Ducati Hypermotard 950 – 2022

A Ducati Hypermotard 950 a következő évjáratát mutatta be a gyár. Az újítások között az SP verzió fényezése tűnik fel, és a 2021. júniusától kapható modellek mindegyike már megfelel az Euro5 kibocsátási normáknak.

A Funbike kategóriába sorolt Hypermotard 950, Hypermotard 950 RVE és Hypermotard 950 SP variációk a vezető igényeihez alkalmazkodnak, de mindegyik képes örömet szerezni a kanyarvadászatokon, vagy a városban az elektronikai eszközöknek köszönhetően biztonságosan eljuttatni utasát egyik pontról a másikra.

Ducati Hypermotard 950 SP



A külcsínt már régóta a szupermotók megjelenése határozza meg, ez a következő évben is így marad. A karakteres hátsó rész az ülés alatti dupla kipufogóval, a nyitott részeken jól látható a blokk és a rácsos váz. Az ergonómia szintén a szupermotók világát idézi, egyenes háttal a kormányt széles kéztartással kell markolni, de ez kedvez a jármű irányíthatóságának, a keskeny ülésen a testsúly áthelyezés egyszerű, ez is hozzájárul a jármű menet közbeni kontroll alatt tartásához.

Ducati Hypermotard 950 SP


Az SP-verzió új fényezése a MotoGP gépekre hajaz, egy Freestyle Sports felirattal kiegészítve. Ezzel a grafikával és az alsó csíkozással nagyobb hangsúlyt kapott a megjelenés dinamikus karaktere. A Hypermotard családon belül ez a csúcsmodell az Öhlins futóművével, hosszabb rugóútjaival, fűzött kerekeivel és a gyorsváltóval (DQS).

Ducati Hypermotard 950 SP


A Hypermotard-ot kéthengeres, 937 köbcentis Ducati Testastretta 11° motor hajtja, legnagyobb teljesítménye 114 lóerő 9000-es percenkénti fordulatnál, de a 96 Nm-es forgatónyomatékot már 7250-es fordulatszámon adja, miközben teljesíti az Euro5 emissziós követelményeit.

Ducati Hypermotard 950 SP


A váltót átdolgozták, hogy a váltások precízebbek legyenek, ehhez a Monster és a SuperSport 950 modellekkel szerzett tapasztalatokat használták fel. Ezek alapján változott a csapágyazás és a váltókar rugójának előfeszítése.
A Hypermotard 950 család 2022-es motorjai Ducati vörösben, az RVE modell „graffiti“ fényezéssel, az SP az új, különleges fényezéssel várják a vásárlókat.

Ducati Hypermotard 950 SP

Természetesen az A2 vezetői engedély kategóriához igazított, csökkentett teljesítménnyel is kaphatók.

Szöveg: Buny
Kép: Ducati

Nem lehet hozzászólni a hírhez!

Powered by WordPress | Compare the Best Free WordPress Themes Online. | Thanks to WordPress 4 Themes, Home Based Companies and Free Premium WordPress Themes