Meg kell ragadnom az esélyt, amit a csapatomtól kaptam

Pályafutása eddigi legnagyobb fordulópontjához érkezett el Kovács Bálint. A 220 Volt H-Moto Team fiatal motorosa egy teljes szezont versenyezhet végig a katari nemzetközi bajnokság Superstock 600-as kategóriájában, azaz most decembertől egészen a tavasz kezdetéig ideális körülmények között készülhet fel a 2018-as szezonjára. Bálint már tesztelt a dohai pályán, és a hétvégi dupla futamos versenyen már igazolhatja is a tehetségét.

Amikor 2015 márciusában a 220 Volt H-Moto Team női versenyzője, Kiss Viktória második katari szezonjában megszerezte a bajnoki címet a Superstock 600-as kategóriában, vélhetően nem sokan gondolták, hogy rövidesen ismét lesz magyar indulója a katari nemzetközi bajnokságnak, vagy, ahogy másként nevezik, a Losail Ázsia Bajnokságnak. A csapat azonban ismét lehetőséget kapott a szervezőktől, és a vezetőség döntése értelmében ezúttal Kovács Bálint kap lehetőséget Katarban. A fiatal motoros szintén a Superstock 600-as kategóriában áll majd rajthoz valamennyi versenyhétvégén, mégpedig egy Kawasaki nyergében.

„Amikor megtudtuk, újra indíthatunk egy motorversenyzőt a katari bajnokságban, komoly erőfeszítéseket tettünk azért, hogy Bálint az egész téli idényben ott tudjon felkészülni a következő szezonjára. Rengeteg munka van amögött, hogy már a hivatalos teszten is pályára gurulhatott, és az ott tapasztaltak alapján bizakodva várhatjuk az első versenyhétvégét. Nem rakunk terhet motorosunk vállára, csak azt kértük tőle, hogy saját idején folyamatosan javítson, ha lehet, akkor minden felmenetel alkalmával. Nagyon sok segítséget kapunk a katari magyaroktól, akiknek ezúton is szeretnék köszönetet mondani” – jelentette ki a csapat tulajdonosa, Kelemen Krisztián.

Kovács Bálint nem vesztegette sokat az idejét, és már egy hete Katarban tartózkodik, ahol részt vett a bajnokság hivatalos, kétnapos tesztjén. Amíg az első nap a körülményekkel, a motorral és a pályával való ismerkedéssel telt el – rögtön bizonyította a tehetségét, hiszen a Losail International Circuit-on először körözve azonnal a negyedik időt érte el –, addig a második nap már a beállításokra is koncentrálhatott, aminek hatására újabb másfél másodperccel tudta megjavítania addigi legjobbját.

„Hihetetlen, hogy milyen lehetőséget kaptam a csapatomtól, hiszen egész télen egy kemény nemzetközi mezőnyben motorozva készülhetek fel a 2018-as feladatokra. Meg kell ragadnom ezt az esélyt, amit a csapatom és a szponzoraim biztosítanak a számomra. Egy biztos, mindent megteszek azért, hogy minél jobban szerepeljek majd. A teszt nagyon hasznos volt a számomra, mert megismertem a pályát és a motort is. Amíg az első nap inkább más versenyzőkkel együtt motoroztam, addig másnap már csak magamra figyeltem. A két nap alatt sokat gyorsultam, már nem vagyok messze a mezőny elejétől. Nagyon várom a versenyhétvégét, és szeretnék minél előrébb végezni mindkét futamon” – fogalmazott Kovács Bálint.

Bálint eddigi teljesítményével a csapat sportigazgatója, a versenyzőt Katarba is elkísérő Rizmayer Gábor is elégedett volt.

„Nagy lehetőség Bálintnak, hogy részt vehet a katari bajnokságban. Noha jövőre ezres motorral versenyez majd, míg ebben a sorozatban hatszázassal, ám így egész télen versenykörülmények között tudunk Bálinttal készülni a 2018-as szezonra. Az első két nap jól sikerült, megismerte a motort, a pályát és az itteni különleges körülményeket, amit a sivatag, a szél, és a pálya nyomvonala jelent. Az első hétvégén még lehet technikai hátrányunk az Öhlins futómű hiánya miatt, de egyelőre úgysem az eredményre koncentrálunk, hanem arra, hogy teljesen fel tudjon készülni a következő szezon kihívásaira. Ennek ellenére a teszten elért eredménnyel már kivívta a korábbi WSBK versenyző, Saeed Al Sulaiti, valamint a Moto2-ben is bemutatkozó Mashel Al Naimi elismerését is” – mondta Rizmayer Gábor.

Szöveg és kép: 220 Volt H-Moto Team

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes