelt.

A könnyű, de erős, új Softail vázra épülő Sport Glide dinamikus és könnyen irányítható, miközben a vázba szilárd csavarkötéssel beépített Milwaukee-Eight 107 V-twin motor óriási forgatónyomatéka előzésekkor rendkívüli gyorsulást biztosít.

Dave Latz a Harley-Davidson vezető tervezője: „A Sport Glide az új Softail platform lenyűgöző, dinamikus képességeit ötvözi olyan funkciókkal, amelyek a motort ingázásra és túrázásra egyaránt alkalmassá teszik. A gyári custom dizájn és kialakítás a ma elvárt teljesítmény biztosítása mellett modern megjelenést kölcsönöz a motornak.”

Brad Richards, a Harley-Davidson formatervezésért és dizájnért felelős alelnöke: „A Sport Glide a Harley-Davidson dizájnjának népszerű jegyeit hordozza magán, modern kialakításban. A fejidomon például jól látható a Harley Davidson túramotorok ikonikus denevérszárny-légterelőjének hatása, de a kompaktabb, sportos vonalvezetés érdekében kicsit vissza lett vágva. A Mantis kerekek a Harley-Davidson gyárából kikerült első meghatározott forgásirányú kerekek. A küllők a kerékagytól az abroncsig elnyúlnak, olyan hatást keltve, mintha akkor is mozgásban lennének, amikor a Sport Glide parkol. A folyamatos haladás érzetét a fejidom és az oldaldobozok, sőt még a ferdére vágott kipufogóvég vonalvezetése is tovább erősíti.”

A Sport Glide fejidom kialakítása a menetszelet eltéríti a motoros mellkasától, miközben a fejét turbulencia-mentes légáramban tartja. A fejidom gyorsan kioldható rögzítőkkel csatlakozik a villacsövekhez, amely ezáltal gyorsan és egyszerűen le- és felszerelhető. A még nagyobb szélvédelmet igénylő motorosok a szabványos 1,5 hüvelykes szélvédőt akár 5,5 hüvelykes, füst szürke szélvédőre is cserélhetik, amely a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozék kínálatában kapható. Az új merev (és zárható) oldaldobozok elegáns kagylóhéj-dizájnt kaptak. A dobozokba a ki- és bepakolás egyszerű, a motoron ülve egy kézzel is nyithatók; egy csillapító eszköz segíti a fedelek nyitását. A nyeregtáskák ugyanúgy, egy belső gyors-kioldó mechanizmus segítségével másodpercek alatt leszerelhetők, úgy, hogy a rögzítési pontok sem fognak feltűnően látszani.

Az oldaldobozok teljes űrtartalma 25,5 liter. További csomagtér alakítható ki a háttámla-táska, a csomagtartó vagy a Tour-Pak poggyásztartó felszerelésével, amelyek mindegyike kifejezetten az új Softail platformra tervezett legújabb levehető HoldFast gyors rögzítő rendszerrel rendelkezik. A Sport Glide oldaldobozaihoz és fejidomhoz hasonlóan a HoldFast tartozékok is másodpercek alatt fel- és leszerelhetők, hogy a motorkerékpárt visszanyerje eredeti cirkáló formáját. A széles, kényelmes ülés és az előre helyezett lábtartók / kezelőszervek biztosítják a motoros számára a kényelmes háromszög pozíció felvételét, legyen szó bármilyen méretű emberről; az ülés magassága mindössze 652,7 mm.

A Daymaker LED fényszórót LED-es jelzőfény veszi körül, kiegészítve a hátsó LED lámpát (és a hátsó LED-irányjelzőket). A motoron alapfelszerelésként USB-s töltő, kulcs nélküli gyújtás funkció és Harley-Davidson Smart Security rendszer található. Az új, 43 mm-es fordított villák biztosítják a motor első futóművének merevségét és a pontos irányítást. A stabilitás és a megbízható fékteljesítmény érdekében egyoldalú lengéscsillapító rendszerrel rendelkeznek, melynek a teljesítményét az alapszerelvényű ABS tovább növeli. A Sport Glide elöl 18 hüvelykes, hátul 16 hüvelykes új, öntött alumínium Mantis kerekeken gurul, Michelin Scorcher 31-es nagy teljesítményű abroncsokkal. A Sport Glide a legújabb Softail központi rugóstaggal szerelt (monoshock rendszerű) hátsó felfüggesztéssel van felszerelve, kívül elhelyezett hidraulikus rugó előfeszítővel, ami a jobb oldali fedél alatt található forgatógombbal állítható be.

Így az előfeszítés a poggyász vagy az utas súlyához könnyen beállítható az optimális felfüggesztési teljesítmény (rugózás és csillapítás) valamint kormányzási geometria megtartása érdekében. A teljesen fekete Milwaukee-Eight 107 erőátviteli rendszer új szintre emeli a Harley-Davidson Big Twin cirkálók teljesítményét és kifinomult vonalvezetését, beleértve az új Sport Glide modellt is. A kettős kiegyenlítőtengelyes rendszer szinte teljesen kiküszöböli a primer rezgést alapjárati fordulaton, de karakteres motorüzemet nyújt menet közben a vezető számára. A motor közvetlen csavarkötéssel van a vázban rögzítve, amely amellett, hogy erősíti a váz merevségét, közvetlen kapcsolatot teremt a motoros és az erőátvitel között.  A hengerfejek legforróbb pontjain kialakított precíziós olajhűtés tovább növeli a motoros és az utasok komfortérzetét. A 2IN1 kipufogórendszer az elnyúló hátsó leömlőcsővel és a fekete kipufogódobbal sportos megjelenést kölcsönöz a motorkerékpárnak, és nagyobb kanyarodáskori hasmagasságot biztosít. Az elektronikus gázmarkolat alapszerelvényként elektronikus sebességtartást tesz lehetővé.

Azok a motorosok, akik még erősebb Milwaukee-Eight teljesítményt szeretnének elérni a Sport Glide motorkerékpárral, a Harley-Davidson eredeti motorkerékpár-tartozékok és -kiegészítők kínálatában megtalálják a különféle szintű Screamin’ Eagle tuning csomagokat, a Stage I. szintű Street Cannon kipufogódob és hozzá hangolt légszűrő rendszertől egészen a Stage IV. szintű 114 köbhüvelykes tuning konfigurációkig.

Szöveg és kép: Harley.hu

 

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes