Zöldfülű motoros élmény…

Nagy lázban égve és izgalmakkal teli vártam az első motoros túrámat. Már a fel- és előkészületek is sok megoldandó feladatot adtak nekem, de segítő ismerőseim és barátaim segítségével sikerült minden ehhez szükséges öltözéket és felszerelést beszereznem, hogy kipróbálhassam ezt az életérzést.

A nagy nap előtt tettünk egy próbát, hogy tudjam, egyáltalán miről is van szó. Egy kisebb utat tettünk meg, teljes felszerelésben.

Baláca 2019


Ekkor szembesültem vele, milyen nehéz a merev motorosruhában mozogni és igazi megpróbáltatás volt a sisak viselése is. Már a motorra való felszállás is igazi kihívás volt számomra, nem beszélve az utána következő rövid kb. 20 perces útról, amit én akkor 1,5 órás utazásnak éreztem. Olyan érzés volt, fejemen a sisakkal, mintha egy +5 kg többletet cipelnék és ezt csak nyaktól felfelé, ha balra igyekeztem az utat követni, akkor balra rándult a fejem, ha jobbra tettem ki a fejem, akkor ebben az irányba rántott hátra.

Baláca 2019

Mindemellett a kapaszkodót olyan szorosan fogtam, hogy mind a két kezem elzsibbadt, mire megálltunk. A visszafelé vezető úton már a tájat is érzékeltem.
Mikor levettem a ruhát, annyira megizzattam a kapaszkodásban és a koncentrálásban, hogy tiszta víz volt mindenem. Nehéz volt szembesülni, hogy nem én irányítom a járművet és szó jó értelmében kiszolgáltatott vagyok, még nem láttam az utat, nem láttam csak érzékeltem sebességet.

Baláca 2019


Másnap a túrán ezt a feszült, görcsös izgalmat a kíváncsiságom váltotta fel. Sokkal könnyebben tudtam élvezni a motorozást és az ezzel járó élményeket. Jóval intenzívebben érzékeltem a gyönyörű tájat, illatokat, sebességet és emellett rendkívüli látványban és érzésben volt részem. Székesfehérvárról indult a csapat, első utunk Balácára vezetett. Itt egy különleges ókori villa gazdaság feltárt és rekonstruált maradványit és történetét ismerhettük meg. Az motorozást már egyre és egyre jobban tudtam élvezni, emellett már nem kapaszkodtam olyan mereven sem.

Baláca 2019


A következő megállónk a közeli Bándon található Udvarház étterem volt, ahol finom ételek mellett, mint egy kiállítás csodálhattuk a régi használati tárgyak gyűjteményét is. Következő úti célunk Hubertlaki-tó volt, ahova a megközelíthetőség nehézsége miatt nem jutottunk fel, pedig mindkét irányból megkíséreltük, hogy nagyobb gyalogos túra nélkül megcsodáljuk Bakony gyilkos tavát. Ezt a gyalogos kirándulást egy másik túrára halasztottuk. A visszafelé vezető úton is csak gyönyörködni lehetett a táj szépségében! Motorozásban mi adta a legnagyobb élményt? … az utazás, a száguldás, a látvány, a levegő és illatok érzékelése… és természetesen a társaság (motour.hu csapat).

Baláca 2019

Minden ”kiszolgáltatottság” ellenére egy percig sem éreztem félelmet, végig biztonságban éreztem magam. Köszönöm az új élményt a Motour.hu csapatának!

További képek a Galériában.

Szöveg: Zsanett

Kép: Zsanett és Ede

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes