BMW R 1250 RT-hez Hepco&Becker kiegészítők

Immár több mint 35 esztendeje gondoskodik boxermotor a BMW Motorrad RT modelljeinek karakteres, erőteljes és megbízható hajtásáról, igény szerint a hosszú utazások és a túrázás, vagy egyszerűen csak a hétvégi élvezetes motorozások során. Mindeközben több mint 25 éve alkalmazza a BMW Motorrad az elektronikus benzinbefecskendezéssel és szabályozott katalizátorral kiegészített, hengerenkénti négyszelepes technikát a lehető legelőnyösebb teljesítmény- és forgatónyomaték karakterisztika, illetve a magas fokú gazdaságosság és a környezetkímélő üzem szolgálatában.

A továbbfejlesztett boxermotorjával az R 1250 RT nem csupán a teljesítmény és a forgatónyomaték új szintjét kínálja, hanem – különösen az alsó fordulatszám-tartományokban – nyugodt és kulturált járása tekintetében is jelentősen fejlődött. Az új aggregátot emellett még kedvezőbb üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás, s kifejezetten kellemes hang jellemzi.

BMW R1250RT – Hepco & Becker


Ezt szolgálja a BMW Motorrad sorozatgyártású motorkerékpárjaiban első ízben alkalmazott BMW ShiftCam technika, amely a szívóoldali szelepek emelését és nyitási idejét változtatja. A szívóoldali vezérműtengelyt emellett úgy alakították ki a tervezők, hogy a két szívószelep aszinkron nyitással biztosítson a beáramló friss töltet számára intenzívebb perdületet, így emelve az égésfolyamat hatásfokát. A motor további műszaki jellemzői között szerepel egyebek mellett a vezérműtengelyek fogazott lánccal megoldott hajtása, az optimalizált kenőolaj-ellátás, a kettős sugárban befecskendező injektorszelepek, illetve a kipufogórendszer. A kipörgésgátló (Automatic Stability Control; ASC) alapfelszerelésként szolgálja a lehető leghatékonyabb vonóerőátadási képességekkel a színvonalas menetbiztonságot, míg az Emelkedő-asszisztens (Hill Start Control) ugyancsak a szériafelszereltséget bővítve teszi lehetővé hegynek felfelé is a kényelmes elindulást.

BMW R1250RT – Hepco & Becker


A gyári túrafelszerelést igen nehéz egy ilyen modell esetében felülmúlni, de azért a kiegészítésére néhány alkatrészt elkészített a Hepco&Becker. A gyári hátsó csomagtartóra rögzíthető Alu- vagy Easyrack doboztartóra a gyártó kínálatában számos megoldást lehet találni a kényelmes poggyász elheylezésre a kínálatban szereplő felső dobozok között. A „zászlóshajó“ biztonságos letámasztását szolgálja az oldal állvány aljára rögzíthető szélesítés. Az alkatrészek elérhetők a mátrkakereskedői hálózat üzleteiben.

Szöveg: Buny

Kép: Hepco & Becker

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes